Ueska stradala na "Kamp Nou"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 02.09.2018.
20:22
Izvor: Sportske.net

Novajlija se isprsio pred aktuelnim šampionom, ali se nisu najbolje proveli u pravoj "kiši" golova u Kataloniji.

Beta/AP Photo/Eric Alonso
Beta/AP Photo/Eric Alonso

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone su u trećem kolu španske Primere dočekali novajliju u elitnom rangu, ekipu Ueske.

Borili su se gosti u prvih 45 minuta, imali su i aktivan rezultat, ali im je Barsa surovo pokazala u nastavku, ko je gazda na "Kamp Nou". Na kraju, čak 8:2 (3:2) za ekipu Ernesta Valverdea.

Šokirali su gosti sve prisutne na stadionu već u trećem minutu, nakon centaršuta sa desne strane, dobro se pred golom Barse snašao Kučo, koji je doneo prednost novajliji.

Ipak, radost Ueske je kratko trajala, majstorija Mesija u 16. minutu za 1:1. Bacio je na kolena čuvara sjajni Argentinac i slabijom, desnom nogom, pogodio dalji ugao protivčničkog gola.

Samo osam minuta kasnije, preokret, Pulido je savladao sopstvenog čuvara mreže, 2:1 za Katalonce.

Nastavili su se ataci Barse, a u 39. minutu je nakon lepog pasa Kutinja i preciznog centaršuta Albe, Suarez povisio prednost aktuelnih šampiona na 3:1.

Ueska se ipak nije predavala, u 42. minutu Galjar postiže gol za 3:2, nakon asistencije borbenog Gomeza, koji je u padu uspeo da gurne loptu do saigrača, kojem nije bilo teško da iz neposredne blizine matira Ter Štegena.

Mesi Ueska

Golove iz prvog dela pogledajte OVDE.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a Barsa je od starta drugog dela rešila da pokaže omalenom klubu da se ne nadaju previše na njihovom stadionu.

Već u uvodnim minutima, Mesi izbegava ofsajd zamku, ali pogađa u glavu golmana Vernera iz veoma izgledne pozicije, nakon toga lopta pogađa prečku i odlazi u aut.

Ono što nije uspeo Mesi, pošlo je za rukom Dembeleu već u 48. minutu, Francuz na asistenciju Suareza pogađa dalji ugao gola gostiju za 4:2.

Kanonada se nastavila samo četiri minuta kasnije, Rakitić hvata volej u kaznenom prostoru Ueske i cepa mrežu za tri gola prednosti u korist "Blaugrane".

Nije prošlo ni 10 minuta, a Ueska je ponovo kapitulirala. Ovoga puta Mesi beži odbrani gostiju i nakon lepe lopte Kutinja rutinski matira Vernera za 6:2.

Usledile su brojne izmene na obe strane, ali ni to nije usporilo gladne Katalonce, igrao se 81. minut, kada je Đordi Alba povisio na 7:2 u korist Barselone.

Mogla je Barsa do osmog gola u 90. minutu, nakon makazica Vidala Suarez je glavom  tukao, ali je Urugvajac promašio čitav gol rivala.

Nije ipak bio kraj, u nadoknadi vremena golman Verner ruši Suareza, sudija pokazuje na kreč, a uprao Urugvajac precizno izvodi najstrožu kaznu za konačnih 8:2.

Više nego ubedljiv trijumf Barselone i lekcija u Ueski da se ubuduće ne otvara previše protiv katalonskog sastava.

Barselona: Ter Štegen, Roberto, Pike, Umtiti (Lengle), Alba, Rakitić (Vidal), Buskets (Artur), Kutinjo, Mesi, Suarez, Dembele

Ueska: Verner, Miramon, Pulido, Ećeita, Luisinjo, Galjar (Semedo), Musto, Melero, Gomez, Longo (Gurler), Kučo (Avila)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Monday, 03.09.2018
02:25

Ueska odigrala baš onako kako je Barsi trebalo za goleadu, a što ne verujem da će ponoviti niti jedna ekipa do kraja sezone. Nezavisno od toga lepo je gledati šta Messi radi sa loptom, nebitno da li protiv Ueske ili na treningu. Lepo sa njegove strane što je prepustio izvođenje penala nekom drugom, samo što je taj neko drugi trebao da bude Kutinjo.

avatar
Mr Don
Sunday, 02.09.2018
23:27

Messi sa pola gasa odigrao i izdominirao, Suarez je danas licio donekle na sebe nadam se da je ovo pocetak njegovog ponovnog radjanja. Steta sto Kutinjo nije makar jednu od one dve sanse iskoristio, Dembele je sve bolji i bolji samo da jos malo usavrsi zavrsnicu i dodavanja. Odbrana mora bolje, nadam se da ce EV preseliti Pikea malo na klupu da se ovaj oladi, mada ne verujem. Semedo mora da igra beka, jednostavno je bolji od Roberta i tu nema govora, da ima 10 vezanih tekmi na beku Semedo bi bio jedan od najboljih bekova u Evropi.

avatar
Rulermaster
Monday, 03.09.2018
10:12

Ali kava igra Albe, prosto neverovatno! Ubedljivo najbolji pojedinac na mecu. Čak tri asistencije i gol!

