Umesto u Barsi, Mesi i Pep su umalo završili u - Madridu!

Autor: Milovan Longinov
sreda 20.05.2020.
10:47
Izvor: Sportske.net

Neverovatna priča!

EPA/ETTORE FERRARI
EPA/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Zamislite da su kojim slučajem Pep Gvardiola i Lionel Mesi završili zajedno u predgrađu Madrida?!

Ovu priču i kompletan scenario koji se nije ostvario, ispričao je predsednik Hetafea Anhel Tores.

"U prvoj ili drugoj Mesijevoj sezoni u prvom timu, malo je falilo da završi na pozajmici kod nas, u Hetafeu. Na kraju, sve je pokvario Frank Rajkard koji je stopirao i naša želja je ostala neostvarena", priseća se Anhel Tores u razgovoru za Marku.

Ubrzo, Hetafe je mogao da "ukrade" još jednu legendu Barselone - Pepa Gvardiolu. Leta 2008, Barsa je otpustila Frenka Rajkarda posle pet godina i jedne od najgorih sezona u istoriji, a uprava je tražila novog trenera. Predsednik Đoan Laporta želeo je tada trenera Hetafea i legendu Barse - Mihaela Laudrupa, a plan je bio da njega zameni - Gvardiola!

"Jednom smo boravili Ćiki Begiristajn i ja u Švajcarskoj i imali smo ideju da Laudrup ode u Barselonu, a da ga zameni Gvardiola, koji je tada bio trener Barselone B. U tom trenutku, Laporta nije bio uveren da je Gvardiola pravo rešenje", rekao je Tores.

Ostalo znate, Pep je ipak seo na klupu Barse i za četiri godine osvojio 14 trofeja i postao najuspešniji trener u istoriji kluba.

Hetafe je sa Laudrupom stigao do finala Kupa kralja i četvrtfinala Lige Evrope, pošto su od ovog tima bili bolji Valensija i Bajern Minhen.

Na kraju te sezone, Laudrup je svakako smenjen, a zamenio ga je još jedan bivši igrač Barse, Viktor Munjoz.

Kazino

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke