Ushićeni Duća ne bira, evo kako je Tadić proslavio nastavak Ajaksove bajke!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 17.04.2019.
08:38
Izvor: Sportske.net

Svet se divi "Kopljanicima", Srbin pokazao kako se žrtvuje za tim. Šta je sledeće? Njemu je svejedno...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Kada su Zvezda i Partizan počeli kvalifikacije za Evropu, Ajaks se priprema za treću rundu. Čini se kao večnost, naime u poslednjoj nedelji jula su eliminisali Šturm iz Graca, već u prvom meču bilo je 5:1. Posle su izbacili Kijev i bajka je mogla da počne.

Zbog toga eksplozija oduševljenja u svlačionici, posle Reala, arhivirali su i Juventus, još više od pobede impresionira način, iako je bilo 1:1 u prvoj utakmici, demolirali su rivala u nastavku, kako reče Van der Bek, realan rezultat bi bio 4:1.

Holandski mediji su egzaltirani nakon pobede, podsećaju na rani start sezone, na sve što su Overmars i Van der Sar uradili, na kraju je direktor Overmars slavio sa navijačima, on je kreator ovog uspeha, pojačao je tim sa Blindom i Tadićem ove sezone, spojio talentovanu mladost sa iskusnijim igračima koji su se nametnuli kao vođe.

Tadić je dobio najviše ocene, igrao je usamljen u napadu, borio se kao lav, bio nezaobilazan u akcijama tima, zadržavao loptu, izborio nekoliko prekršaja, svoju žrtvu je ugradio u veliku pobedu.

I ne želi da stane.

"Imamo i dalje šansu, nismo zadovoljni, ovaj tim je gladan i nema potrebe da se plašimo bilo čega", kaže srpski internacionalac.

Ne bira protivnika.

"Siti ili Totenhem? Meni je svejedno, oba tima su veoma jaka, ali neće im biti lako protiv nas. Ako nastavimo na ovaj način, uz naše zajedništvo možemo da dobijemo bilo koga, to smo i pokazali"
, pričao je Tadić u noći velike pobede.

Ovo je i velika finansijska pobeda, ove sezone su osvojili već 90 miliona u Ligi šampiona, plus prodali su De Jonga Barseloni za naredno leta, to je još 70 miliona u kasi. Ako na to dodamo eventualne transfere Zijeha i De Lihta, prihod će jasno biti najveći u istoriji kluba.

"Povećaćemo plate igračima, sigurno da ćemo moći i da dovedemo dobre zamene, uz našu školu, ali novac nije sve, ovo je Ajaksov način", ponosan je Van Der Sar.

Ajaks je srušio još jedan rekord, postao je prvi tim u istoriji koji je dobio i Real i Juventus na strani u istoj evropskoj sezoni.

Bajka se nastavlja...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 17.04.2019
13:18

ANDRE Onan(ij)a

avatar
Nemanjici
Wednesday, 17.04.2019
10:40

Bravo momci. Pokazali ste kako se igra fudbal i vratili veru u moderni fudbal. Sve ekipe, ali bukvalno sve ekipe reba da se ugledaju na vas. Na vas, i na ono sto imate a to je zajednistvo, kolektiv gde se zna ko sta radi. Ne moras biti Messi da bi bio konkurentan. Svaka cast sinoc sam uzivao dok je CR plakao.

avatar
amigo999
Wednesday, 17.04.2019
09:55

A kao svi sanjali da izvuku Ajaks ili Porto:):):)

avatar
LuckyStrike
Wednesday, 17.04.2019
09:41

Kako god da se ova bajka zavrsi ja cu pamtiti a vrvtn i mnogi drugi... steta je sto ce 70% prvog tima negde otici i sto ce ajax sledece godine biti skroz drugaciji... ali ajax nema cega da se boji po meni imaju najbolju skolu fudbala na svetu...

avatar
BocAtleti
Wednesday, 17.04.2019
13:20

Slazem se. I pre samo par sezona igrali su finale LE pa su ih bogati klubovi ocerupali. Ceo tim su promenili i gledaj ih sada. Rapsodija fudbala! Mozemo samo da sedimo i da im se divimo.