Vandine suze, Spaleti pod pritiskom! Stari dobri Inter, crna pozna jesen se ponavlja iz godine u godinu!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 12.12.2018.
09:52
Izvor: Sportske.net

Neverovatan niz sezona u kojima Inter sve uprostati u kalendarskom finišu godine. Tada obično sledi i smena trenera, nad Spaletijem senka...Pogađate ko je želja...

EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO
EPA-EFE/DANIEL DAL ZENNARO

Povezane vesti

U Interu šok i razočaranje, tvrde da su zaslužili da prođu, ali mediji se ne slažu, remi protiv PSV nije bio dovoljan, iako je Barselona igrala nerešeno sa Totenhemom. Spaletijev tim je držao sudbinu u rukama, pobedom bi otišli, s obzirom da Englezi nisu slavili na "Kamp Nou", ali završilo se u suzama.

Sada se jasno u pitanje dovodi Spaleti, neubedljive partije u šampionatu, poraz od Juventusa, ali i ispadanje iz Lige šampiona povećale su pritisak na trenera Intera.

Psihološki je problem u pitanju, koji je Spaleti samo pojačao nekim nerazumnim odlukama u poslednje vreme. Lautaro Martinez ne dobija šansu osim na kašičicu, Keita Balde ne igra standardno, prave se kompromisi iako je u mnogo boljoj formi od Perišića, Inter je računajući sva takmičenja dobio sam jednu od poslednjih sedam utakmica, i to protiv slabašnog Frozinonea.

"Nismo zadržali mirnoću, bili smo nervozniji nego obično, iako smo držali šansu u rukama. Promašivali smo, što je unelo dodatnu nervozu. Ne možete to da posmatrate kroz jednog igrača, jednu izmenu, to je mnogo šira slika, tim se pita, nismo bili mentalno spremni. Naravno da sam razočaran, kao i svi drugi koji nisu stigli do top 16 faze", zaključio je Spaleti.

Klub i dalje stoji iza njega, ali bi još par neuspeha mogli da zaljuljaku klupu. Teško je verovati da bi mogli da se bore za titulu, ili drugo mesto, cilj je sačuvati poziciju na kojoj se nalaze, izboriti Ligu šampiona, nastavljaju kroz LE evropsku odiseju, ako se plasiraju u završnicu, jasno, učiniće sve da osvoje evropski trofej, ali to neće biti nimalo lako...

U svakom slučaju, čini se da je ovo tradicionalno crni decembar za Inter, sada im dolazi Udineze i pobeda je jasno imperativ. Do pauze, idu Kjevu, pa čekaju Napoli u derbiju, da bi godinu završili gostovanjem Empoliju.

Suze Vande Ikardi, ali i igrača posle poraza govore koliko im je stalo, međutim, mnogi ocenjuju da je ovakav Inter, sa oscilacijama zaista nezreo za Ligu šampiona. Sa druge strane, par loših rezultata u narednih nekoliko nedelja bi Spaletija stavilo pod pritisak. U tom slučaju, veruje se da bi klub sve učinio da na klupu dovede Antonija Kontea.

Vratimo se decembru, svake godine, makar je to tradicija u ovoj deceniji, Inter počinje da pada, setimo se samo Manćinijeve serije i prvog mesta u jednom trenutku i onda potpunog raspada sistema u poslednjem mesecu godine.

Tada je klub iz Milana izgubio od Sasuola, Lacija kod kuće, igrao nerešeno sa Karpijem, na to su se nadovezali porazi od Napolija i Milana u derbijima i san je bio raspršen.

Godinu dana pre toga, Macari je izgubio posao, Inter je poražen od Parme, Rome, Udinezea i tada je takođe započeo strašan pad.  Macari je i prethodne sezone sa tri remija protiv slabih timova u decembru i porazom od Napolija i Đenove upropasti šanse za nešto više, a 2012. je Inter dobio pod Stramaćonijem Juventus i bio na korak iza lidera, početkom novembra. Onda je usledio raspad, porazi od Atalante, Parme, Udinezea, Lacija, remi protiv Kaljarija i stmoglavi pad na tabeli.

Benitez je posle "Triplete" poražen u poznoj jeseni od Kjeva, Lacija, Milana pa je Španac izgubio posao krajem decembra...

Da li je na redu Spaleti?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Wednesday, 12.12.2018
21:41

Kada cuvas 1-1 kuci protiv PSV, nisi vredan zadnjih16 u LS.

