Uzbudljiva trka za Zlatnu kopačku, hoćemo li dobiti novog kralja strelaca?

Autor: Stefan Matić
utorak 23.04.2019.
14:56
Izvor: Sportske.net

Najbolji mladi fudbaler sveta ozbiljno preti.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Bližimo se kraju sezone, neke od najjačih evropskih liga poput Francuske i Italije su završene u ovom 33. kolu.

PSŽ i Juventus su potvrdili svoje dominacije u nacionalnim prvenstvima dok u Engleskoj, Nemačkoj i Španiji još malo moramo sačekati za krunisanje šampiona.

Favorit za sledećeg potvrđenog šampiona jeste Barselona koja je trijumfom nad Sosijedadom održala prednost od devet bodova u odnosu na Atletiko Madrid.

Na pomenutoj utakmici Leo Mesi se nije upisao u strelce, te je ostao na kvoti 33 što se tiče golova u prvenstvu.

Njegovo odsustvo je svakako znao da naplati Kilijan Mbape koji je u sjajnoj partiji protiv Monaka postigao het-trik, te je sada na cifri od 30 postignutih golova u Ligi 1.

Razlika je svega tri golova, ono što može dati blagu nadu mladom Francuzu je to što Mesijevu Barsu očekuju polufinalni dueli sa Liverpulom u okviru Lige šampiona, Valverde će svakako odmarati Argentinca kao pre dva kola protiv Ueske.

Kilijan Mbape

Pet kola do kraja, tri gola razlike - da li dobijamo novog osvajača "Zlatne kopačke"?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Tuesday, 23.04.2019
17:14

Uzece Mesi zlatnu kopacku.Stvarno je glupo bodovanje za francusku ligu. Ali i pored toga svaka cast Mbapeu 20 godina,momak je u top 3 na svetu. Mora napustiti Psz ukoliko zeli da napreduje.

avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 23.04.2019
16:26

Mesi ako uzme 6. zlatnu kopacku postaje de facto najbolji ofanzivni fudbaler u istoriji... Kao što je zlatna lopta za najboljeg igrača tako je i kopacka za najboljeg napadača (loptom se može krasti i manipulisati dok sa kopackom su stvari čiste i jasne).Ovo je trenutno najbitnija zlatna kopacka zato što je francuzima dodeljen koeficijent 2 za postignut gol i time je konkurencija jača... Za razliku od lige šampiona gde žreb i nokaut faza utiču na gol učinak u smislu lak protivnik i ispadanje timova što znači ujedno i manje utakmica od timova koji dođu do finala, liga petice garantuje 38 kola napadaču svakog kluba da osvoji nagradu.. Znaci minimum 200 ljudi ravnopravano konkuriše za nagradu sem bundes lige jer tu ima 34 kola... Mesi pored toga što je najbolji igrač svih vremena ubrzo postaje i najbolji napadač svih vremena... Saučešće i sportski pozdrav halaggforzaportugal fan bazi jer i njima postaje jasno da kada Mesi zadje u godine njihovog idola neće ostati ništa za šta će moći da se uhvate kako bi van kontesta rekli "e zbog ovoga je cr bolji".

avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 23.04.2019
15:20

Morace debelo da zalegne ako ce da pretekne Mesija a nisam siguran da je to toliko bitno.

avatar
04
Tuesday, 23.04.2019
15:12

Sa presmešnim koeficijentom 2 za smešnu Francusku ligu čudi me da ga već nismo dobili.