avatar
Lionel Missy
Sunday, 02.09.2018
22:27

Jos jedan dokaz zasto je skraceni najbolji ikada protiv mocne HUeske,Valjadolida moze samo on,a slabici poput Rome,Juventusa su boranija :DDD

avatar
No rules
Sunday, 02.09.2018
22:15

Barsa je mocna, ja i dalje Primeru smatram prvom od svih liga, ali razlika izmedju timova iz gornjeg i donjeg dijela tabele je ogromna! Siguran sam da slabijim timovima iz PL ili Kalca ne bi ovako lako dali 8 golova.

avatar
Rise up
Monday, 03.09.2018
01:00

Fiorentina je npr dala Kjevu 6 komada prosli vikend. Jednostavno Ueska nije igrala bunker, nego su bas otvoreno igrali ,a to je opet greska trenera. Da su igrali zatvoreno ne bi primili preko 4 gola. Prosli vikend npr Barsa je jedva pobedila Valjadolid 1:0 ,a Valjadolid nije nista bolji od Ueske.

avatar
Rasel Krou
Monday, 03.09.2018
08:08

Zavisi kako bi igrali ti slabiji timovi. Ako bi se otvorili kao Ueska primili bi i oni 8 komada a ako bi igrali bunker onda mozda ne bi.

avatar
Sunday, 02.09.2018
21:06

Mesiju svaka cast, odlicna utakmica. Ali nekako mi je Primera izgubila draz od kad je Ronaldo otisao, nije to vise to...

avatar
Logika i argumenti
Monday, 03.09.2018
04:37

Tebi kao fanu ronalda svakako,nama kao fanovima fudbala nikako

avatar
zeks
Sunday, 02.09.2018
20:34

Odlicno u napadu ali odbrana katastrofa.Valverde nastavlja po svome,pojacanja dobijaju sansu na kasicicu.I konacno da jednom Dembele odigra svih 90,to je prosto neverovatno kako nije zamenjen.

avatar
Žarko Petrović
Sunday, 02.09.2018
20:33

Lionel Messi je gestom pred kraj meca jos jednom pokazao da je najveci i da Ronalda, koji samo gleda da da gol, nikada ne treba uporedjivati sa njim. Tata ovog sporta

avatar
_mladenq
Sunday, 02.09.2018
20:30

Strasno kol'ko je ovaj Messi i u 31oj jedna nenormalno superiorna fudbalska sila. Covjek u prvih 30 min pokaze toliko fudbalske magije da se ti sjebes iako ga gledas preko 10 godina kako to radi. Od vecine ostalih 'najboljih' igraca to ne vidis za citavu sezonu. Sto se tice utakmice, Huesca nije dosla da se brani zato su ovako i prosli, a onaj A Vidal je jedan toliko nebitan igrac da je grijeh dati mu ikada prednost u odnosu na bilo koga, eventualno mozda ako Barsa treba svim silama da brani neki rezultat. Steta sto je Messi dao debelom penal, umjesto da sam postigne hetrik, mada je debeli igrao bolje nego inace, mozda mu je sinulo da nije placen da glumi dvorsku ludu nego da igra fudbal.

avatar
Rise up
Sunday, 02.09.2018
20:29

Nije Ueska bila ravnopravan protivnik mada stvarno nisu zasluzili da prime 8 golova. Cak su otvorenom igrom pokazali slabost Barsine odbrane u 1 poluvremenu. Suarez je mogao dati Kutinju da sutne penal,da se upise.

avatar
GoHardCAMPEONES
Sunday, 02.09.2018
21:22

Kou nije igrac koji zavisi od golova, Kutinjo moze da cele sezone ne postigne gol a da bude najbolji igrac ekipe, majstor. Inace, da Ueska je otvoreno igrala i pokazala da je sramotno sto jedan atletiko od 900 miliona igra najzatvoreniji fudbal ikad. Jeste 8 2 ali opet

avatar
Armani
Sunday, 02.09.2018
21:36

Nema tu slabosti barsine odbrane,kako je umttiti stigao barsa prima svake sezone najmanje golova uz atletiko,za neke stvari je zasluzan i protivnik,a u ovom slucaju tj.u oba im se lopta spretno odbila.nisu zasluzili da prime 8 komada ali realno su trebali da prime i 11 komada,ako se uzme u obzir stativa dembelea,pa stativa messija,kutinjo imao 3 obecavajuce sanse nije imao srece,suarez dvije,u par navrata i golman dobro odbranio.pozz.

avatar
BarsaSaMarsa10
Sunday, 02.09.2018
20:27

Ueska bas neozbiljno odigrala ovaj mec...p.s.Mogli su Kutinju da daju penal...

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 02.09.2018
20:26

Barsa sa pola snage. Mesi opet pokazao da je covek,ne juri da sutne penal iako je mogao do het-trika. Trebao je Kutinjo da sutne da se i on upise...

avatar
Tata Messi
Sunday, 02.09.2018
20:26

Konacno jedna goleada.Messi daj penal Suarezu iako mu fali gol za hettrik,sto Ronaldo nikad ne bi uradio.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 02.09.2018
20:24

Zalosna liga. Jedno 12 timova su amaterskih.

avatar
Saša Šijak
Sunday, 02.09.2018
20:38

zalosna liga koja non stop osvaja i ligu evrope i ligu sampiona

avatar
NAJVECI IKADA
Sunday, 02.09.2018
20:41

Sta ste onda vi,najsmesniji amateri ?