Urugvajci osvojili Kina kup

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 26.03.2018.
15:52
Izvor: Sportske.net

Selekcija Urugvaja slavila je protiv Velsa u finalu turnira prijateljskog karaktera.

EPA/CIRO FUSCO
EPA/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Na stadionu u Nankingu u okviru finala Kina kupa, Urugvaj je savladao selekciju Velsa rezultatom 1:0 (0:0).

Interesantan meč smo videli u Kini, Urugvajci su bili bolji rival tokom većeg dela susreta, ali je i Vels imao svoje prilike.

U prvih pola sata videli smo dve dobre prilike za selekciju iz Južne Amerike, najpre je u 19. minutu Vesina za malo bio neprecizan, da bi Suarez u 32. minutu propustio stopostotnu priliku, imao je prazan gol ispred sebe, ali nije bio u baš najboljoj poziciji, pa je samo pogodio stativu.

Do kraja prvog dela videli smo i dobar pokušaj Kavanija glavom, potom je Endi King dobrim udarcem sa ivice kaznenog prostora pripretio na drugoj strani, da bi Velšani steklu novu priliku u nadokandi vremena, Vouks je tukao, ali je Muslera bio oprezan.

Nakon samo četiri minuta igre u nastavku, Urugvajci dolaze do odlučujućeg gola, Kristijan Rodrigez je ubacio loptu sa leve strane, a na pravom mestu našao se Kavani, koji lako šalje loptu iza leđa Henesija za 1:0.

Napadač PSŽ je tako na najbolji mogući način krunisao svoj jubilarni 100. nastup u dresu reprezentacije Urugvaja.

U nastavku je Urugvaj imao još par solidnih situacija, postigli su i drugi gol, ali je on poništen, jer se Luis Suarez našao u ofsajd poziciji.

Velšani su potom preuzeli inicijativu, ali nisu uspeli ozbiljnije da ugroze gol Urugvajaca, koji su se zaista odlično branili.

Na kraju pobeda Urugvaja, osvojili su trofej, dok je treće mesto pripalo selekciji Češke, više o tome OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke