Vengeru počast, ovu bitku protiv ser Aleksa je dobio!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 05.12.2018.
10:47
Izvor: Sportske.net

Arsen Venger je po mnogima dobio ovu bitku.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Svi smo slušali te kafanske priče da je ser Aleks Ferguson otišao kada je bilo najbolje, kada je njegov tadašnji tim bio u velikom padu, kao da je osetio šta će se desiti i da je potrebno napraviti smenu generacija, dovesti neke nove momke koji će nositi Junajted.

Postoji priča koja je istinita, a to je da je Fergusonov Junajted koji je ostao iza njega bio slab, u lošem stanju.

Da li je Venger učinio isto?

Ako pogledamo današnji Arsenal, on je dopunjeno izdanje Arsena Vengera, dovedeno je svega par igrača koji su bili potrebni i rezultati koji su usledili su posledica i Vengerovog rada. Možemo li reći da je Vengerov Arsenal ostavljen u boljem stanju nego ser Aleksov Mančester?

Rezultati, makar ovi početni, to i dokazuju, Mojes je imao problem nakon odlaska Fergusona, a Emeri pravi solidne rezultate na početku ove sezone, odlične nakon slabog starta u prvih par utakmica.

Mnogi govore o Vengeru kao čoveku koji je finansijski bio prilično oprezan, njegovi potezi su ostavili dosta novca klubu za transfere u letnjem prelaznom roku kada je doveden Toreira kao veliko pojačanje, Leno na poziciji golmana, Sokratis kao štoper i Genduzi na sredini terena.

Doveo je Venger prethodno Lakazeta i Obamejanga koji su imali vremena za privikavanje na engleski fudbal i sada su udarne igle Unaja Emerija.

Ekipa Arsenala je pripremljena za uspeh, videli smo i da su žedni toga u meču protiv Totenhema koji su dobili jer su imali više motiva, što se ne može reći za Mojesov Junajted kada je nakon osvojene titule bilo teško motivisati fudbalere za nove uspehe.

Da li se i vi slažete da je ovaj bolja zaostavština Arsena Vengera od ser Aleksa Fergusona?

Biće ovo prvi duel Mančester junajteda i Arsenala nakon 1986. godine, a da na terenu prisutni neće biti Ferguson ili Venger.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lasana
Wednesday, 05.12.2018
19:28

Postoji i druga strana šta se smatra neuspehom. Utd i da završi 2 u PL i izgubi finale LŠ, navijači bi bili nezadovoljni. Arsenal da završi 2 i da igra recimo 1/2 LE to bi bilo smatrano za ogroman uspeh.

Isto kao Real, osvoje LŠ i 80% navijača smatra da je sezona neuspešna. Šta dalje pričati, pa 2 puta su oterali trenera koji im je donosio titule jer je igrao ružan fudbal.

avatar
VOZDOVAC GGMU
Wednesday, 05.12.2018
17:18

ali vi znate ISTINITU PRICU ahahhhha

avatar
Bocevski12
Wednesday, 05.12.2018
17:17

U eru Van Gala i u eru Murinja potroseni su oko 450 miliona evra a prodali su igraca za oko 150 mil ..sta je pouka iz sve to..para mozes trositi ali to nije nikakav dokaz da mozes osvojiti bilo kakav trofej

avatar
Roči Salamanka
Wednesday, 05.12.2018
16:53

Arsenalu je bila potrebna promena,Emeri pun pogodak ali sacekajmo.
Junajted ususkan trofejima i visegodisnjim uspesima suocen sa odlaskom Fergija koji samo zna kako voditi Junajted verovatno,prepustaju Mojesu (covek koji je samo za drugu ligu) i Van galu istrosenom treneru da bi na kraju sve preuzeo Murinjo i preko noci vratiti slavu,tesko to ide....

avatar
RedDevil612989
Wednesday, 05.12.2018
15:58

Ferguson je godinama igrao sa prosecnim igracima u rotaciji ali od kojih je umeo da izvuce 200%. Pa zamislite da on sada trenira Junajted i da ima u napadu Aleksisa, Rasforda, Lukakua i Marsijala. Problem kod Junajteda je sto se toliko vrsi pritisak na Zozea da on covek nema vremena da ostavi istu formaciju i da napravi neku prvu postavu i stvori hemiju medju njima. I naravno sto ima tih igraca koji misle da su Bogom dani i zahtevaju da igraju svaki minut svakog meca.

avatar
RIP-chechk
Wednesday, 05.12.2018
13:07

Ne bih se slozio. Prvo Ferguson je odlucio da napusti fudbal, u toku sezone negde u januaru. Vengera su cekali da ode, godionama. Dalje Fergusonom Junajted, je bio sampionski tim, Robin van Persi je idalje bio dobar napadac, doveo je Zahu, kao mladog talenta, koji se sasvim solidan, nikad nije dobio sansu kod Moesa, ni Van Gala, moza bi Fergi od njega napravio dobrog igraca. Jesu bili malo stariji, ali daleko od toga da je tim bio u rasulu. Jedino je Emerio trener sa tri LE, sa titulom u Francuskoj bolji je trener, sacuvao je svlacionicu, nije imitirao nikoga. Koga je Moes doveo to leto? Felainija i nikog drugog. Sta je Van Gal uradio sa svim onim njegovim pojacanjima Svajnstajger, Di Marija... NIsta. Ima Arsenal pare ima i Junajted. Problem je bio kvalitet trenera koji su dosli nakon. TIm koje je Ferguson ostavio je osvoio titulu u prosloj sezoni sa nekih 20 poena prednosti. Razbijali sve redom, Niko nije kriv naslednicima sto su rasturili igrace, sta je falilo Rafaelu toliko? SKoji je problem bo sa Zahom da ne dobije sansu? Sada gledano Valensija, Jang, De Gea, idalje igraju kao Fergijevi igraci. Jedini argument je motivacija ali i to je do trenea da li je uspeo da motivise igrace.

avatar
Dragan Red Devil
Wednesday, 05.12.2018
12:43

Venger nije Fergusonu ni do kolena. Realno... Mancester je posle njega itekako imao sjajne igrace,ali ne i menadzere.

avatar
riquelme
Wednesday, 05.12.2018
14:32

Jeste i svi su bili 32+.

avatar
T. Henry
Wednesday, 05.12.2018
12:27

Ne, nego je Emeri bolji trener od Mojesa

avatar
Stretford END 1878
Wednesday, 05.12.2018
12:18

Za Fergusonom je otisao i ceo strucni stab kao i pojedini bitni srafovi u vrhovnoj strukturi kluba, za kratko vreme sve se izmenilo, sto nikako nije isto u Arsenalu su ostali svi se Arsena.

avatar
jack wilshere
Wednesday, 05.12.2018
12:17

Pa cinjenica je da je Venger ostavio bolju ekipu nego Ferguson.. Tj, mozda kvalitetom nije toliko bolja, ali je zeljnija uspjeha... Fergi je ostavio psihološki istrosenu ekipu, gotovo bez motiva... Druga stvar, doveden je daleko bolji trener, Emeri je vrhunski stručnjak, koliko god ga znalci odavde potcenjivali... I treca stvar, svaka cast Vengeru na Aubi, i dalje mi nije jasno kako je bez LS, ekipa skoro u raspadu, sa stedljivim gazdama i sl uspio ovakvog igraca dovesti...
Jedva cekam vcrs, nikad se ne zna, Utd i Murinjo su godinama rak rana Arsenala, nadam se da ce i to Emeri promijeniti..

avatar
Nemanjici
Wednesday, 05.12.2018
12:16

Fergi jeotisao i ostavio tim koji je imao prostora da se nadogradi i da se kupe novi igraci, ali zaboravljate da taj isti fergi osvajao pehare sa Flecerom, Johnsom, i koje kakvim prosecnim igracima. On i je i sam u jednom intervju rekao da nije siguran kako bi se izborio sa danasnjim fudbalom. Sa platama i cenama igraca, sa ocekivanjima koja su otisla daleko. Rekao je da se fudbal pretvorio u industriju a ne u sport i takmicenje. Arsen je slicnu filozofiju imao sto se tice igraca. Uspevao je da od prosecnog mladog igraca izvuce maksimum i da ga stavi na pravi put. To je pravi kvalitet menadzera. Ako tebi neko ko bi bio prosecan u Realu igra bolje nego najbolji u Realu, onda si uspesan menadzer. Ovi danas su fabrikovani, cast izuzetcima. Fudbal danas nije nista drugo nego jedna velika sprdnja. Pre su se uspesi prepricavali godinama a sada se sve lako zaboravlja i ostaje u senci cinjenice ko ima koja kola, gde je letovao, kakva mu je frizura, koliko para kosta...

avatar
deki trbic
Wednesday, 05.12.2018
12:03

Pa kada je Fergi odlazio ostavio je istrosen tim koji je dostigao svom max i trebalo ga je menjati, dok kod dekice Vengera je bilo drugacije mlad tim koji treba ukomponovati sa par igraca i trenerom koji ima autoritet i znanje nista vise.

avatar
Antihepi
Wednesday, 05.12.2018
12:02

И Јунајтед има фантастичан тим,али нема адекватног тренера. Не кажем да је Жозе лош тренер,већ да није за Јунајтед. Жозе би био идеалан за Атлетико. Чврста одбрана,солидан напад. Екипа која игра тврдо.

avatar
Igors Stepanovs
Wednesday, 05.12.2018
11:55

Svakako da je ostavio "zdraviji' tim.Neobicno ce biti,posle toliko godina nema oba trenera.