"Večiti" nisu mogli, Nikolić objasnio kako je Vidi srušio Ludogorec

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.08.2018.
11:39
Izvor: Sportske.net

Srpski klubovi su u tri navrata bivali eliminisani iz evropskih kvalifikacija od strane Ludogoreca, ali je Marko Nikolić sa mađarskim Vidijem uspeo da nađe recept za bugarsku legiju stranaca.

Epa/Boglarka Bodnar
Epa/Boglarka Bodnar

Povezane vesti

Tri puta je u skorijoj prošlosti Ludogorec bivao koban po Partizan i Crvenu zvezdu, ali je juče Srbin uspeo da stane na put bugarskoj legiji stranaca.

Marko Nikolić je sa Vidijem uradio ono što mu spletom nesrećnih okolnosti nije pošlo za rukom sa Partizanom u sezoni 2014/15.

"Čestitam igračima na pobedi i svemu što su prevazišli. Držali smo disciplinu u prvom meču, ali smo bli opasniji pred golom Bugara. Mogli smo sve da rešimo ranije, ali smo bili kao vojska na terenu. Igrači su heroji, sve su prema planu uradili", kazao je Nikolić nakon jučerašnjeg trijumfa šampiona Mađarske.

MOL Vidi je u prvoj utakmici ostao nesavladan u Razgradu, a u sredu je na domaćem terenu slavio minimalnim rezultatom, što je bilo dovoljno za plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Naredni rival ekipe za koju nastupaju bivši fudbaleri Partizana Danko Lazović, Marko Šćepović i Stefan Šćepović biće švedski Malme.

"Ponosni smo kako predstavljamo mađarski fudbal, prošle nedelje smo po paklu došli iz Bugarske i igrali novi meč u subotu. Sada nas već u ponedeljak čeka odlazak u Malme. Koliko god da je bio Ludogorec dobar, niko nije mogao da nam oduzme pravo da sanjamo. Hvala i navijačima", dodao je Marko Nikolić.

Aktuelni šampion Mađarske dogurao je prošlog leta do plej-of faze kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je posle beogradskih 0:0 doživeo debakl u revanšu sa Partizanom tako da je ostao bez plasmana u grupnu fazu masovnijeg evropskog takmičenja.

Ukoliko u dvomeču sa Malmeom bude bolji tim, MOL Vidi će obezbediti evropsku jesen, a imaće priliku i da se bori za istorijski plasman u Ligu šampiona.

Najveći evropski uspeh Vidi je napravio pod imenom Videoton u sezoni 1984/85 kada je igrao finale Kupa UEFA sa Real Madridom koje je "Kraljevski klub" dobio ukupnim rezultatom 3:1.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PARTIZAN ŠAMPION \'18
Thursday, 02.08.2018
12:30

Partizan su jednom sudije izbacile, a jednom je Ludogorec bio bolji.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 02.08.2018
11:49

Uspeo je zato sto su dosta losija ekipa nego pre 3,4 godine...

avatar
Taske
Thursday, 02.08.2018
12:14

Ovako su pobedili. Austrijanac sudi Madjarima... https://www.youtube.com/watch?v=oB3S8Z54-rE

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 02.08.2018
12:21

Upravo tako...