Uzbudljivo u Bremenu, Dortmund se oprostio od titule?

Autor: Darko Mitrović
subota 04.05.2019.
20:31
Izvor: Sportske.net

Ni dva gola prednosti nisu bila dovoljna Dortmundu da dobije večerašnji meč, uz još nekoliko odličnih prilika. završnica u potpunosti pripala Verderu.

EPA-EFE/DAVID HECKER
EPA-EFE/DAVID HECKER

Povezane vesti

Posle današnje pobede Bajerna nad Hanoverom (3:1), Dortmundu je večeras bio neophodan trijumf u Bremenu protiv Verdera, kako bi ostao u trci za titulu prvaka.

Ali, umesto toga, ''Milioneri'' su remizirali, bilo je 2:2 protiv domaćeg Verdera, u čijim je redovima svih 90 minuta igrao naš štoper Miloš Veljković.

Dva kola pre kraja, Dortmund sada zaostaje velika četiri boda razlike za vodećim Bajernom.


Nedugo zatim, Gece je propustio veliku priliku da duplira prednost ''Milionera'', ali krajem prvog poluvremena, u 41. minutu, Dortmund zasluženo stiže do dva gola prenosti. Ovoga puta, egzekutor je bio Pako Alkaser, koji je sjajn o izveo slobodan udarac sa blizu 25 metara od gola domaćih - 0:2.

Mogao je Dortmund već do sredine drugog poluvremena da potpuno reši pitanje pobednika, ali Pavlenka je činio čuda na golu odbranivši udarce Dilejnija u 55, pa Alkasera u 62. minutu. Bile su to velike prilike za gostujući tim.

A onda, sve se okrenulo!

Igrao se 70. minut, kada je rezervista Movald uputio snažan udarac iskosa sa leve strane, lopta je išla pravo u golmana Burkija, ali ne uspeva da je uhvati, ona mu prolazi kroz noge i završava u mreži - 1:2!

Ovaj gol vratio je nadu domaćima da mogu da izbegnu poraz i samo pet minuta kasnije Verder je stigao do izjednačenja.

Četrdesetogodišnji Klaudio Pizaro, koji je kao i Movald ušao u igru u 60. minutu, realizovao je novu šansu za domaće, posle još jednog velikog kiksa gostiju. Ovoga puta Akanđi je veoma loše reagovao u svom kaznenom prostoru, dozvolio Augustonsonu da mu oduzme loptu, a ovaj potom asistira Pizaru koji ne greši - 2:2.

U samom finišu meča, Pizaro je mogao da donese i potpuni preokret, ali ovoga puta nije bio precizan.

Dodajmo i da je pri rezultatu 2:2, jedan igrač Dortmunda igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali posle pregledanog snimka, sudija je procenio da nije bilo elemenata za penal.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sveznalac-NoviProfil
Saturday, 04.05.2019
20:51

Pa gubitnicke ekipe su Dortmund, Napoli, Lion, Liverpul, Totenhem, itd... Koliko god se njihovi navijaci bunili oni u mojim ocima u ovih moji 28 godina su uvek oko vatre ali nikako da uzmu gvozdje iz vatre. Dok timovi tipa Celsi, Bajern, Juve, Junajted... i u kosmarnim sezonama uzmu neki trofej. Nemojte se ljutiti ni jedni ni drugi navijaci jer stvarno mislim da sam realan u ovom smislu.

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 05.05.2019
01:40

Lyon bas I ne. Da nisu dosli Arapi u Pariz, imao bi Lyon Jos koju titulu, za Real su bili streptomicil. Ko je padom Lyona tj. konstantnom prodajom pola ekipe I pojavom ARZa pa osvojio Francusko prvenstvo? Lil, Monako, mozda Marsej, nisam siguran, uvek su bili iza prvaka, drugi - peti.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 05.05.2019
22:24

Pa to ti kazem uvek blizu samo vatri.

avatar
Rise up
Saturday, 04.05.2019
20:37

Pre nekih 2 meseca kada je Dortmund imao 7 poena vise od Bajerna napisao sam da Dortmund nece uzeti ligu. Jednostavno nemaju to u sebi.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 04.05.2019
20:33

Gotovo je sad sve.

avatar
Saturday, 04.05.2019
20:33

e sad je bajern prvak