Venecuelanac pobedio Runija i Ibru

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 06.12.2018.
15:15
Izvor: Sportske.net

Američka MLS liga proglasila najkorisnijeg igrača.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

U elitnoj fudbalskoj ligi Sjedinjenih Država, ostalo je da se odigra još samo finale plej-ofa.

U njemu se sastaju Atlanta Junajted i Portland Timbersi, videćemo ko će se na kraj okititi srebrninom.

Ove godine smo u MLS ligi gledali i neke od najvećih zvezda evropskog fudbala u zadnjih 10ak godina, u pitanju su Zlatan Ibrahimović, koji je branio boje LA Galaksija, kao i Vejn Runi, legenda Mančestera nosila je dres Di Si Junajteda.

Popularni Ibra se nije domogao plej-ofa sa Galaksijem, dok je Runijev Di Si ispao u prvoj rundi od Kolumbus Krua.

Ipak, i jedan i drugi su u regularnom delu sezone ostavili sjajan utisak, Ibrahimović je bio drugi strelac lige sa 22 pogotka, imao je i 10 asistencija, Runi je imao nešto slabiji učinak sa 12 golova i šest asistencija, ali je u mnogom doprineo tome da se prestonička ekipa domogne doigravanja.

I pored velikog traga koji su u svojim prvim sezonama ostavili u SAD, nisu uspeli da se domognu nagrade za najkorisnijeg igrača lige, "Lendon Donovan MVP" nagrada završila je u rukama fudbalera Atlanta Junajteda Džosefa Martineza.

Bivši fudbaler Torina igra svoju drugu sezonu u MLS ligi, postigao je 31 pogodak u sezoni za nama i oborio rekord lige, te je pored "Zlatne kopačke" za najboljeg strelca dobio i nagradu za najkorisnijeg igrača lige.

Dobio je ubedljivo najviše glasova, iza njega se našao Migel Almiron, takođe fudbaler Atlante, dok su Zlatan Ibrahimović i Vejn Runi završili na trećem i četvrtom mestu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke