Vardi: "Bez Sanderlenda ne bi bilo ni titule"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 09.05.2016.
21:00
Izvor: Sportske.net

Napadač Lester Sitija, otkrio je koji je to trenutak bio ključan u iznenadnom osvajanju Premijer lige ove sezone.

BETA/AP Photo/Scott Heppell
BETA/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Lester je šampion, prošlo je nedelju dana od kada je taj podatak i zvaničan, a jedan od najzaslužnijih za bajkovit podvig kluba iz Istočnog Midlandsa je svakako i jedan od najboljih strelaca ove sezone u Premijer ligi, Džejmi Vardi.

Vardi je u intervjuu za britanski "Miror" izjavio da je klučni momenat u fantastičnoj sezoni "Lisica" bio onaj dana kada je maestralni Klaudio Ranijeri odlučio da, nakon poraza u nadoknadi vremena od Arsenala na "Dan zaljubljenih", timu da sedmodnevni odmor!

Većina fudbalera je tih iznenadnih sedam dana pauze iskoristila kako bi se sa svojom porodicom odmorila u Dubaiju. Igrom slučaja, nešto slično je uradio i Sem Olerdajs, pa su se i fudbaleri Sanderlenda tada našli u Ujedinjenim Emiratima, samo što su za razliku od "Lisica" momci "Velikog Sema" naporno radili.

Nakon tih sedam dana odmora, Ranijerijevi momci su ostvarili niz od 11 vezanih mečeva bez poraza, pobedivši u čak osam navrata, na taj način obezbedivši malo očekivanu titulu.

"To je bila sjajna ideja našeg trenera. Otišao sam u Dubai i sećam se da sam odmarao na ležaljci i to u istom hotelu u kome su fudbaleri Sanderlenda trčali niz plažu, vežbajući.

Za mene je to što sam se odmarao, dok su oni trenirali bilo zaista lepo.

To se sjajno odigralo po nas, kako nijedan tim u tom trenutku nije imao sedmodnevnu pauzu. Mi smo tamo bili da se opustimo sa porodicom, i to smo svi i uradili
", rekao je Vardi.

Odmor je došao nakon perioda u kom su "Lisice" odmerile snage sa nekim od najačih timova Premijer lige. Najpre su savladali Liverpul sa 2:0, zahvaljujući golčini upravo Džejmija Vardija, a onda su i na sjajan najčin deklasirali Mančester Siti, i u gostima trijumfovali rezultatom 3:1, što je u tom trenutku ubedilo Ranijerija da je titula ipak realnost.

"Meč sa Mančester Sitijem je bio onaj u kom niko od nas nije očekivao ništa, ali mi smo na kraju zasluženo pobedili sa 3:1 i mislim da je to pokazalo nekim timovima da mi jednostavno nećemo početi da gubimo i na kraju potpuno izbledimo i nestanemo. Mi smo bili tu gde jesmo, i nismo nameravali da se pomeramo.

Te tri utakmice su bile od ogromnog značaja. Uzeli smo tri poena na Etihadu nakon tri osvojena boda kod kuće protiv Liverpula, a potom je došao i šamar na kraju utakmice sa Arsenalom, i poraz. Ali način na koji smo nastupali tada, je pokazao koliko dobro igramo.

Odmah nakon te utakmice, šef je video koliko bi mi svi dali jedan za drugog i koliko smo uložili u tu utakmicu, i kako smo ispali iz FA Kupa, dao nam je nedelju dana da kompletno zaboravimo sve i ponovo napunimo baterije.

Dobar deo nas je u Dubai otišao kao tim, i mislim da je činjenica što je i pomislio da to uradi, pokazala šta on misli o nama kao timu. To što smo dopunili baterije i vratili se jači bio ključan deo u osvajanju lige
", izjavio je Vardi u intervjuu za "Miror".

On se dotakao i Lige šampiona, a veruje da će njegov tim nastaviti da iznenađuje i u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Evropi.

"Mi smo sebe u oveu situaciju doveli svojim igrama, pa ne vidim zašto bi se to promenilo i kada je Liga šampiona u pitanju? Za nas se sve sjajno završilo, pa se nadamo da će se i u buduće biti tako", dodao je momak koji je u ovoj sezoni do sada postigao 24 pogotka i samo jedan gol je od prvog mesta koje drži napadač Totenhema Hari Kejn.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke