Venger pristao da ode pod jednim uslovom?!

Autor: Milovan Longinov
utorak 15.03.2016.
10:28
Izvor: Sportske.net

Da li se uskoro bliži kraj jedne neverovatne ere u Arsenalu?

BETA/AP Photo/Tim Ireland
BETA/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Dejli mejl danas donosi ekskluzivnu informaciju da će Arsen Venger pristati da napusti klub ukoliko navijači nastave da bojkotuju njegov rad.

Po prvi put od kako je na klupi Arsenala, na tribinama stadiona pojavljuju se transparenti navijača na kojima iskazuju nepoverenje svom treneru.

Deluje da je Venger pod nikad većim pritiskom nakon što mu se titula nameće kao imperativ u sezoni u kojoj su Čelsi, Mančester junajted i Mančester siti daleko ispod svog nivoa.

Ipak, Arsenal zaostaje čak 11 bodova za liderom Lesterom, iako doduše ima i meč manje, tako da je pred Vengerom zaista težak zadatak.

Pored toga, Arsenal je za vikend ispao i iz FA kupa od Votforda, a u Ligi šampiona ima skoro nemoguću misiju da eliminiše Barselonu posle poraza od 0:2 u Londonu.

Podsetimo, Arsen Venger je već 20 godina na klupi Arsenala i definitivno je najveći trener u istoriji kluba. Da li je konačno došlo vreme za rastanak?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

65 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Tuesday, 15.03.2016
17:58

Postujem Arsena ali mislim da je njega vreme pregazilo.Ser Alex je video da je vreme da se povuce i da ne moze da ide u korak sa modernim fudbalom,to isto treba i Venger da uradi.Ipak,hvala mu za sve...

avatar
Андер Ерера
Tuesday, 15.03.2016
21:05

Ser Aleks je otišao jer mu je u decembru 2012. umrla ženina sestra tj. svastika, to je napisao i u knjizi, inače bi nastavio.nMislim da Fergija vrijeme ne bi pregazilo čak ni sada i da bi se ove sezone s obzirom kakva je čudna sezona prošetao ligom sa onom ekipom koju je ostavio.nŠto se tiče Vengera, jeste već star ali meni se čini da on ponavlja iste stvari posljednjih 10, ili bar 6,7 godina, svaka sezona je identična. Više je do toga da da nema igrače snažnog karaktera u ekipi a opet da on sam ne može dovoljno da utiče na igrače koje ima u tom smislu, motivaciono.

avatar
wsaydxert
Tuesday, 15.03.2016
15:27

Anri Anri Anri Anri Anri Anri

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Tuesday, 15.03.2016
15:09

Venger mozda nema vise onaj pobjednicki mentalitet koji je imao ranije, ali i dalje je ubjedljivo najbolji trener kog Arsenal moze da ima.Lev je odlican trener, ali on je jos davno rekao da ga ne zanima klupski fudbal dok god je selektor Njemacke.Svi ostali dobri treneri su vez zauzeti.nMozda jeste doslo vrijeme za promjene, ali tesko je pronaci pravu zamjenu za njega, stil igre koji on forsira je nekako postao zastitni znak Arsenala, kao sto je slucaj sa Barsom, tako da ko god dodje to se nece promijeniti, ne brinem ja oko toga, ali realno, cekacemo mi par godina LS posle Vengera.Ako ce vec da ide, onda je najbolje da ga naslijedi neko mladji, mozemo da pokusamo sa Anrijem.Koliko god Venger bio velika legenda Arsenala, Anri je bar 2x veca, pa bi imao ogromnu podrsku sa tribina.nMeni je zao sto cu ovo morati da kazem, ali realnost je takva.Nisu krivi ni Klop ni Van Gal ni Venger sto njihovi timovi lose igraju.Koliko god trener bio dobar, on sa losim igracima ne moze da napravi uspjeh, a ni Arsenal ni Liverpul ni Junajted nemaju vise od 2,3 igraca top klase.

avatar
wsaydxert
Tuesday, 15.03.2016
15:27

Nebitan je stil fudbala koji gaji. Murinjov fudbal je odvratan, pa je uzeo sve moguce. Ja bih vise voleo da Arsenal igra ruzno a pobedjuje, nego da je ovako kao sto je sad.

avatar
TirijaBlokiratiNeces
Thursday, 17.03.2016
16:19

Sad igraju ružno i gube. Ove sezone su najgori od 2007me na ovamo.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Tuesday, 15.03.2016
16:06

