Večiti kritičar Džoi Barton ponovo 'odvezao jezik'

Autor: Beta Beta
ponedeljak 15.12.2014.
12:43
Izvor: Beta

Ovoga puta na 'meniju' nije bio niko iz fudbalskog sveta, obrušio se Barton na Luisa Hamiltona.

Beta/AP Photo/PA, David Davies
Beta/AP Photo/PA, David Davies

Povezane vesti

Fudbaler Kvins Park Rendžersa Džoi Barton rekao je danas da svetski šampion Formule jedan Luis Hamilton ne zaslužuje nagradu za sportsku ličnost godine, pošto ne plaća porez u Velikoj Britaniji.

Hamilton je sinoć u Glazgovu, u izboru koji je organizovao Bi-Bi-Si (BBC), proglašen za sportsku ličnost godine, nakon što je ove sezone osvojio svoju drugu šampionsku titulu u Formuli jedan.

Hamilton je u izboru za godišnju nagradu pod popularnim nazivom "spoty", pobedio golfera Rorija Mekilroja i atletičarku Džo Pejvi.

"Ne mogu da verujem da su 'spoty' dali Hamiltonu. Prvo, jer je Formula jedan najdosadniji sport, drugo, jer je poveo svog psa sa sobom, a trećeb jer ne plaća porez u zemlji", naveo je Barton na Tviteru.

Hamilton, koji živi u Monaku, nedavno je rekao da plaća porez u zemlji, ali i u još nekim državama, pošto u 19 zemalja sveta vozi trke Formule jedan.

"Mekilroj je osvojio dve velike titule i Rajder kup ove godine. U stvari, svaki drugi nominovani sportista više zaslužuje titulu od Hamiltona. Poreski izgnanik mora biti izuzet iz konkurencije za trofeje koje plaćaju i za koje glasaju poreski obveznici", rekao je Barton.

Brojni posetioci sajta BBC su se prethodnih dana žalili što medju konkurentima za "spoty" nije petostruki svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rejl
Monday, 15.12.2014
13:57

Da je samo upola dobar fudbaler kao što je kritičar,gde bi mu kraj bio,ne bi mi znali za Ronalda i Mesija.

avatar
Coa
Monday, 15.12.2014
15:01

Slazem se sa tobom, ali o ovoj temi slazem se i sa Bartonom, ne u delu gde tako reci omalovazava F1, ali o ostalim stvarima da...

avatar
Rejl
Monday, 15.12.2014
15:45

Pre svega sam i ja mislio na F1. Ovo oko poreza ne zalazim baš,a i briga me iskreno. Ali da neko kaže da je F1 dosadan a golf je kao super zanimljiv. Razumem subjektivnost ali preterao je...