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 12.12.2018
17:01

Spaleti truba.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Wednesday, 12.12.2018
14:21

Inter ko Inter

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 12.12.2018
13:18

Nakon 3 kola stanje na tabeli je bilo:

1. Barsa - 9
2, Inter - 6
3. Tot - 1
4. PSV - 1

Luzeri godine

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 12.12.2018
19:39

..ovo samo Spaleti može da ispusti,i niko više

avatar
Capitano
Wednesday, 12.12.2018
13:02

Svaki poraz i svaki izgubljeni bod ove sezone (a i prosle) je iskljucivo krivica Spaletija i nikoga vise. Da li bi Konte bio pravo resenje? Nisam siguran, ali nesto mora da se menja.

avatar
myspace
Wednesday, 12.12.2018
12:57

Taj defazivni fudbal odavno ne prolazi nigde. A spaleti se branio protiv psv mislim na postavu koju je izveo. Jako ogranicen trener to se videlo i u Romi. Ali ako nije uspeo PSV da pobedi kod kuce onda i ne zasluzuje da ide dalje.

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 12.12.2018
19:41

..kako se branio protiv PSV a Inter je napadao 90 min,imao skoro 4 puta više šuteva,dobio 80% duela...ne branim Spaletija al lupetaš!

avatar
Brajkoo
Wednesday, 12.12.2018
12:30

Inter je poput Cz kod nas...svake godine utrosi silne pare i na kraju nista!

avatar
No rules
Wednesday, 12.12.2018
12:13

Nije problem samo Spaleti vec pogubna italijanska strategija. Fudbal u Evropi dozivljava ogromne inovacije dok Calcio tapka u mjestu i placa ceh nakaradne taktike koja govori da je samo bitno sacuvati svoj gol. Iste greske se prave iz godine u godinu, ali oni tvrdoglavo ponavljaju igru, pripremu i pristup mecu. Ovo postaje frustrirajuce, ocajni su, ne zasluzuju 4 mjesta u LS definitivno.

avatar
Billionaire
Wednesday, 12.12.2018
17:47

Ne vrijedi to bas za sve klubove iz Calcia.

avatar
No rules
Wednesday, 12.12.2018
23:12

Stvarno. Vi imate hrpu osvojenih trofeja u LŠ! Izvini onda.

avatar
Rasel Krou
Wednesday, 12.12.2018
11:51

Inter je kesa od ekipe, imaju dva dobra igraca i tu ga vezi, ovo ostalo ili nije u formi ili ne zna da igra. Bila bi sramota da su prosli dalje, jedan gigant kao sto je Celzi uopste ne igra LS a smrdljivi Inter da igra 1/8 finala, sto je previse previse.

avatar
Covek Sismis
Wednesday, 12.12.2018
17:46

@Rasel Krou Celzi je gigant?! Hajde ispricaj jos jedan vic... A ovo nazvati Inter smrdljivim govori o tvom vaspitanju, kojeg ocigledno nemas tako da sebe diskvalifikujes iz ozbiljne price. Potrazi pomoc hitno!

avatar
Oldboy
Wednesday, 12.12.2018
19:29

U brate, koliko je tebi neki Interista nabio rogove, sad razumem zašto si takav, i samo da znaš oprošteno ti je

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 12.12.2018
11:23

Cim su izvucene grupe jasno je bilo da ce totenhem i barsa ici dalje...ne znam cemu tugovanje

avatar
Uncle Fester
Wednesday, 12.12.2018
13:18

Da nije bilo slučajne pobjede bez ikakave igre u prvoj utakmici protiv Totenhema odavno bi bilo sve jasno u ovoj grupi!!!

avatar
Paris Saint Germain
Wednesday, 12.12.2018
11:15

gde ste sad sinteristi??? :D. ej bre jedan psv mali ne mozete da dobijete auu koji ste vi raspad. Totenhem je za vas Real

avatar
Covek Sismis
Wednesday, 12.12.2018
13:30

Je li te sramota uzeti Inter u usta u trenutku kada navijas za klub za koga je jedan Rems ili Sent Etjen u rangu Real madrida?

avatar
Oldboy
Wednesday, 12.12.2018
11:00

Morao je sinoć Spaleti da igra na pobedu, Asamoah napravio katastrofu, ali je njegova krivica 10%, mislim da Spaleti nije trebao da čuva 1:1, već je u više navrata grešio sa izmenama, vreme mu je da se preispita, a Konte bi bio pun pogodak