Van Gal ili Mojes? Nema razlike!

Autor: Janko Glavonjić
ponedeljak 12.01.2015.
12:24
Izvor: Sportske.net

Posle poraza od Sautemptona, Junajted je ostao na 37 poena posle 21 utakmice. Identičan broj poena posle istog broja utakmica osvojio je i žestoko kritikovani Dejvid Mojes.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Luj Van Gal je došao kao spasilac, kao zvučno ime, sa težinom, koji će sigurno uspeti da iznese teren post Fergijeve ere u Junajtedu.

Loše je startovao, kritike su postojale, ali su za razliku od onih prošle sezone bile nekako stidljive, a i ne baš česte.

Posle šest trijumfa u nizu, ne baš sjajnom igrom i protiv ne baš najjačih protivnika, kritika više nije bilo, počele su priče čak i o eventualnom uključivanju u borbu za titulu sa Čelsijem i Mančester Sitijem.

Posle poraza od Sautemptona na Old Trafordu o tituli više niko i ne razmišlja, a pogled iza govori da su Arsenal, Totenhem i Liverpul vrlo blizu, te da ni plasman u Ligu šampiona ne bi smeo da se uzme zdravo za gotovo.

Posle identičnog učinka kao i "neznalica" Mojes postavlja se pitanje - Da li je Junajted učinio pravu stvar kada je dao otkaz Mojesu i doveo Van Gala? Da li bi bilo bolje i da je Gigsu data šansa?

Van Gal je po dolasku rekao "sudite mi posle tri meseca". Pa, prošlo je pet, i za prvih pet meseci odrađeno je isto što i prošle godine, s tim što je potrošeno mnogo više novca.

Koliko još vremena treba Van Galu, da bi pokazao svoje umeće?

Na slici ispod možete videti u čemu je razlika između ova dva menadžera, trenutno je previše mala da bi se uprava Junajteda "oprala" za poteze koje je povukla...

van gal i mojes

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke