Vacke zvao Klopa da se vrati, pa dobio urnebesan odgovor!

Autor: Beta Beta
četvrtak 10.10.2019.
15:10
Izvor: Beta

Nemac u elementu.

EPA/BERND THISSEN
EPA/BERND THISSEN

Povezane vesti

Izvršni direktor Borusije iz Dortmunda Hans Joahim Vacke rekao je da je prošlog leta pokušao da namami trenera Liverpula Jirgena Klopa da se vrati u taj nemački fudbalski klub.

Klop je za sedam godina u Borusiji Dortmud osvojio dve titule u Bundesligi, a 2015. godine napustio je klub i preuzeo Liverpul, sa kojim je prošle sezone osvojio Ligu šampiona.

Vacke je želeo da vrati Klopa u klub, ali je priznao da nije bio iznenađen što Klop nije prekršio ugovor sa Liverpulom.

"Znao sam da bi Jirgen odbio, da će ispuniti svoj ugovor sa Liverpulom. On je uvek poštovao ugovore, ali ako želiš da ideš novim putem, a mi smo morali to da uradimo u klubu, onda sam makar morao da pitam Jirgena da li bi mogao to da zamisli. Nisam to ni očekivao, ali ne bih mogao sebi da oprostim da ga u tom trenutku nisam pitao", naveo je Vacke u svojoj knjizi "Prava ljubav, život sa Borusijom Dortmund", preneo je Skaj.

"U nekom trenutku je moj telefon zvonio i ja sam bio u avionu i bio je Aki i kaže kako moram da se vratim. Smejao sam se i pomislio sam da se šali. 'Jesi li glup, jesi li pio? Kako ti je pala na pamet takva ideja, ja imam još nekoliko godina u Liverpulu. Ne znam koliko je bio ozbiljan u tom trenutku, ali shvatio sam da je želeo odgovor od mene", rekao je Klop za Vackeovu biografiju.

Liverpul igra dobro u Premijer ligi, prvi je na tabeli i glavni kandidat za titulu, prvi put posle 30 godina. Liverpul ima osam bodova više od aktuelnog šampiona Mančester sitija, a Vacke je rekao da je Klop uspešan pošto je uvek iskren.

"Najvažnija stvar u našem odnosu je to što smo mogli da se oslonimo jedan na drugoga. Jirgen me nikada nije lagao, on je uvek iskren, čak i u poslu. Ni ja njega nikada nisam lagao. Čak i u najtežoj fazi, u sezoni kada smo se razlišli, kada smo pali na poslednje mesto pre razlaza, bili smo iskreni", naveo je Vacke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke