Ukrajinci na kolenima, poraz od Severne Irske!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 16.06.2016.
19:53
Izvor: Sportske.net

Iako su pružili sasvim solidnu partiju protiv reprezentacije Nemačke, danas reprezentacija Ukrajine nije uspela da osvoji niti jedan bod protiv Severne Irske.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Jedan od autsajdera na ovom EP, Severna Irska, uspela je danas da slavi protiv Ukrajinaca sa 2:0 golovima Gereta Mekolija nakon prekida u 49. minutu i Mekgina u 6.minutu nadoknade.

Kada se brane, Ukrajinci su dokazali da su odlični, ali kada se njihov protivnik brani, tada nastaje veliki problem.

Videlo se to danas, Irci su taktički nadmudrili Ukrajince koji nisu imali previše prilika za gol.

U prvom poluvremenu Irci su pretili iz prekida, Ukrajinci nisu imali nikakvih prilika. Vord i Kethart su mogli da postignu gol za Irce, ali nisu bili dovoljno snalažljivi.

Ukrajinci su imali prvu dobru priliku u 48. minutu nakon kornera, Seljeznjov je pokušao glavom da ugrozi gol protivnika, ali bez uspeha. Samo minut kasnije, desio se šok za Ukrajince.

Norvud je izveo slobodan udarac, Mekoli je uspeo da nadskoči odbranu Ukrajine i da postigne gol vredan tri boda i nade za Severne Irce da mogu do osmine finala.

Par minuta nakon toga počeo je da pada grad, sudija je odveo igrače van terena na nekoliko minuta dok se situacija ne smiri.

Krenuli su ozbiljnije fudbaleri Ukrajine ka golu Severne Irske, propustili su par poluprilika preko Seljeznjova i Kovalenka, ali promene rezultata nije bilo. Na kraju nije bio dovoljan ni dobar udarac Jarmolenka, ostalo je 1:0 za Severnu Irsku, sve do 6. minuta nadoknade.

Tada je šutirao Dalas sa 16 metara, golman je odbranio, a na loptu je natrčao Mekgin i poslao loptu u mrežu za 2:0 što je bio i konačan rezultat.

Ukrajinci su jednom nogom krenuli ka ispadanju, bez bodova su u ovoj grupi i samo poraz Poljske večeras protiv Nemačke, pobeda u poslednjem kolu (ubedljiva) protiv Poljske i poraz Irske od Nemaca im donose plasman u narednu fazu.

Irci su u nešto boljoj situaciji, njima će biti potrebno da izbore povoljan rezultat protiv Nemačke, u suprotnom, veoma teško će u osminu finala.

Gol možete pogledati OVDE.

Tabela:

Nemačka, Poljska i S.Irska po 3 boda, Ukrajinci su bez bodova.

Večeras se od 21 čas sastaju Poljska i Nemačka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 16.06.2016
20:35

Iskreno, ocekivao sam vise od Ukrajinaca.

avatar
violafan
Thursday, 16.06.2016
20:32

Kako su mi dragi oni i Island, borbene reprezentacije, ginu za dres.

avatar
Lecter
Thursday, 16.06.2016
20:02

Simpaticna ekipa Sjeverna Irska, mogu proci jedino da nekako bod izvuku protiv Njemaca u trecem kolu ako Njemci vec budu obezbijedili prolaz.Mada Njemcima ko god da igra jaki su ali sportski je nadati se i boriti se do kraja.