Venger našao krivca za neuspeh!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 22.05.2017.
11:04
Izvor: Sportske.net

Arsenal ostao bez Lige šampiona, deo krivice na menadžeru, ali on bi da je podeli. Ovo će tek razbesneti "Gunere"...

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Arsen Venger i Arsenal prvi put posle više od dve decenije neće igrati Ligu šampiona.

Ni eventualni trofej u kupu, ako savladaju Čelsi sledeće nedelje u završnici engleske sezone neće promeniti stvari, ovo je strašan neuspeh.

Venger je preuzeo odgovornost, ali je rekao da su igrači bili u posebno psihološkoj situaciji.

"Okruženje je bilo nepovoljno, doprinela je i neizvesnost oko mog ostanka", kaže Francuz.

Ali, on je insistirao da je neprijateljstvo navijača narušilo šanse ekipe.

"Ne možete da igrate pod takvim psihološkim pritiskom. Ne možete da dovodite u pitanje moju posvećenost i ljubav prema ovom klubu. Odbijao sam ponude sa svih strana kada su finansije bile lošije zbog izgradnje stadiona", podsetio je Venger i još jednom odbio da odgovori da li će ostati.

Ali, jasno je, da ako potpiše novi dvogodišnji ugovor, čeka ga novi talas nezadovoljstva, jer podržava vlasnika Stana Kronkea.

"Nije on kriv što nismo u Ligi šampiona, kakve on veze ima sa tim"
, dodao je Venger.

Amerikanac je odbio ponovo da većinski deo akcija ustupi Ališeru Usmanovu koji je spreman da uloži mnogo veći novac u igrače.

U svakom slučaju, Venger insistira da negativna atmosfera mnogo smeta i indirektno okrivljuje navijače.

Sada ima problema pred finale, Loran Košćelni je otpao, Paulista je povređen, ali i Mustafi, mada će Arsenal učiniti sve da oporavi Nemca za duel sa Čelsijem.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

27 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red Demon
Monday, 22.05.2017
22:37

Kriv je DT i blad fam familija ma kako da ne. Pogledaj sta si uradio Klodu covek ostario 40 godina zbog tebe a u stvari je osamnaestogodisnjak.

avatar
MSSZRMK
Monday, 22.05.2017
19:58

Venger zauvek u Arsenalu nadam se.

avatar
BajaPapaja
Monday, 22.05.2017
17:12

Citam komentare ovih navijaca Arsenala i zao mi ovog coveka sta je doziveo. A ovo je totalno upravu. Cele godine se glupiraju na tribinama, niko im ne valja i ocekuju da tim igra rastereceno. E pa gospodo zasluzejete mnogo gore. I veliki respekt za ovog coveka i navijace koji znaju da cene sve sto je za njih ucinio.nJos nesto, vecina vas je i zavolela Arsenal upravo zbog njega i igrača koje je dovodio, a zatim i stvorio nepobedive...

avatar
bebel
Monday, 22.05.2017
15:41

Neuspjeh je sad kad Arsenal nije ušao u LP, a nije smatrano uspjehom kad je 19 sezona zaredom bio tamo. U 20 Vengerovih godina najslabiji plasman Arsenala je, evo sad, peto mjesto. Vijest je da je Tottenham na tabeli ispred Arsenala, a to se dogodilo jednom u 30 godina. Venger dugo nije osvojio titulu, to je tačno, ali u 20 godina u Arsenalu bio je tri puta prvak i 6 puta osvojio FA kup. Istina je da njegova trenerska filozofija ne daje rezultat u srazu sa financijski moćnim novim veličinama PL, Čelzijem i Cityjem, ali Arsen Venger je institucija Premier Lige i oni koji ne prate nogomet od preklani nego imaju duže pamćenje znaju kako je Arsenal igrao pod Vengerovim vodstvom. I na kraju, Venger je jedan od rijetkih trenera u svijetu koji ne može dobiti otkaz. On će sam odlučiti kad je kraj. I budi mu pravo.