E to je drugo, ocigledno se ti i ja jako razlikujemo.Da je Arsenal igrao fudbal kao Celsi sto igra kada sam ja poceo da ih pratim, nikada za njih ne bih navijao.Meni je stil igre podjednako bitan koliko i trofeji.Mi nismo uzeli titulu 10 godina, ali ja svake nedelje jedva cekam utakmicu jer znam da cu da uzivam.Zato ja i ne brinem previse oko toga da li ce Venger otici ili ne i ko ce ga naslijediti.Znam da treneri kao sto su Murinjo, Benitez, Kapelo, Ranijeri nikada nece voditi Arsenal, a od ostalih ko god da dodje nece nista promijeniti.Igrace se napadacki fudbal i to onaj isti stil koji se igra poslednjih 20 godina.Mozda ce doci do sitnih promjena, sto je i normalno.Sam Arsen je promijenio po nesto, ali nece biti nekih ogromnih promjena.Zato sam to uporedio sa Barsinim stilom.Svaki trener koji ih vodi donese nesto svoje, ali sustina ostaje ista.nSamo mi objasni kako bi to volio da Arsenal igra ruzno, ali da pobjedjuje..Ne bi imao nikakvih problema da posle 20 godina mozda i najljepseg fudbala na svijetu (uz Barsin i jos po neke), gledas bunker ispred naseg gola i posjed lopte u prosjeku 40%?Nisi mi jasan, ali ko sam ja da pricam o tebi..

avatar
fcb
Tuesday, 15.03.2016
15:52

Venger je davno završio svoje, i žao mi je navijače Arsenala, nikakvu radost nemaju, a pogotovo mi ih je žao ove sezone, kad imaju veliku šansu za titulu, a neće je osvojiti. Zašto ne probati sa nekim mladjim kao što su Martinez, Poketino ili Kuman ? Odlični, perspektivni treneri.

avatar
KOPITE96
Tuesday, 15.03.2016
14:58
avatar
Miletaaaaa
Tuesday, 15.03.2016
13:51

Putuj igumane...

avatar
gunner11
Tuesday, 15.03.2016
13:44

Njegovu filozofiju niko ne ceni ,svi bi da se potrose pare na neka skupa pojacanja .Van Gal je za 2 godine potrosio koliko Fergi za 15 , doveo je odlicne igrace i opet ne moze nista da osvoji .Za Real bolje da i ne pricam koliko su potrosili , i uspeli su da osvoje samo jednu Primeru i LS ,a Barsa a sta sve nije osvojila bolje da ne nabrajam .Kada sam se svadjao sa drugim navijacima pokusavao sam da kazem da covek hoce na posten nacin da osvoji trofeje .Pricate da ne trosi pare kao da su njegove a bas je to dokaz da mu nije stalo da se razbacuje novcem i svestan je da to unistava fudbal .TO je ono sto cenim i sto postujem kod njega ,ali ako vec hoces trofeje na takav nacin moras da imas pobednicki mentalitet .Cist primer je Lester .Platili su Mahreza 400 000 ,a sada je jedan od najboljih igraca u PL , da je Venger doveo nekog za te pare svi bi rekli da je izlapeo , Kante je kostao 3 miliona a sada je mozda najbolji DMF u PL .Novac nije merilo kvaliteta .kada ce ljudi da shvate da nije bitno kakve ces igrace dovesti i koliko ces ih skupo platiti vec je bitno to da imas pobednicki mentalitet a to je ono sto mi trenutno nemamo i samo zbog toga zameram Vengeru.Doveli smo mi Ozila ,Ceha ,ALexisa ,Velbeka ,Santija igrace koji imaju to u sebi pa opet nista .Lester nije potrosio ogroman novac na igrace Svetske klase ali zato imaju jak mentalitet koji je Ranieri usadio u tim.On stalno izvlaci Maksimum iz ovih igraca ,motivise ih na pravi nacin ,i stalno im govori sta treba da rade uz to da odlican takticar ,mislim da on upravo razlog zbog kojeg je Vardy poceo ovako da igra do juce niko nije znao za njega.Ranieri je u jednom intervju rekao mi igramo svaku utakmicu kao da je poslednja i zbog toga oni osvajaju titulu. E to je ono sto Vengeru fali on je to nekad imao ali sada nazalost vise ne .Nije on najbolji trener na svetu ali trenutno je tesko naci boljeg trenera kao njegovu zamenu ,mozda Lev bi mogao da dodje u buducnosti ili Anri ja ne vidim nikog drugog vise.Sta god da bude ovaj covek mora da se postuje i ostajem uz njega i igrace do kraja pa sta bude bude #COYG#

avatar
ЦЗ LeSa MUFC
Tuesday, 15.03.2016
16:25

On je magistrirao ekonomiju..njemu je znaci u prirodi da ne trosi veliki novac za igrace koji isti posle ne moze vratiti..!On odlicno vodi klub po meni..igraci igraju lep,fin fudbal..! Ali eto ti trofeji su na manjku..jedina nesreca! Ali zapitajmo se kakva je politika kluba?Da li oni traze to od njega u toj meri u kojoj se u poslednje vreme vrti po tabloidima..mislim pojedinim navijackim grupama koji traze trofeje!?Sta hocete?Da Vam se desi kao Mancesteru..da dodju koje kakvi Mojesi i ne znam ni ja kakvi ne provereni treneri i napravi rasulo u klubu i van njega!Da potrose gomilu novca kao Van Gal i da ne napravi nista!?Vi nemate srece,tj.Arsen Venger,bar malo..sto je jedan od glavnih faktora u fudbalu sto ce ti reci svaki pravi fudbaler!

avatar
gunner11
Tuesday, 15.03.2016
21:33

Ja protiv Arsena nemam nista ,problem je to sto ne znam ko ce ga zameniti jednog dana

avatar
gunner11
Tuesday, 15.03.2016
21:05
avatar
Ajde?
Tuesday, 15.03.2016
16:51

Sa ovom ekipom, svaki treći trener u Premijer ligi bi se prošetao do titule ove sezone.

avatar
Tuesday, 15.03.2016
13:14

Ako Venger ostane opet će biti ista priča,tim će stalno biti u vrhu u svim takmičenjima ali teško da će nešto osvajati. Bez Vengera teško da bi Arsenal svake godine igrao Ligu Šampiona,jedino ako bi baš potrefili sa trenerom i budžetom,to nije nimalo lako.

avatar
Ajde?
Tuesday, 15.03.2016
17:02

Šta vredi igranje LŠ kad ne možemo sa njim da je osvojimo, samo njom punimo džepove Krenkeu. Arsen mora da ode, 12 godina bez lige je puno, a sad je kao šlag na tortu uzima jedan Lester. Arsenal ima pare, samo treba trenera koji će da ih pravilno investira. Venger već 5 godina nije potrefio sa tim njegovim jeftinim transferima.

avatar
TirijaBlokiratiNeces
Thursday, 17.03.2016
16:22

Još gore ako uzmu kokoške. Tad mi bilo bolje da beži sa emirata.

avatar
Tuesday, 15.03.2016
19:11

Sve si to u pravu,što se tiče trofeja stvarno sramota,ali dobro su neki ovde napisali da treba dovesti kvalitetnu zamenu ili bar približno,a to nije lako jer bolje je da ostane Venger nego da dovedu nekog Beniteza.

avatar
ruud gullit
Tuesday, 15.03.2016
12:41

Jedan od najvecih trenera u istoriji Premijer lige. Napravio je toliko dobrih igraca, posluje domacinski, malo placa, skupo prodaje, Arsenal igra uz Barsu najlepsi fudbal u Evropi. Samo ga oterajte, pa kad vam dodje neki tamo Brendan Rodzers, Mojes, Poketino ili Villas-Boas i potrosi 150 miliona na trasfere a budete deseti na tabeli pitacu vas. Bravo Arsene doktore.

avatar
Mилош Зајечар
Tuesday, 15.03.2016
13:08

Ajde sto si stavio Rodzersa, Mojesa i Boasa u ovu recenicu ali Poketino cini cuda sa Totenhemom a ti ga stavio u istu recenicu sa ovim diletantima...ccc...

avatar
ruud gullit
Tuesday, 15.03.2016
14:21

Dobro mozda gresim za Poketina, nije bio on tu kada se spiskali 100 miliona od Bejla i zavrsili 7,8. To je bio mislim ovaj genije Boas.

avatar
Milos Ilic_fb1
Tuesday, 15.03.2016
14:04

Arsenal je tim koji mora da se bori za trofeje. Uz duzno postobanje za sve sto je uradio, on to ne radi sad. Na pocetku seznone mogu da potpisrm da nece uzeti titulu. I tako svaki put. A poketino radi vrhunski posao sa totenhemom, za razliku kd ostalih navedenih

avatar
Tuesday, 15.03.2016
12:33

Vidim navijaci Arsenala jedva cekaju da mu vide ledja. Ja bih samo jedno pitao koji bi ga trener zamjenio, a da ima trenutno bolji od njega slobodan?

