Uskoro nova fudbalska sila u Engleskoj, sa novcem iz Katara!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 18.11.2019.
19:00
Izvor: Sportske.net

Dogovor dve strane sve bliži.

EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL
EPA-EFE/NOUSHAD THEKKAYIL

Povezane vesti

Vlasnici Pari sen Žermena, investiciona kompanija pod nazivom "Qatar Sports Investments" zainteresovana je već neko vreme za kupovinu fudbalskog kluba Lids junajted.

Ekipa sa "Eland rouda" je minule sezone bila nadomak plasmana u elitni rang, u plej-ofu ih je izbacio Derbi, koji je potom u finali poražen od Aston Vile.

Nadaju se u klubu da će ove sezone izboriti povratak u Premijer ligu, a u najviši rang mogli bi da uđu i sa novim vlasnicima.

Pomenuta kompanija je već neko vreme u pregovorima sa čelnim ljudima iz Lidsa, delovalo je u jednom trenutku da je dogovor postignut, ali su se pregovori ipak nastavili.

Sada su se desile nove pozitivne stvari u pregovorima dve strane, prema izveštajima iz Engleske i dogovor je, čini se, bliži nego ikada.

Postoje još dva potencijalna kupca u igri, ali pomenuta kompanija "QSI" je favorit, pre svega zbog odličnih odnosa između vlasnika kluba Andree Radricanija i predsednika ove investicione grupe i fudbalskog kluba Pari sen Žermen Nasera Al-Kelaifija.

Oni su jako dobri prijatelji, sarađivali su u prošlosti nekoliko puta, a povezuje i ih to da obojica imaju svoj udeo u televziji, Al-Kelaifi kroz "BeIN Sport", dok Italijan sarađuje sa "Eleven Sportsom".

Pomagali su se često u prošlosti, pa se veruje da bi uskoro mogli da postignu dogovor i oko Lids junajted.

Radricani je Lids otkupio u maju 2017. godine za 45 miliona evra, a često je sarađivao i sa Katarom, engleski klub ima potpisanu saradnju sa fudbalskom akademijom "Aspire", dok Italijan ima potpisanu četvorogodišnju saradnju sa humanitarnom organizacijom "Generation Amazing", koja je osnovana od strane Katara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Tuesday, 19.11.2019
10:31

David Anthony O'Leary (born 2 May 1958) is an Irish football manager and former player. His managerial career began at Leeds United and later he managed Aston Villa. He most recently worked as the manager of Al-Ahli Dubai. Kad jednom ode Bielsa, Dejvida odmah da vrate:-D