avatar
Ajde?
Monday, 22.05.2017
16:49

Čovek mora da ide, ma kako god da je igrao Arsenal nekad, tri titule prvaka države za 20 godine je više nego malo za klub kakav je Arsenal. Čoveka je pregazilo vreme, više nije u stanju ni da kupi ni da upotrebi pravog igrača. Kad ti Lester sa smešnim budžetom u poredjenju sa Arsenalom u sezoni kada ni jedan rival nije na svom nivou uzme titulu ispred nosa, vreme je da menjaš sport, što je na kraju prošle sezone i sam Emanuel Petit izjavio o Arsenu. Oko jedne stvari Venger jeste u pravu, Krenke nije kriv što Venger ne ume da kupi i upotrebi igrača pa Arsenal nije u Ligi Šampiona, jedina krivica vlasnika je manjak ambicija i podržavanje Vengera u pravljenju para.

avatar
Monday, 22.05.2017
14:45

apsolutno je u pravu

avatar
Larion@
Monday, 22.05.2017
14:21

O Vengeru je sve ispricano, nema se tu sta dodati ili oduzeti.Njegov ostanak u Arsenalu jedino odgovara rivalima Arsenala u ligi. Nego veoma je zanimljivo da i nisu imali losu sezonu kada se pogleda broj osvojenih bodova. Ne pamtim kada neki tim u Engloskoj nije izborio LS sa osvojenih cak 75 bodova. Prosle su sezone bili drugi sa 71 bodom.

avatar
PepGuardiola-Im back
Monday, 22.05.2017
14:03

Kazu dobar trener,a ligu nije osvojio 15 godina.Pep i Murinjo ne osvoje jednu sezonu i odmah su prevare.Genijalci.Znaci Ferguson ne osvoji titulu jednu godinu,uzme je Mancini i odmah je los? Po toj logici je to tako.

avatar
Monday, 22.05.2017
15:41

Lave Pep vodi mnogo skuplju ekipu od Vengera,potrosio je letos 200.miliona ostao bez trofeja...Sledeca sezona u PL odredjuje sudbinu Gvardiole...

avatar
Monday, 22.05.2017
13:30

specialist in failure

avatar
Z
Monday, 22.05.2017
13:00

Iako navijam za rivalski klub, on ce za mene uvek ostati veliki trener (iako ga je vreme pregazilo), a svi vi koji ga pljujete treba da se zapitate.....siguran sam da bi i meni bilo tesko da se ovakva situacija desava u klubu za koji navijam i ne verujem da bih ga podrzavao ali bih se bar suzdrzao komentara iz postovanja prema njegovom liku i delu!

avatar
Barbosa
Monday, 22.05.2017
14:19

Samo je tri puta bio prvak Engleske u svojoj dugoj karijeri a nikada nije osvojio ligu sampiona.

avatar
BačjeAnri
Monday, 22.05.2017
12:32

Pa jeste u pravu, razmaženi su navijači, nisu uvek uz svoj klub nego su plačip**** i bacaju pritisak na igrače. Ali to je verovatno i zbog cena ulaznica, pošto u poslednje vreme samo buržuji imaju novca za sezonsku kartu Arsenala.

avatar
Ajde?
Monday, 22.05.2017
14:45

Mislim da nisi svestan šta pričaš. Čime su to navijači razmaženi, za 13 godina dva FA Kupa? Navijači su besni s punim pravom, ovaj klub je nekada bio glavni konkurent za titulu, a sada, nakon što je stadion isplaćen, zasoaje 15+ bodova za liderom, nakon 20 godina ne igra LŠ i Totenhem je nakon više decenija završio iznad Arsenala. Arsen je izgubio svaki alibi prošlogodišnjom Lesterovom titulom.

