Vardar pokraden u derbiju, sudije uručile titulu Škendiji!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.02.2019.
16:37
Izvor: Sportske.net

Škendija je napravila krupan korak ka odbrani šampionske titule u Severnoj Makedoniji, pošto je uz sudijsku pomoć savladala Vardar u derbiju Prve lige.

Epa/Rolf Vennenbernd
Epa/Rolf Vennenbernd

Povezane vesti

Već na otvaranju prolećnog dela sezone u Prvoj ligi Severne Makedonije odigran je veliki derbi između Škendije i Vardara.

Aktuelni šampion savladao je Vardar rezultatom 1:0 (1:0) iako je bilo jasno da su gosti postigli prelep i regularan gol koji im ipak nije priznat.

Domaćin je bolje otvorio meč i bio mnogo konkretniji u uvodnih deset minuta, ali je golman Vardara Filip Gačevski branio sve što je išlo u gol.

U 23. minutu golman Varadar bio je nemoćan. Loša reakcija odbrane omogućila je igračima Škendije da stignu do vođstva preko Omera Imerija, a kasnije se pokazalo da se radilo o golu vrednom tri boda.

Uprkos tome što je Vardar statirao na terenu u prvom poluvremenu, rezultat nakon prvih 45 minuta nije bio pravedan. Najdovski je u 38. minutu zatekao sa više od 25 metara i postigao prelep gol, ali arbitri nisu videli da je lopta prešla gol liniju tako da on nije bio priznat.

Situacija viđena u Tetovu neodoljivo podseća na scenu sa utakmice Nemačka - Engleska na Mundijalu u Južnoj Africi, kada je Frenk Lampard postigao prelep gol ali on nije bio priznat jer sudije nisu videle da je lopta pala iza linije.

Škendija je zahvaljujući današnjem trijumfu napravila krupan korak ka odbrani šampionske titule jer posle tri međusobna meča sa Vardarom ima dva trijumfa i remi, a pride i osam golova više u odnosu na najvećeg rivala.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Sunday, 17.02.2019
22:40

Није ми јасно зашто и једни и други имају латинична имена на дресу. Зар они немају само ћирилично писмо?

avatar
Znajsha
Sunday, 17.02.2019
18:42

Vardar istupa iz lige i prikljucuje se JSL sledece godine

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 17.02.2019
17:41

Cuj ovog ''komentatora'', tesko moze da se proceni?!