Valverde sprema iznenađenje u predgrađu Madrida, zbog čega je ovo Barsin najteži test?!

Autor: Milovan Longinov
petak 17.11.2017.
14:37
Izvor: Sportske.net

Katalonci posle dvonedeljne pauze idu na neugodno gostovanje.

EPA-EFE/LUIS TEJIDO
EPA-EFE/LUIS TEJIDO

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone u subotu gostuju ekipi Leganesa u 11. kolu Lige Primere.

Trener Katalonaca Ernesto Valverde primoran je da kombinuje, zbog povrede je van stroja Havijer Maskerano, a Đerar Pike i Samjuel Umtiti su na korak od suspenzije od koje ih deli jedan žuti karton, pa nije isključeno da mesto startera zauzme čak i Tomas Vermalen koji nije odigrao nijedan minut u Primeri ove sezone.
 
Pored toga, kako naredne nedelje Barsu očekuju dva teška gostovanja Juventusu i Valensiji pa Valverde želi da sačuva pojedince, stoga je odlučio da u tim pozove dvojicu igrača Barselone B, Karlosa Alenju i Arnaiza.

Jasno je da će mesto startera sigurno zauzeti Lionel Mesi koji je dobio poštedu od Horhea Sampaolija, a potom i dva slobodna dana od Valverdea, kako bi se odmorio za tri vezana gostovanja.

Argentinac je prvi pik da reši meč u predgrađu Madrida, što najbolje pokazuju procene da će biti strelac na ovoj utakmici.

Mesi Messi Paulinjo

S druge strane, ne treba potceniti neugodni Leganes, koji je ove sezone najprijatnije iznenađenje, naročito na svom terenu gde je primio samo dva gola na pet mečeva i to oba na jednom meču protiv Hetafea.

Leganes kao domaćin ima skor 2-2-1, uz gol razliku 3:2, što najavljuje tvrdu utakmicu.

Koliko je Leganes neugodan domaćin potvrđuje i to da su na poslednje dve utakmice na svom stadionu protiv Atletik Bilbaoa i Atletiko Madrida osvojili četiri boda (1:0, 0:0), te upravo zbog toga možemo reći da je ovo možda i najteži test za Valverdeov tim, posle gostovanja na Vanda Metropolitanu, a to takođe i pokazuje činjenica da je dan pre meča kvota na Barselonu u blagom porastu, dok je na Leganes pala.

Meč Leganes - Barselona na programu je u subotu u 16.15.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Friday, 17.11.2017
19:17

Nikakav problem za velemajstora Valverdea da lagano reši ovo gostovanje. :D Ovaj put neću licitirati šta će uraditi i koga će izvesti na teren, jer do sada šta god sam nenormalno prognozirao on je uvek uspevao barem za klasu luđe od toga. Dakle sve je na Messiju i sreći, jer jedini peh Leganesa je povreda Gomeša (ako se već nije i oporavio pa bude starter, ko će ga znati). :D