Veliko istraživanje, ko će osvojiti LŠ, LE, titule u top ligama? Koliko šansi imaju Zvezda i Partizan za evrpsko proleće?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 04.11.2019.
12:28
Izvor: Sportske.net

Ovo su brojke na osnovu sadašnjih rezultata i velikog broja statističkih podataka, a naši klubovi imaju čemu da se nadaju...

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Kako sada stvari stoje u PL, čak tri velika kluba ostaće izvan Ligešampiona.

Makar tako tvrde prognoze, ne samo stručnjaka, već i analitičkeobrade podataka, to jest predviđanja takozvanih"super-kompjutera".

Naime, prema analizama, Liverpul će konačno osvojiti titulu, imaće91 bod, dva više od Sitija u tesnom finišu. Treće mesto će pripastiČelsiju, a četvrto Lesteru, koji igra sjajnu sezonu.

"Lisice" su trenutno treće, pašće jedno mesto, ali svejedno, idu opet u evropsku elitu. Neće čak ni biti velike borbe jer bi prema tim procenama imali desetak bodova prednosti u odnosu na petoplasirani Totenhem.

Šest će biti Arsenal što je ogroman neuspeh, s obzirom na uloženi novac, a Junajted će završiti kao sedmi i u najboljem slučaju moraće da igra julske kvalifikacije za LE.

Liverpul ima inače 55% šansi da osvoji titulu, Siti 43%, dakle gledaćemo trku kao i prošle sezone. Iz lige bi na kraju trebalo da ispadnu Sautempton, Votford i Norič.

U Španiji, Barselona bi trebalo da odbrani titulu 54%, Real ima samo 29% šansi, u LŠ će Atletiko Madrid i Sevilja. Ispadaju Majorka, Espanjol i Leganjes.

U Italiji ništa novo, iako se Inter sjajno drži, šanse Juventusa za titulu su čak 68%, Konteov tim će biti drugi, Napoli se oporaviti i zauzeti treće mesto, dok bi u Ligu šampiona trebalo da se vrati i Roma. U Seriju B, prema analizama putuju Đenova, Leće i SPAL, mada će bitka između ovih timova, Sampdorije i Breše biti žestoka, prognoze za ispadanje se razlikuju za par procenata.

U Nemačkoj, Bajern će se oporaviti i osvojiti novi "tanjir" ispred Red Bula, a Dortmund će završiti kao treći, dok u Ligu šampiona putuje i Gladbah.

Izašle su i procene za Ligu šampiona, Siti ima najveće šanse, ali samo 28%, Liverpul 15% za odbranu titule, Bajern i PSŽ po 11, Juventus samo 5%, blizu su Atletiko, Real, Čelsi, što ipak sugeriše otvorenu trku.

U LE Salcburg i Junajted imaju po 10% šansi, specijalista Sevilja, Arsenal, Porto, eventualno Dortmund, ako ispadne iz LŠ ili Inter bi mogli da se uključe u bitku za ovaj trofej. Na listi su Zvezda i Partizan sa 1% šansi, ali zanimljivo je videti procenu po kojoj Zvezda ima 44% šansi za evropsko proleće, a Partizan duplo manje, 22%.

Zvezdi se daje 13% da će stići u top 16 u Ligi šampiona, više-manje slično kao Olimpijakosu, ali ipak Bajern i Totenhem deluju kao sigurni putnici u osminu finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Monday, 04.11.2019
16:35

'Veliko istraživanje, ko će osvojiti LŠ, LE, titule u top ligama?' al' bez 'ko će osvojiti LŠ, LE'. :D

avatar
BlagoMeniOpetJA
Wednesday, 06.11.2019
12:43

''Izašle su i procene za Ligu šampiona, Siti ima najveće šanse, ali samo 28%, Liverpul 15% za odbranu titule, Bajern i PSŽ po 11, Juventus samo 5%, blizu su Atletiko, Real, Čelsi, što ipak sugeriše otvorenu trku.

U LE Salcburg i Junajted imaju po 10% šansi, specijalista Sevilja, Arsenal, Porto, eventualno Dortmund, ako ispadne iz LŠ ili Inter bi mogli da se uključe u bitku za ovaj trofej.'' ???

avatar
adidas forever
Friday, 08.11.2019
23:11

Da, samo što sam ja komentarisao tekst kada se pojavio, a ne kao ti posle 2 dana kada su to dodali.

avatar
Terapeut
Monday, 04.11.2019
15:12

Lopta je okrugla, a srpski fudbal i dalje se vodi kao iznaneđenje, kad napravi neki uspeh... Da se ljudi ne primaju, pa posle da im teško pada realnost.

avatar
Romano
Monday, 04.11.2019
14:25

Roma ce prvo biti ispred Napolija..drugo, salzburg, junajted, arsenal i porto vece sanse od Rome u LE????

avatar
As Roma 1998
Monday, 04.11.2019
15:43

Druze to su samo nagadjanja po trenutnoj formi.I ja bi voleo da budemo ispred ne samo Napolija vec i ostalih.Roma je u formi jos samo da se oporave povredjeni igraci i bice to jos bolje nadam se.U svakom slucaju Daje Roma.Opusti se i uzivaj sta kaze kompjuter nije bitno.Svidja mi se kako igraju i jos vise mi se svidja sto Spinazzola igra desnog beka konacno neko ko nije preofanzivan.

avatar
Romano
Tuesday, 05.11.2019
06:43

Pa i po trenutnoj formi te ekipe sigurno nisu bolje od nas haha.. Samo sam se zacudio, zato sam i reagovao tako..Daje Roma :)

avatar
REVØLT
Monday, 04.11.2019
13:36

Samo 28 posto Hahaha Koliko biste vi kad toliko kandidata ima za pehar? Naravno da zvezda ima duplo vece sanse za prolece kada nju tamo vodi i trece mesto, a mi moramo da budemo najmanje drugi.

avatar
KostolomacLB
Monday, 04.11.2019
14:46

Pa jeste, lakse je Zvezdi da osvaja bodove u ovoj smesnoj grupi LS, nego Partizanu u nikad jacoj LE i to u najjacoj grupi sa mocnim ekipama Astane, AZ i nikad jaceg i ozbiljnijeg Mancestera.

avatar
REVØLT
Tuesday, 05.11.2019
01:22

Nemoj biti toliko siguran da je AZ smesan.

avatar
Ratko Smolovic
Monday, 04.11.2019
16:33

Ali koliko su jači Bajern,Totenhem i Olimpijakos od junajteda,az i astane