Urnebesno, Sarijevi rituali pred meč! Ovako nešto ne možete da pobedite!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 20.10.2018.
10:57
Izvor: Sportske.net

Pisali smo o čudesnom slučaju Čelsijevog trenera, a svi znaju da je najsujeverniji čovek u profesionalnom fudbalu. Ipak, ovo je više opsesija...

EPA-EFE/TONY MCDONOUGH
EPA-EFE/TONY MCDONOUGH

Povezane vesti

Mauricio Sari je verovatno najsujeverniji trener na svetu. Spreman je na sve, kako bi obezbedio "uslove za pobedu", pisali smo već u našoj priči o treneru Čelsija, njegovom razvojnom putu, ali neke stvari prelaze obično sujeverje.

Da pomenemo nekoliko zaista fascinantnih.

Znate i sami da u roditeljskoj kući čuva VHS kasete sa svih utakmica kada je bio trener amaterskih timova u četvrtoj i petoj ligi, svakog ponedeljka bi on, pomoćnik i trener golmana posle večeri koju je priredila Sarijeva supruga gledali utakmicu i analizirali.

Inače, trener golmana nije bio golman, naime, on je ubedio svog prijatelja Mirka Tinaljija koji je igrao amaterski desnog beka da čita knjige o golmanima i načinu treninga i tako postane trener čuvara mreže.

Ovo su Sarijevi rituali.

- Kada je bio u ekipi Stia, pred jedan meč igraču su popili po tri kafe, terao ih je da piju svake nedelje pred meč tačno tri šoljice, otkrio je Fabricio Mazini, njegov fudbaler iz tog perioda.

- Luka Rijalti koji je igrao za isti klub je rekao da kada bi prošli određenu krivinu, Sari bi morao da zapali cigaretu, inače je čvrsto verovao da će izgubiti sledeći meč.

- Kada je trenirao Sansovino, morao je uvek da parkira na istom mestu. Jednom je mesto zauzeo neko drugi, pa je Sari izgurao tuđi automobil da bi se on parkirao.

- Takođe, kada je klub pobeđivao u gostima, tražio je istog vozača autobusa.

- U nižim ligama bi odbijao da pređe preko terena kada su klupe na drugoj strani, nego je obilazio iza gola.

- Uvek želi da posle protivničkog trenera uđe na stadion. Spaleti je to čuo pa se sakrio i tek kada je Sari ušao on se pojavio iza njega. Trener Napolija je probao da reaguje, ali bilo je kasno, pa su Napolitanci izgubili sa 3:1.

Poznato je da ima 36 različiti šema kod prekida, krajem prošle decenije je dobio tri otkaza, pitali su ga u Grosetu zbog čega ne proba sa Murinjovom taktikom iz Intera i trojicom vezista, rekao je da ne veruje da trojica mogu da pokriju teren.

A onda je u Empoliju primenio 4-3-3, pa u Napoliju je to postao zaštitni znak i baš protiv Murinja će danas izvesti takav tim. Dokaz, kako kažu Englezi, da se pametni ljudi menjaju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Saturday, 20.10.2018
16:15

OKP ali simpaticno.

avatar
Стерлинг Арчер
Saturday, 20.10.2018
13:01

Hahaha ovo za kafu mi je pobeda

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 20.10.2018
12:05

Hahahahahahah, Spaleti kralj! :D

avatar
Saturday, 20.10.2018
11:01

Ovaj je Genije,kako ga ispustise drugi klubovi iz opsega pre svega Barsa to mi nikad nece biti jasno,gledajuci fudbal ovo je jedini covek koji se pojavio u svetu Fudbala da gaji bukvalno Gvardiolin fudbal.