Uhapšen "ludi" predsednik iz Serije A!

Autor: Aleksa Blaćanin
sreda 28.11.2018.
13:44
Izvor: Sportske.net

Teški dani za njega.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Predsednik Sampdorije, Masimo Ferero je uhapšen, a policija mu je zaplenila imovinu i optužila ga za finansijske zločine.

Italijanske vlasti su optužile Ferera za proneveru, pranje novca i prevaru.

Među sumnjivim transakcijama je transfer veziste, Pedra Obijanga, koji je 2015. godine prešao iz Sampdorije u Vest Hem za neodređenu sumu novca.

Ova transakcija se trenutno nalazi "pod lupom", a italijanske vlasti smatraju da je sa računa ovog tima iz Serije A "navodno" nestalo 1,2 miliona evra. Jedinu nepravilnost vide kod italijanskog tima, oni uveravaju da kod Vest hema nema nikakvih nepravilnosti kada je ovaj transfer u pitanju.

Ferero je jedan od šest ljudi koji se ispituju zbog različitih optužbi, uključujući i proneveru, pranje novca, zloupotrebu sredstava, prevaru, izdavanje lažnih računa i korišćenje novca, imovine ili koristi od nezakonitog porekla.

Foto: Beta/Simone Arveda/ANSA via AP
Ferero

Navodno, Ferero je preko lažnih dokumenata uspeo da prebaci novac u posebnu kompaniju, koja je takođe u njegovom vlasništvu, a na taj način je servisirao dugove i finansirao filmski projekat i zaradio dodatni novac u filmskoj industriji.

Sumnja se da je iz kluba nestalo više od 2,6 miliona evra, a da je 500 hiljada evra "izbačeno" iz kluba u obliku falsifikovanih radnih sporova, a tih 500 hiljada je navodno iskoristio kako bi kupio imovinu u Firenci, koju su vlasti zaplenile.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke