Valensija dominirala protiv Katalonaca, ali jedva slavila

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.01.2018.
18:13
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Valensije prekinuli su niz od tri utakmice bez trijumfa.

EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS
EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS

Povezane vesti

U okviru 18. kola španske Primere, Valensija je na "Mestalji" nadigrala Đironu sa 2:1 (1:1).

Loše je krenulo po "Slepe miševe", najpre je Haunpe zagrejao rukavice Netu već u petom minutu, da bi samo tri minuta kasnije Portu doneo prednost Kataloncima, nakon odličnog skoka glavom je matirao čuvara mreže domaće ekipe.

Zaigrala je Valensija odmah daleko angažovanije, a prvu priliku za izjednačenje imao je fudbaler Mančester Junajteda na pozajmici u Valensiji, Andreas Pereira. Brazilac je odlično prošao, uputio je udarac sa ivice šesnaesterca, ali je golman domaćih Bono uspeo da ukroti njegov šut.

Ipak, samo šest minuta kasnije, nesrećni Jonas Romaljo postiže autogol, skrenuo je loptu u sopstvenu mrežu, 1:1 na "Mestalji".

Do kraja prvog dela igre je Gabriel Paulista bio u dobroj prilici, bivši igrač Viljareala i Arsenala je dobro skočio posle kornera, ali je njegov udarac glavom uspeo da ukroti golman Đirone Bono.

Do kraja prvog dela igre dobru šansu je imao Portu da vrati prednost gostima, ali je njegov udarac iz dobre pozicije odbrana Valensije izblokirala.

U nastavku, nakom samo tri minuta igre Mafeo pravi penal, Dani Pareho preuzima odgovornost i donosi preokret "Slepim miševima".

Od tog trenutka kreće dominacija domaćina, samo par minuta kasnije je Rodrigo odlično šutirao, ali pored gola, a isti igrač je u 83. minutu sjajnim volej udarce zagrejao rukavice golmana gostiju.

U nadoknadi vremena Rodrigo u trećoj prilici, Bono interveniše, ali slabo, na odbitak naleće novajlija Vijeto, ali se Argentinac obrukao, iz izgledne pozicije maši čitav gol gostiju.

Na kraju ipak pobeda Valensije, koja ostaje treća sa 37 bodova, dva manje od drugoplasiranog Atletika, osam od prvoplasirane Barselone. Treba napomenuti da je poslednjih 10ak minuta na terenu proveo i srpski reprezentativac Nemanja Maksimović.

Đirona ostaje 10. sa 23 osvojena boda.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Shang Tsung
Saturday, 06.01.2018
21:19

Tezak mec,ali odlican odgovor Valensije,dominacija kroz ceo tok meca,mogao je i koji gol vise.Neverovatno sta Vieto nije iskoristio pred kraj meca,sta on sve moze da promasi.