Uvek smo kukali na golmane, sad imamo trio iz snova! Ne zaboravite, on brani u Primeri!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 11.12.2017.
11:13
Izvor: Sportske.net

Fantastične odbrane su istakle srpskog golmana kao jednog od najboljih aktera Primere u poslednjih par kola.

EPA-EFE/QUIQUE GARCIA
EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Eibar je ekipa koja je u poslednja 4 meča osvojila više bodova od Barselone, Valensije, Real Madrida, Sevilje i svih ostalih timova osim Atletiko Madrida koji je, baš kao i Eibar, osvojio 10 bodova u tom periodu.

Ekipa za koju brani naš Marko Dmitrović igra odlično, a u poslednjem meču protiv Hetafea je srpski golman dokazao da selektor naše reprezentacije, ko god on bio na Mundijalu, mora da računa i na njega.

Hetafe je bio bolji tim, samo zahvaljujući sjajnim odbranama Dmitrovića nije slavio, ostalo je 0:0.

Verovali ili ne, Japanci su opčinjeni Dmitrovićem, meč je prenošen na televiziji u Japanu jer su igrala dva reprezentativca te zemlje, Takaši Inui iz Eibara i Gaku Šibasaki iz Hetafea.

Neverovatne odbrane našeg reprezentativca su dovele do divljenja, ne samo Japanaca koji su pratili taj meč, već i španskih medija koji pišu u superlativima o 25-godišnjem golmanu koji je svoju profesionalnu karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, ali nikada nije odigrao zvaničan meč za srpski tim.

Reprezentacija Srbije je menjala golmane poslednjih desetak godina kao na traci, pored Vladimira Stojkovića koji je bio standardan u reprezentaciji, prošlo je dosta imena kroz reprezentaciju, a sada konačno imamo golmane od kojih se očekuje mnogo.

Pored Stojkovića, tu je odlični Rajković, sada je tu i Marko Dmitrović. Ne smemo zaboraviti ni Jovanovića, ali ni mladog Svilara koji brani za Benfiku ove godine i za kojeg je već najavljeno da će obući dres naše reprezentacije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miso Gajic
Wednesday, 13.12.2017
12:18

Samo kod nas menadžeri sastavljaju timove, određuju ko će se zvati u reprezentaciju. Samo kod nas u reprezentaciji mogu da igraju igrači koji nisu ni u protokolu svojih ekipa. Bio slučaj sa Rukavinom i Stojkovićem. Sa pričom da je Stojke naš najbolji golman se uopšte ne slažem, gdje god je otišao ,sem u Izrael,nije branio ,nekad niti bio u protokolu,pa čak ni u Čempion šipu. I sada u Partizanu je napravio dosta kikseva, ali to niko ne spominje iako su njegove predhodnike zbog sličnih kikseva ,gotovo linčovali.Čovek je vezan za stativu dok mu kroz peterac šetaju protivnički igrači. Sličan njemu ,ili gotovo isti je i Rajković . Standardno brani, a standardno i prima fušerske golove u Izraelu. Naš daleko najbolji golma , a to sam jednom prilikom i ovde rekao , je Dmitrović . Gledao sam par utakmica Ejbara i zaista je ostavio dobar utisak. Što se tiče ovoga Živkovića ,neko ga je ovde spomenuo, dobro se sjećam da je u Partizanu jedno vrijeme zaista dobro branio, ali je imao par kikseva i otišao. Ako Žile sada dobro brani u Grčko i ako ga želi između ostalih i Olimpijakos, zašto ga nebi zvali i u reprezentaciju. Na kraju možemo ovde pričati i komentarisati koliko hoćemo , ko god da bude selektor u Rusiji će braniti najlošiji, Stojke. Drugi golman će biti Rajković ,isto tako loš .A najbolji Dmitrović će biti treći golman.

avatar
BlueBoy84
Tuesday, 12.12.2017
10:45

Sve je dobro dok ne vidim Rajkovica na golu repke , imam uvek utisak kao i sa Kocicem da ce sigurno da ispusti i z...... Dmitrovic , Svilar , Stojkovic

avatar
Arsen(al)
Monday, 11.12.2017
16:19

A niko ne pominje Zivka Zivkovica, 2 godine najbolji golman grcke lige, u velikom broju utakmica je bio igrac utakmice, po Grckoj ga svi hvale, zele ga Paok i Olimpijakos... Nema vise kikseva kao sto je imao u Partizanu, sve je sigurniji, da ga ne ureknem, uskoro ide u mnogo bolji klub.

avatar
DR DRE
Monday, 11.12.2017
15:27

Nemote zaboraviti ni Radunovica i Manojlovica, Nikolica pa i Lukaca...

avatar
ddr16
Monday, 11.12.2017
13:05

jedan je najbolji mladi golman na svetu pre dve god,drugi je rekorder lige sampiona i golman benfike,treci brani u mozda najjacem prvenstvu na svetu= za reprezentaciju brani golman iz jelen super lige= srbija.

avatar
DR DRE
Monday, 11.12.2017
15:28

Sigurno u najjacem. Taj drugi se jos uvek nije odlucio da li hoce da brani za nas, Stojkovic barem ne pravi takav problem, nikada ga nije ni pravio. Ovo ti pise neko ko ga cak ni ne mirise i ne ceni bas toliko iako navija(m) za Partizan pa ti vidi...

avatar
DR DRE
Tuesday, 12.12.2017
08:41

Nema sta Svilar da trazi na SP, nije to zasluzio cak i ako se uskoro odluci za nas, a kamoli sad kad odugovlaci. Rajkovic, Dmitrovic i Stojkovic, ta trojica.

avatar
ddr16
Monday, 11.12.2017
19:30

svilar je klinac i on realno moze da ide tamo samo zbog sticanja iskustva,rano mu je za sp,za razliku od njega dmitrovic i nije toliko mlad,ima 25god,brani standardno u spaniji vec dve sezone,rajkovic brani standardno isto tako u makabiju (mada liga nije nesto posebno kvalitetna),stojkovic za reprezentaciju stvarno brani dobro,ali ima i svojih zutih minuta,mislim da je jedini golman koji je pauzirao utakmicu u kvalifikacijama zbog zutih kartona,ili tako neke slicne stvari...

avatar
Monday, 11.12.2017
12:51

Trio za Rusiju Ž.Brkić,B.Jorgačević,B.Isailović. Pored njih mesta da se nađe i za P.Ninkova,S.Rajkovića,A.Lukovića, D.Tošića, R.Petrovića, N.Gudelja, Z.Kuzmanovića, B.Jankovića, M.Ninkovića, F.Đuričića,D.Mrđu i D.Lekića.

avatar
DickHead Advokat
Monday, 11.12.2017
14:05

Kad god vidim R. Petrovica u repku, odustanem od gledanja iste.

avatar
DR DRE
Monday, 11.12.2017
16:17

Kad si neznalica.

avatar
Zlato
Monday, 11.12.2017
12:39

Dmitrovic je nas najbolji golman I jedini brani u nekoj jacoj ligi ali ocigledno nema menadzera da ga progura u reprezentaciji.