Venger priznao, ostanak u Arsenalu, greška!?

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 17.07.2018.
14:55
Izvor: Sportske.net

Bivši menadžer Arsenala je dao vrlo opširan intervju za "RTL".

Beta/Mike Egerton/PA via AP
Beta/Mike Egerton/PA via AP

Povezane vesti

Venger je otvoreno pričao o Arsenalu, o svom požrtvovanju, o tome koliko voli Boba Marlija, ali je rekao i jednu bolnu istinu!

Arsen Venger, čovek koji je 22 godine proveo u Arsenalu, koji je žrtvovao celog sebe kako bi Arsenal ostao na najvičem nivou, koji je otišao na kraju sezone kao prava legenda i ostavio posao Unaiju Emeriju, koji ga je nasledio na poziciji menadžera.

Osvojio je tri Premijer lige, sedan FA kupova, a sezona 2003/04 će ostati zauvek upamćena, a Arsen Venger je bio deo te istorije. Nepobedivi će ostati urezani u istoriji Premijer lige, a kada ovakav Siti nije uspeo to što je Arsenal uradio te sezone, verovatno niko nikad neće ponoviti taj uspeh.

Arsen Venger

Šezdesetosmogodišnji Venger je priznao da ne zna šta će biti njegov naredni korak u karijeri, ali zna da je verovatno predugo ostao u Arsenalu!

"Izgleda da je ostajanje u jednom klubu 22 godine previše. Ja sam neko ko voli da se kreće, ali takođe volim i izazove", započeo je Francuz.

"Bio sam ponekad sam svoj zatvorenik."

"Žao mi je što sam žrtvovao sve, jer shvatam da sam povredio mnogo ljudi oko mene. Zapostavio sam previše ljudi, zapostavio sam porodicu, zanemario mnoge bliske osobe", bio je vrlo jasan Venger.

"Duboko u sebi, ja sam sebičan u poteri za onim što volim, ignorišem ostale stvari. Često me pitaju da li će Anri i Viera biti dobri treneri i uvek kažem da hoće."

Venger je takođe priznao da se ponekad budio u tri ujutru kako bi razmišljao o taktici, formaciji i ostalim stvarima, ovo je rekao kako bi objasnio koliko je bio opsednut time da Arsenal ostane u samom vrhu.

Poslednjih par sezona Arsenal definitivno nije ličio na sebe, i verovatno je u pravu Venger, možda je predugo ostao u ovom londonskom klubu.

Sada nas čeka potpuno novi Arsenal, Unaji Emeri pokušava da potpuno rekonstruiše tim, a pravi test će imati već u prvom kolu Premijer lige, kada će se sastati sa fantastičnim Mančester sitijem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke