Vanredno kolo - Real i Barsa kod omiljenih mušterija, Atletiku zicer i u mislima nedeljno finale (NAJAVA)

Autor: Milovan Longinov
utorak 27.02.2018.
16:19
Izvor: Sportske.net

Nema pauze, juče završeno 25. kolo, danas startuje 26.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Špansko prvenstvo nastavlja se već večeras, Real Madrid ga otvara u Barseloni, gostuje redovnoj mušteriji Espanjolu, Barsa gostuje Las Palmasu za kraj kola, a Atletiko ima zicer kod kuće sa Leganesom.

Vanredno kolo je samo uvertira za ono što sledi za vikend, a to je možda i finale Lige Primere, Barselona - Atletiko Madrid, ali o tome ćemo više u narednoj najavi.

Dakle, kao što smo rekli, kolo otvara Real Madrid, gostovanjem na Kornelji el Prat, mestu gde se gosti redovno prošetaju. Nije nikad ni bila tajna da je Espanjol naklonjen Realu i da znatno više "grize" kada igra protiv najvećeg rivala, Barselone.

Real je oslabljen, Ronaldo je dobio odmor, Kasemiro ima stomačnih problema, dok su van stroja i povređeni Modrić i Marselo. Real je u prvom delu sezone slavio sa 2:0, a poslednji put u svim mečevima od Espanjola je izgubio oktobra 2007. godine! Od tada, Real je pobedio na 19 mečeva, tri su završena nerešenim rezultatom!

Atletiko Madrid posle velike pobede u Sevilji, dočekuje lokalni tim, Leganes i aspolutni je favorit. Pisali smo već o formi Atletika od Nove godine, i nema dileme da će Simeoneov tim nastaviti u istom ritmu. Uostalom, za vikend gostuje Barseloni i trijumf nad Leganesom je prava uvertira za meč na Kamp nou.

Grizman Kosta

Barselona u četvrtak zatvara kolo, gostuje Las Palmasu koji iz jednog razloga jeste idealan rival za Katalonce. Razlog za to je trener Pako Hemez koji, poput Đirone u subotu, planira da kao i uvek napadne Katalonce. Kao trener Rajo Valjekana, Hemez je često uspevao da Barsi postigne po dva gola na meču, ali i da primi barem pet.

Ernesto Valverde će sigurno rotirati, Đordi Alba ima kartone, Đerar Pike će morati da odmori, a očekuje se da ne rizikuje ni sa Luisom Suarezom koga karton deli od suspenzije.

Od timova prve četvorke, Valensija ima najteži zadatak, gostuje Atletik Bilbau i pokušaće da veže četvrtu pobedu i nastavi trku za Realom.

Što se ostalih mečeva tiče, izdvajamo dva meča u direktnim okršajima za Ligu Evrope. Đirona večeras dočekuje Seltu iz Viga, a posle dva poraza, tim našeg Marka Dmitrovića, Eibar pokušaće da se vrati u pobedničku seriju na svom terenu protiv Viljareala.

Malaga će na svom terenu protiv Sevilje pokušati da uhvati poslednji voz za opstanak, kao i Deportivo na gostovanju Hetafeu.

Vanredno, 26. kolo La Lige:

Utorak:

Espanjol - Real Madrid 20.00
Đirona - Selta 21.30

Sreda:

Atletik Bilbao - Valensija 19.30
Hetafe - Deportivo 19.30
Malaga - Sevilja 19.30
Atletiko Madrid - Leganes 21.30
Eibar - Viljareal 21.30

Četvrtak:

Betis - Real Sosijedad 19.30
Las Palmas - Barselona 21.00
Alaves - Levante 21.30
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 27.02.2018
18:36

ispunio bi mi se san kada bi ispali Malaga,Deportivo i Espanjol..Tri kluba koja se sklanjaju protiv Reala a protiv Barse daju 200 posto...

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 27.02.2018
17:31

Nisam davno video da je kvota na Real 1.55 a da ne igraju sa TOP 4 klubovima. Deluje sumnjivo hmm

avatar
Logika i argumenti
Wednesday, 28.02.2018
00:07

Sumnjivo sa razlogom izgleda...Zidan nije izveo 6 standardnih prvotimaca...