Već imamo dva nova premijerligaša, a ko je najbliži ulasku u Primeru, Seriju A, Bundesligu...?

Autor: Darko Mitrović
sreda 01.05.2019.
12:14
Izvor: Sportske.net

Početak maja označava i ulazak u sam finiš klupske sezone širom Evrope.

screenshot - youtube.com
screenshot - youtube.com

Povezane vesti

U proteklih nekoliko dana, ekipe Noriča i Šefild junajteda su izborile direktan plasman u Premijer ligu, pošto su obezbedile prva dva mesta u Čempionšipu.

Norič i Šefild junajted će u eliti zameniti Fulam i Hadersfild, koji su još ranije izgubili sve šanse za opstanak, a kako sada stvari stoje, u niži rang će najverovatnije i Kardif, koji dva kola pre kraja ima četiri boda manje od Brajtona.

To mesto će se popuniti posle plej-ofa u Čempionšipu, a kolo pre kraja ligaškog dela sezone, Lids, VBA i Aston Vila su obezbedili učešće u plej-ofu, a ostaje da se vidi da li će poslednji ulesnik biti Derbi, Midlsbro, ili Bristol siti.

U Bundesligi su najugroženiji Hanover, Nirnberg i Štutgart, dve ekipe ispadaju, jedna ide u baraž sa trećeplasiranim iz ''Cvajte''. A u ''Cvajti'' - prva dva mesta zauzimaju Keln i Paderborn, a Union Berlin ili Hamburger će najverovatnije tražiti šansu kroz baraž.

Kjevo je ispao iz Serije A, Frozinone i Empoli imaju još samo teoretske šanse za opstanak, a šta se za to vreme dešava u Seriji B?

Breša i Leće su blizu povratka u elitu, zauzimaju prva dva mesta sa pet bodova više od Palerma, koji predvodi grupu ekipa, koje će najverovatnije u plej-of za plasman u Seriju A. Među kandidatima za plasman u najviši rang su i Benevento,  Peskara, Verona, Specija, Ćitadela, Peruđa, Kremoneze...

U Španiji su blizu ispadanja iz Primere ekipe Valjadolida, Ueske i Valjekana, ugroženi su i Selta, Đirona, Levante. Istovremeno, Osasuna i Granada su sve bliže plasmanu u elitu, jer zauzimaju prva dva mesta u Segundi. Albasete, Kadiz, Majorka, Malaga i La Korunja, pa i Ovijedo i Hihon, nadaju se plej-ofu. Ali, u Segundi ima još da se igra, čak šest kola do kraja ligaškog dela takmičenja.

Na kraju Francuska. Na pragu ispadanja su Dižon Gengan i Kaen, ni Monako nije bezbedan, a Mec se sigurno vraća u elitu. Osim prvoplasirane ekipe iz Lige 2, blizu promocije je i Brest, a Troa, Lorijen, Pariz i Lens bi mogli preko plej-ofa do elite.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke