Ulrajh vs Navas - Ko će imati prednost na golu?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.04.2018.
13:41
Izvor: Sportske.net

Bajern će nastupiti bez svog najboljeg čuvara mreže i večeras ali se čini da to neće biti preveliki minus za Bavarce.

Epa/Clemens Bilan
Epa/Clemens Bilan

Povezane vesti

Fudbaleri minhenskog Bajerna i Real Madrida sastaće se večeras na "Alijanc Areni" u prvom susretu polufinala Lige šampiona.

Pošto se radi o susretu evropskih giganata jasno je da bi odluku o pobedniku mogli da odluče detalji i zbog toga se u ozbir uzima sve što je relevantno za večerašnji meč.

Tako su precizni statističari napravili poređenje golmana koji će večeras istrčati na teren "Alijanc Arene" i pokušati da sačuvaju mreže svojih ekipa.

Poznato je da Jup Hejnkes ne može da računa na Manuela Nojera koji se posle višemesečne pauze lagano vraća u trenažni proces i zbog toga će mrežu Bajerna i večeras čuvati Sven Ulrajh.

Momak koji je na najbolji mogući način iskoristio šansu koja mu je ukazana tokom odsustva Manuela Nojera nalazi se u izuzetnoj formi i lako bi mogao da napravi razliku u dvomeču sa Real Madridom.

Na drugoj strani biće Kejlor Navas koji je posle revanša sa Juventusom dobio negativne kritike zbog načina na koji je primio jedan od golova. Kostarikanac i pored mnogih dobrih partija u dresu Reala nema punu podršku navijača jer većina pristalica "Kraljveskog kluba" veruje da šampion Evrope treba boljeg golmana.

Uporedna statistika dvojice pomenutih golmana govori da bi Bajern trebalo da ima prednost među stativama iako brojke ne moraju da znače ništa.

Sven Ulrajh odigrao je dve utakmice više od Kejlora Navasa u tekućoj sezoni (41:39) i čak sedamnaest puta uspeo da sačuva mrežu, dok je Kostarikancu to pošlo za rukom samo deset puta.

Nemački golman primio je 9 golova manje od Navasa (34:43), ali je golman Real Madrida ukupno imao više odbrana od svog oponenta (116:98). Zanimljivo je ipak da Ulrajh procentualno ima više uspešnih intervencija po utakmici (74%:72%), a uspešniji je i kada su odbranjeni jedanaesterci u pitanju (60%:40%).

Procenti su na strani golmana Bajerna i po pitanju odbanjenih "velikih" šansi (54%:43%) tako da brojke u ukupnom poređenju govore u korist Svena Ulrajha.

Posle svega rečenog ne čudi što je Jup Hejnkes pred prvi meč sa Real Madridom o svom golmanu govorio kao o "božjem daru", ali ne treba zaboraviti da će Ulrajh večeras biti na najtežem testu jer će imati zadatak da sačuva mrežu protiv ekipe u kojoj nastupa "gol mašina" koju posebno inspiriše Bajern.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mino Rajola
Wednesday, 25.04.2018
14:54

Jeste, ali je Navas igrao protiv Barselone, Juventusa i Cityja ove sezone. Ne treba brinuti, Navas je uvek odličan kad je najteže i najpotrebnije.

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 25.04.2018
15:57

ta ti je dobra

avatar
Mino Rajola
Wednesday, 25.04.2018
16:58

Protiv Totenhema 2 puta kad su bili u top formi. Pogrešio sam za City. Mislio sam na PSG 2 puta. U glavi mi ovi arapski klubovi što sve živo pokupovaše. :-D

avatar
Mino Rajola
Wednesday, 25.04.2018
16:55

Zaboravih i Totenhem kad su bili u vrhuncu forme.