VAR osvaja svet fudbala, spreman za 'debi' u Engleskoj

Autor: Beta Beta
četvrtak 09.11.2017.
12:24
Izvor: Beta

Video tehnologija (VAR) prvi put će se koristiti na zvaničnoj utakmici u Velikoj Britaniji tokom predstojeće prijateljske utakmice između Engleske i Nemačke.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Dvogodišnji probni period VAR-a odobren je 2016. godine od Međunarodnog odbora fudbalskih saveza (IFAB).

Od tada je testiran širom sveta, uključujući i nemačku Bundesligu, italijansku Seriju A i američku MLS ligu, a uspešno je korišćen i prošlog meseca na humanitarnoj Vembli kup utakmici.

VAR se može koristiti samo u situacijama koje se odnose na golove, crvene kartone, penale ili eventualno ako glavni sudija pogreši identitet igrača.

Kako je IFAB navela, VAR se koristi samo za "ispravljanje jasnih grešaka i propuštenih ozbiljnih incidenata" u situacijama koje "menjaju meč".

VAR je u nemačkoj Bundesligi izazvao mnogo debata, a navijači sugerišu da mnogo uspori utakmicu.

Predsednik Svetske fudbalske fedracije (FIFA) Đani Infantino je ranije ove godine rekao da je sistem "veliki uspeh", ali je priznao da je potrebno raditi na "detaljima" kao što je ubrzavanje pregledanja usporenih snimaka.

Fudbalske reprezentacije Engleske i Nemačke će na utakmici u petak nositi crni flor sa cvetom maka - popijem, u znak počasti vojnicima.

Utakmica između Engleske i Nemačke igra se u petak od 21.00. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Thursday, 09.11.2017
15:12

Sta ceka Premijer liga?? Dosta se poklanjalo poena Sitiju.

avatar
_mladen_
Thursday, 09.11.2017
17:05

Da ti odgovorim ovde, pa koji to pravi navijac nije zadovoljan Klopom? Svi ga i dalje 100% podrzavaju, tim je napredovao i jos samo odbranu da sredi. To sto ima nekih koji kmece i placu to je druga stvar, boljeg trenera od Klopa Liverpul nije mogao imati. Ostali su dobri kada bace pare, dok to u Liverpulu ne moze. Samo neko ko bas ne voli Klopa i Liverpul, moze reci da ovaj tim nije napredovao.