Valensija prekinula niz od tri poraza u gradskom derbiju

Autor: Milovan Longinov
nedelja 11.02.2018.
22:36
Izvor: Sportske.net

"Slepi miševi" čuvaju treće mesto, konačno pobeda.

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Valensije pobedili su na svojoj Mestalji ekipu Levantea rezultatom 3:1 (1:1) u 23. kolu Lige Primere.

I ovaj meč je protekao u sudijskim greškama, gostima je poništen regularan pogodak, dok je domaćima dosuđen sumnjiv penal u finišu meča.

Već u 16. minutu, nakon kornera Danija Pareha, Santi Mina se našao na pravom mestu i sa peterca pogodio sam ugao za 1:0.

Ipak, prednost domaćih trajala je svega minut i po, pošto je Postigo posle asistencije Kampane izjednačio na 1:1 i tim rezultatom otišlo se na odmor.

Valensija je u drugom poluvremenu krenula u ofanzivu, a to im se isplatilo  u 65. minutu. Posle duge akcije i dva pokušaja domaćih igrača, Vijeto je pokupio odbitak i pogodio prazan gol za 2:1.

Trener Marselino Toral je potom odlučio da zatvori ovaj meč, Zaza i Kokelan su zamenili Vijeta i Kondogbiju, pa su "slepi miševi" više pažnje obratili na defanzivu.

U 89. minutu Rober je napravio penal i zaradio drugi žuti i automatski crveni karton, a siguran izvođač najstrože kazne bio je Dani Pareho.

U domaćem timu, Nemanja Maksimović je u nadoknadi zamenio upravo Pareha, dok je u gostujućem Saša Lukić izašao iz igre u 73. minutu. 

Valensija je ovim trijumfom prekinula niz od tri vezana poraza, i sačuvala treće mesto sa bodom više od Real Madrida, dok je Levante prvi iznad crte sa 20 bodova.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke