Veliki gest španskog velikana, zastava na pola koplja u Antićevu čast!

  • Autor: Beta

  • 06. april 2020.

  • 22:46

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Ipak je tom klubu doneo veliku radost.

Veliki gest španskog velikana, zastava na pola koplja u Antićevu čast!
Foto: EPA/JULIO MUÑOZ
Zastava Atletiko Madrida na stadionu Vanda Metropolitano biće spuštena na pola koplja u naredna 24 sata u znak poštovanja prema legendarnom fudbalskom treneru Radomiru Antiću, koji je danas umro u Španiji.

Tu vest preneo je večeras AS, uz izjavu direktora Atletika Migela Anhela Gila, da je posle smrti Antića "otišao i deo srca tog kluba".

AS je, osim što je podsetio na Antićevu igračku i trenersku karijeru, naveo da je srpski trener umro u bolnici nakon što je dugo bolovao od pankreatitisa.

Brojni domaći i strani mediji izvestili su večeras o smrti legendarnog fudbalskog trenera.

Na svim nalsovnicama su crno-bele fotografije Radomira Antića i crna vrpca, uz ispisanu godinu rođenja i smrti.

Svi mediji podsetili su da je Antić jedini trener koji je predvodio tri najveća španska kuba, Barselonu, Real Madrid i Atletiko Madrid. Posbeno je izdvojena sezona sa Atletiko Madridom, 1995/1996, kada je osvojena dupla kruna.

Marka je takođe navela kako se kretala Antićeva karijera, uz naslov teksta: "Gospodin fudbal". U tekstu se podseća i da je Antić u Atletiku šansu pružio Dijegu Simeoneu i Kokeu, a da je po završetku trenerske karijere dobro obavljao posao komentatora, jer je govorio bez ustezanja i bio autentičan.

"Diplomatija je izgubila utakmicu protiv istine. Gledao je fudbal i pričao o njemu bez razmišljanja da li će dobiti nagradu za prijateljstvo. Kraj uvek dolazi. Radomir, Rado ili Antić ne ulazi u svačiji najbolji tim svih vremena, to nije važno. Njegovo ime ostaće upisano na trenerskoj tabli", piše Marka.

Italijanska Gazeta delo Sport oprostila se od srpskog trenera, a vest su preneli i britanski mediji, uz podsećanje da je igrao za Luton od 1980. do 1984. godine i postigao čuveni gol na Mejn Roudu, kojim je njegova ekipa ostala u ligi, a ispao Mančester siti.

Luton, kao i Real Madrid, Selta, Barselona i Atletiko Madrid, koji je prvi objavio vest, oprostili su se od Antića i izjavili saučešće porodici i prijateljima.

"Barsina porodica danas žali gubitak čoveka koji je bio voljen u svetu fudbala. Počivaj u miru", navela je Barselona.

Od Antića se oprostila i španska liga Primera, kao i Fudbalski savez Srbije, Partizan i brojni igrači.
Baner
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari