Velike promene u Seriji A

Autor: Nikola Miloradović
utorak 06.03.2018.
11:19
Izvor: Sportske.net

Čini se da se čelnim ljudima u italijanskom fudbalu izuzetno dopada model engleske Premijer lige.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Italijani su rešili da promene Seriju A.

Najviši rang takmičenja na Apeninima od naredne sezone neće biti isti.

Kako je predsednik Olimpijskog komiteta Đovani Malago izjavio, doći će do promena u rasporedu, a ono što je najvažnije, biće skraćena oba prelazna roka u Italiji.

"Sledeća sezona Serije A će početi 19 avgusta, dok će se italijanski Super Kup igrati sedam dana ranije, na još nepoznatoj lokaciji.

Naredne godine, imaćemo dva kola koja će se odigrati sredinom nedelje, 26. septembra i 3. aprila, a primenićemo i formulu Boksing deja, pa će se poslednje utakmice u prvom delu sezone igrati 22, 26 i 30. decembra, dok će drugi deo početi 20. januara.

Kolo koje je planirano za 13. januar biće posvećeno Kupu Italije, koji će takođe doživeti promene. Najbolje plasirani klubovi više neće imati obezbeđenu prednost domaćeg terena, već će sve biti odlučeno žrebom.

Što se tiče transfer pijace, napravili smo neke važne promene. Letnji prelazni rok će biti završen 18. avgusta, 24 časa pre početka sezone.

I januarski prelazni rok će biti skraćen, on će trajati do 19. januara
", izjavio je Malago.

Dakle, Serija A će sada značajno više podsećati na Premijer ligu, podsetimo i da su Englezi prvi izglasali skraćenje letnjeg prelaznog roka, ali su Italijani otišli korak dalje, pa su sebi skratili i januarski prelazni rok.

Uveden je i "Boksing dej", te će kraj decembra od naredne sezone biti dodatno zanimljiv fudbalskim zaljubljenicima širom sveta, kako će pored ludnice u Premijer ligi, sada moći da gledaju ludnicu i Seriji A.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rifresh
Tuesday, 06.03.2018
14:25

dobre promjene,a najbolja je ova oko transfer perioda,

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 06.03.2018
14:15

Svidja mi se ovo za 26. decembar, a nadam se da ce uskoro razmisliti i o smanjenju lige i tako se ugledati na Nemce koji sigurno imaju kvalitetniju drugu ligu od njih, a sve vreme drze taj format Bundeslige od 18 klubova. Na stranu to sto su veca zemlja i sasvim sigurno vise profesionalnih klubova imaju.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 06.03.2018
13:51

Fudbal gleda ceo svet,a tipa NBA gledaju pretezno Amerikanci i njima na pamet ne pada da menjaju termine (jedino je nedeljom jedna utakmica ranije i na Bozic) dok evropske lige menjaju termine non stop,hocu seriju a u 3 nedeljom i engleze subotom u 4,kakav ponedeljak,petak.

avatar
The_Matrix
Tuesday, 06.03.2018
13:43

Glupost. Serija A se odrice onoga sto je cinilo zanimljivom. Nista nisu dobili promenom termina odigravanja utakmica, a nece ni ovim sigurno. Neka olaksaju ekipama dobijanje dozvola za izgradnju stadiona i bolji im pocetak oporavka ne treba. Cekaju im ekipe po 5 godina na dobijanje dozvola za izgradnju i odobravanje lokacija. Takodje u trenutku kada transfer trziste ludi ti ekipama koje kubire sa novcem i u raznim formulama pokusavaju da se pojacavaju oduzimas vreme delovanja

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Tuesday, 06.03.2018
16:42

Neko mora da povuce nogu:-D

avatar
dejannk
Tuesday, 06.03.2018
13:23

Glupo je sto su uzeli i oni boksing day