avatar
BačjeAnri
Monday, 22.05.2017
15:51

Svestan sam jer pratim Arsenal već skoro 20 godina i razumem Wengera i zašto je morao da radi to što radi. To će sve doći na svoje mesto. Pre svega, ne bih voleo da Arsenal postane klub koji će za 2 godine promeniti 6 trenera, kad se bude nešto radilo, da se ne radi iz panike nego zato što je dobro isplanirano i zato što ljudi koji su profesionalci i vode klub misle da je vreme za tako nešto.

avatar
iq poket
Monday, 22.05.2017
12:32

isplatili su stadion davno, mogli su dovesti bolje igrače makar zadnje dvije godine

avatar
WengerOUT
Monday, 22.05.2017
12:23

Sa ovime si ga zauvek ugasio kod mene Arsene. Uvek si bio arogantno govno, ali si ga sa ovim prekardašio. GET OUT OF OUR CLUB!

avatar
AFC
Monday, 22.05.2017
12:08

Ako je ovo stvarno izjavio izgubiće i ono malo poštovanja i kredibiliteta što mu je ostalo, pa niste klub ti i ovaj amer već su klub navijači!!!

avatar
Al(a)din
Monday, 22.05.2017
12:04

Jedno je posvecenost klubu, a drugo rezultati

avatar
BancheS_Arsenal
Monday, 22.05.2017
12:03

Krivac je on sam

avatar
HakunaMatata
Monday, 22.05.2017
11:54

Sta li ovaj covek ocekuje kad 13 godina ne zna za titulu niti se bori za nju...On treba da bude zahvalan sto ti navijaci i dalje pune stadion i ako igraju ocajno...Trener koga je pregazilo vreme, vecito nalazi izgovore...Ranije mi je bilo zao kad ga je Murinjo prozivao i voleo sam da nVenger uzme titulu i da mu je natrlja na nos ali Murinjo je ocigledno u pravu...Specijalista za neuspehe je postao...Vise ni ona prica oko stadiona ne pije vodu...Morali da prodaju sve najbolje da isplacuju stadion...Evo i Totenhem gradi stadion pa su jaci nego ikad...Prosle sezone je dao preko 100 miliona na transferere i zavrsio peti...Covek koji prica kako su finansije kluba isto bitne kao i trofeji govori sve...8 miliona evra uzima po sezoni, a za sta? Da odrzava finansije xD Najgore od svega je sto ce opet produziti ugovor i sve ispocetka...

avatar
ProudKnight
Monday, 22.05.2017
11:50

Koliko li ovom čovjeku treba vremena, da bi shvatio kako funkcioniše današnji fudbal i da tim pristupom samo šteti svom timu...

avatar
Ashburton Grove
Monday, 22.05.2017
11:38

Istina je da ne treba dovoditi u pitanje njegovu posvecenost i lojalnost klubu i da je sigurno kroz istoriju imao brojne ponude drugih klubova. Ali isto tako je on jedan izuzetno inteligentat covek i znao je da bi u svakom od tih klubova imao jednu, eventualno dve sezone na raspolaganju da donese neki rezultat... Ovako u Arsenalu ima 8 miliona godisnje i neograniceno poverenje vlasnika i uprave... Da je Usmanov preuzeo klub, ako ga ne bi odmah najurio dao bi mu tu jednu godinu... nKronkija sport ne zanima, to je ocigledno. KAd pogledamo ostale njegove klubove videcemo da su uglavnom u sredini i pri dnu tabela u takmicenjima u kojima ucestvuju. Tako da, Brka se ne bi okrenuo ako Arsenal bude u rangu Stouka, sve dok mu donosi profit...

avatar
Barcelonista
Monday, 22.05.2017
11:36

Prolupao pod stare dane :-).

avatar
Monday, 22.05.2017
11:24

e moj arsene dosadio si vise sa svojim izgovorima

avatar
Don Carlo
Monday, 22.05.2017
11:08

Е сподобо тренерска

avatar
Bari 1991
Monday, 22.05.2017
11:06

Venger je mnogo toga uradio za Arsenal I niko ne moze reci da je los trener ali ga je vrijeme pregazilo.