Vanja dva puta kapitulirao, Juve u polufinalu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.01.2018.
22:36
Izvor: Sportske.net

Torinskim derbijem kompletirano je četvrtfinale Kupa Italije. Poznati svi polufinalisti.

Beta/Andrea Di Marco/ANSA via AP
Beta/Andrea Di Marco/ANSA via AP

Povezane vesti

U poslednjoj utakmici četvrtfinala italijanskog Kupa, Juventus je na svom terenu savladao gradskog rivala, ekipu Torina rezultatom 2:0 i tako se pridružio Milanu, Laciju i Atalanti koji su se ranije plasirali u narednu fazu takmičenja.

Posle par prilika na obe strane u prvih desetak minuta, mreža Vanje Milinković-Savića zatresla se već u 15. minutu meča.

Delovalo je da će Bazeli otkloniti opasnost tokom jednog obećavajućeg napada Juventusa, ali on je loše zahvatio loptu na ivici kaznenog prostora gostiju, ona se odbila do Dibale koji je prosledio za Daglasa Kostu, a ovaj postigao prelep gol. Lopta je završila u gornjem levog uglu gola Milinković-Savića koji tu ništa nije mogao da učini - 1:0.

Samo minut kasnije, Dibala je bio u prilici da duplira prednost, ali je šutirao zamalo iznad prečke. Potom iznenadna prilika na drugoj strani, Vanja Milinković Savić je poslao loptu daleko na protivničku poloivinu, gde ju je prihvatio Nijang, koji odlično šutira iskosa sa leve strane, ali stativa spasava domaće.

Juventus je u najvećem delu večerašnjeg meča imao inicijativu, vršio pritisak na protivničkoj polovini, a na početku drugog poluvremena Mandžukić je zakasnio na odličan centaršut sa desne strane i tom prilikom se sudario sa Milinković-Savićem, ali srećom bez posledica.

Bolja igra Juventusa dala je rezultat u 67. minutu, kada je Mandžukić izbio jedan na jedan sa  srpskim golmanom i rutinski ga savladao za 2:0. Ali, tom golu prethodila je jedna sporna situacija na polovini Torina, gosti su smatrali da je njihov igrač fauliran i u iščekivanju da sudija prekine igru, nisu obratili pažnju na Mandžukića koji je praktično rešio ovaj meč. Protestovao je i Siniša Mihajlović, ali arbitar je bio neumoljiv.

Do kraja Juve je zadržao stečenu prednost, pa sada imamo oba polufinalna para u Kupu Italije. To su:

Juventus - Atalanta i

Milan - Lacio.

U ovoj fazi takmičenja igraće se po dve utakmice, a prve su na programu 31. januara.
-
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
INTERnacionalist
Thursday, 04.01.2018
00:33

..mislim da je Torino nagori gradski rival od svih! Kompleks od juventusa imaju,bod ne mogu izvuc..

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Thursday, 04.01.2018
15:49

Ovaj kup i svi kupovi svjeta se ne igraju na bodove nego na prolaz

avatar
Japanac
Wednesday, 03.01.2018
23:50

Pola tima smo odmori i rutinski pobedili,kakva golcina Daglasa,Forza Juve

avatar
Scholes
Wednesday, 03.01.2018
23:49

Kao da neko Juveu rekao na pocetku sezone da malo spuste loptu i puste druge da se igraju u prvom delu sezonu, a da u drugom pokidaju sve.

avatar
Goran.984
Wednesday, 03.01.2018
23:40

Idemo na duplu krunu...FJ