Van Gal na Mundijalu?

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.12.2017.
11:12
Izvor: Sportske.net

Iskusni holandski stručnjak mogao bi da se nađe na smotri najboljih svetskih reprezentacija, koja se održava u Rusiji naredne godine.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Luj van Gal je bez posla od kako je napustio klupu Mančester Junajteda leta 2016. godine.

Predao je klupu na "Old Trafordu" Žozeu Murinju i od tada uživao u slobodnom vremenu.

Sve se češće pominje da bi ponovo mogao da se vrati trenerskom poslu, jedan klub iz Premijer lige bi voleo da ga vidi u svojim redovima, a sada se pojavila informacija da bi mogao da se nađe i na Svetskom prvenstvu.

Naime, poznato je da je uz Srbiju i Australija bez trajnog rešenja na klupi pred Mundijal.

Postekoglu je rešio da se povuče sa selektorskog mesta nakon što je izborio plasman na Mundijal sa "Kengurima", a to mesto ostalo je još uvek upražnjeno.

Mediji iz Australije sada prenose da je fudbalski savez te zemlje stupio u kontakt sa holandskim stručnjakom, koji je navodno pokazao interesovanje za ovaj posao.

U igri je prema pisanju australijskih medija još jedan trener svetskog renomea, u pitanju je bivši trener Atletik Bilbaa Marselo Bjelsa, koji je nedavno zaradio otkaz u Lilu, nakon što je bez dozvole kluba otišao u Argentinu da poseti bolesnog prijatelja.

Pored pomenutog dvojca pominjani su i bivši selektor Nemačke Jirgen Klinsman, još jedan bivši selektor Holandije Bert van Marvijk, kao i osvajač Svetskog prvenstva 2002. godine sa Brazilom Luis Felipe Skolari, ali se najveće šanse za sada daju Van Galu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke