VAR očekuje velike promene u Seriji A!

Autor: Stefan Matić
nedelja 17.03.2019.
15:47
Izvor: Sportske.net

Efikasnost u prvom planu.

Epa/Neil Hall
Epa/Neil Hall

Povezane vesti

Uvođenje VAR-a nije bilo toliko uspešno, kako u Italiji tako i u evropskim takmičenjima gde je video tehnologija bila subjekat mnogih polemika.

Serija A je prva uvela ovu tehnologiju, pa zato već i razmišljaju o promenama tokom sledeće 2019/2020 sezone.

Predlog je da od sledeće sezone da se odluke donose samo u VAR centru, dakle neće postojati posebne sobe za VAR sudije na samim stadionima.

Pomenuti centar će se nalaziti u Tehničkom centru u Koverćanu, odatle će biti u komunikaciji sa glavnim sudijama na terenu i obaveštavati o spornim situacijama.

Centra će se takođe baviti i opremanjem, odnosno učenjem sudija kako da se na najbolji način primeni tehnologija u fudbalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 02.04.2019
14:28

Mislim da je to tehnicka izmjena, vjerovatno manje kosta jedan VAR centar nego da svaki stadion ima VAR sobu. Ne pise da li ce sudija ipak imati mogucnost da na licu mjesta pogleda snimak, ako ne onda to ne valja. Postoji mnogo situacija koje nisu bas ciste, bitno je da ih sudija vidi i na osnovu toga donese odluku.

avatar
Kibox
Monday, 18.03.2019
10:50

Onda sudija više neće biti glavni, već mu neko donosi odluke unesto njega.

avatar
rossonero_t
Sunday, 17.03.2019
17:52

Treba da uvedu da svaki tim ima pravo da trazi da se pogleda snimak jer ponekad sudija nece da gleda VAR i tako se krade

avatar
Consigliere 1927
Monday, 18.03.2019
00:03

Pa kao sto je sinoc Inter pokraden, drugi gol Milana cist ofsajd. Al dzaba vam!

avatar
rossonero_t
Monday, 18.03.2019
20:23

Naravno da nije ofsajd, da se razumes u pravila znao bi da nije uopste uticao na igru i bio je sa skroz druge strane gola a i prilikom suta na gol igrac Intera je skinuo gol sa linije rukom sto znaci da bi bio penal da je gol ponisten. Idi tamo zanimaj se kako ste pukli od Spala i slicnih, i brini da vas Lacio ne pretekne posto su 100 puta bolji, pojma nemate, ponizili su vas kao nista. Mi smo bar posteno izgubili iako nas nije hteo gol u poslednjih 10min, moglo je lako da bude nereseno. Postoji ralika izmedju malih klubova, postoje mali klubovi koji pokusavaju da izgrade nesto, kao sto su Napoli, PSG, Sevilja itd... A postoje mali klubovi kojima je cilj prosecnost i nemaju nikakvu ambiciju a to je Roma, klub koji ima potencijal ali ne mrda ni gore ni dole, zakovan u prosecnost i filijala za ostale velikane. Tuzna istina, znam da boli ali sta ces.

avatar
Kibox
Monday, 18.03.2019
10:52

Onda Var nije Var već čelindž, što gubi smisao. Poenta VARa je da se greške izgube skroz i da niko ne pati zato što sudija niie dobro video ili nije dobro procenio situaciju. Način koji si predložio stavlja te stvari u ruke trenera koji ako pogreši u traženju čelendza može da nastrada u sledećoj situaciji i opet se vraćamo na staro.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 17.03.2019
17:10

Bolje da nista ne diraju, zna se ko tu namerava da stavi sapu i uspostavi monopol.