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
13:50
avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
13:51

Salim se, naravno, sigurno mislis na nekog mladjeg:-D

avatar
Ashburton Grove
Tuesday, 15.03.2016
12:30

Kod normalnog trenera, herojska pobeda protiv prvog tima na tabeli u 95-om minutu znacila bi prekretnicu i tim bi gazio do kraja sve redom ponesen tom pobedom. Ali ne i kod Vengera, on od 9 bodova uze jedan i ispade iz kupa i LS... Lester prvi, Totenhem sa kojim se igras 20 godina drugi... Mozda je i bolje ovako, valjda ce imati obraza da prizna da je uprskao i da mu je vreme proslo... Za mene ce biti tezak dan kad bude odlazio, legenda je to, ali nesto mora da se menja...

avatar
Ajde?
Tuesday, 15.03.2016
16:56

Apsolutno se sve slažem osim ovog poslenjeg, mislim da ću da organizujem feštu kad bude otišao. Još pre par godina kod 8-2 mi je sve bilo jasno.

avatar
ZGtopnik
Wednesday, 16.03.2016
13:02

ajde molim te ne spominji tih 8 -2 i pogledaj sa kakvim je igračima igrao arsenal tada tipa lorda i svake godine uspio izborit LP. ne branim ga i želim da ode ali ne volim kada se toliko puno pljuje

avatar
El Diablo
Tuesday, 15.03.2016
12:28

Ali i ako napusti Arsenal navijam da nasledi ovu neznalicu Van Gala na klupi Junajteda.

avatar
MarkoDjordjevic
Tuesday, 15.03.2016
14:52

Ne verujem da ce Arsen ikad trenirati bilo koj drugi klub u Engleskoj iz postovanja prema klubu.

avatar
El Diablo
Tuesday, 15.03.2016
12:28

Nije doslo vreme za rastanak,neka ostane na Emiratima do penzije.Nije on kriv sto ekipi lose ide,nije on kriv sto mu se ekipa povredjuje.

avatar
fcb
Tuesday, 15.03.2016
15:57

Ne nego sam ja kriv

avatar
ZGtopnik
Wednesday, 16.03.2016
13:04

aha ti onda hočeš reći da je enrike glavni i odgovorni što je barca najbolji tim posljednih 5 godina, je vraga pa da si i ti trener u barci osvojio bih sve. igrači čine razliku ne treneri!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar
Ajde?
Tuesday, 15.03.2016
16:50

Nego ko je kriv kad čovek već 12 godina na menja režim treninga, niti osoblje. Pa čoveče igrači Arsenala se leče po drugim klubovima.

avatar
Ajde?
Tuesday, 15.03.2016
11:53

You die as a hero or live long enough to see yourself becoming a villain.nUkratko, nema od ovoga ništa, ovaj čovek je postao diktator, otići će jedino kad ga godine stignu, a na sreću, to će biti uskoro. Predvidjam da će ostati još sledeću sezonu, i kada i nju uprska, povući će se u penziju naravno.

avatar
Tuesday, 15.03.2016
13:52

Jedini diktator je Stan Kroenke! Wenger je postao njegova produzena ruka. Dok god je Arsenal u top4 Kroenke je prezadovoljan. Moze da krade novac od ulaznica, a i od same LS. Lako ce njemu biti da postavi novog menadzera.

avatar
Ajde?
Tuesday, 15.03.2016
16:49

Hoćeš da kažeš da je Krenke dao Vengeru samo 10 miliona na letošnji prelazni rok?

avatar
Savoa
Tuesday, 15.03.2016
11:53

Jeste jos pre 5 godina.

avatar
ЦРНО-БЕЛА ЕМИНЕНЦИЈА
Tuesday, 15.03.2016
11:41
avatar
Rockstar
Tuesday, 15.03.2016
11:41

Sad nikako ne prestajte da ga bojkotujete,da ga najurimo vec jednom

avatar
Tuesday, 15.03.2016
11:35