Važna vest za "večite", Legija odolela na teškom gostovanju

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 06.05.2018.
20:46
Izvor: Sportske.net

Za šampiona Srbije ovo nije dobra vest, za Partizan svakako jeste.

Epa/Bartlomiej Zborowski
Epa/Bartlomiej Zborowski

Povezane vesti

Fudbaleri Legija odigrali su u nedelju nerešeno (0:0) na gostovanju Jageloniji i tako tri kola pre kraja poljskog šampionata zadržali lidersku poziciju na tabeli.

Remi bez golova odgovara ekipi za koju nastupa i naš Miroslav Radović zbog činjenice da u naredna dva gola Legiju čekaju dve utakmice na domaćem terenu.

Pošto u 5. kolu poljskog plej-ofa igraju Leh i Jagelonija lako bi moglo da se dogodi da Legija već tada uveća prednost i da bez pritiska uđe u završnicu borbe za titulu.

Treba ipak reći i to da će u poslednjem kolu Leh ugostiti Legiju i da nije isključeno da upravo u toj utakmici padne odluka o novom šampionu Poljske.

Rasplet u borbi za titulu u poljskom šampionatu pomno se prati i u Srbiji jer bi Crvenoj zvezdi odgovaralo da Legija ostane bez trofeja, dok u taboru Partizana priželjkuju suprotno.

Ukoliko Legija osvoji titulu zauzela bi mesto povlašćenog tima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i time učinila da Zvezda ostane među nepovlašćenima, dok bi Partizanu odgovaralo da ovaj tim osvoji poljsko prvenstvo jer ga ne bi bilo u kvalifikacijama za Ligu Evrope među povlašćenim klubovima.

Više o tome šta Zvezdu čeka na evropskom putu mogli ste da čitate OVDE!

Više o tome šta Partizan čeka na evropskom putu mogli ste da čitate OVDE!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke