UEFA spremna da uvede i "vajld kard" u Ligi šampiona zbog jednog kluba!

Autor: Milovan Longinov
petak 17.04.2020.
18:46
Izvor: Sportske.net

Da li možete da zamislite ovakav scenario?

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Stav UEFA, te svih saveza širom Evrope, jeste da se ova sezona nastavi kada prođe pandemija koronavirusa, ali svi se pripremaju i na najgori mogući scenario.

Deluje da je La Liga možda i najbliža da odustane od svega, RFEF jedini ima kompletan plan ako sezona ne bude mogla da se nastavi, a u tom slučaju i UEFA ima poseban plan.

Naime, ukoliko situacija u Španiji ne dozvoli da se fudbal nastavi u naredna dva meseca, Atletiko Madrid bi "izvisio" za plasman u Ligu šampiona, kao petoplasirani tim u La Ligi.


Ipak, pouzdani španski mediji navode da je UEFA spremna da uvede i "vajld kard" i tako posebnom pozivnicom pozove Atletiko za narednu sezonu u Ligi šampiona.

Atletiko je napravio najveći podvig u dosadašnjem delu Lige šampiona eliminacijom i "duplom" pobedom nad Liverpulom i zaista bi bila velika šteta, posle svih uspeha prethodnih godina, da zbog koronavirusa ostanu bez elite.

Atletiko je igrao dva finala Lige šampiona, a svi znamo da je Dijego Simeone maher za eliminacionu fazu u poslednjih nekoliko godina.

Ipak, treba uzeti u obzir da bi ovakvom odlukom mogao da bude oštećen neki manji klub, jer bi u ovom slučaju, Španija imala pet predstavnika, umesto četiri...

Bonus 10

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Friday, 17.04.2020
21:19

TNS iz Velsa je svesno zrtvovao rundu u kvalifkacijama LS,kako bi Liverpul mogao igrati u kvalifikacijama,kao aktuelni prvak koji kroz ligu nje obezbedio nastup u sledecoj sezoni...

avatar
Friday, 17.04.2020
20:48

Kakva glupost!

avatar
Offside
Friday, 17.04.2020
20:33

Pobedis Liverpul (svaka cast) i dobijes vajld kard...Kojom logikom i na osnovu cega?Jesu obezbedili kroz ligu?Nisu!Zasto se onda isti taj vajld kard ne da Junajtedu koji je veci i bitniji klub?Ili recimo Milanu ili Interu kada u LS ne igraju?Ako se ne nastavi prvenstvo (sto nikako ne bih zeleo) a ovo se obistini to ce ujedno biti i najveca glupost UEFA.

avatar
zlogi
Friday, 17.04.2020
19:19

Koliko god gotivim Atletiko ovo ne bi bilo fer. Ako se sad zavrsi sezona i proglasi trenutno stanje, onda cao zdravo LS za Atletiko, sve po (trenutnoj zasluzi). Kakav vajld kard, kakvi bakraci. Ako se ovo uradi stvara se presedan, onda ce i drugi timovi (Mancester Junajted, Roma i Bajer Leverkuzen iz liga 5 - ovim timovima se moze dodati jos nekoliko jer su tu blizu 6-9 bodova, a do kraja sezone ima jos 9-10 tekmi ) koji se bore za LS u trenutku prekida traziti isto. Ako jednom se izadje u susret, onda mora svima. Tu onda strada neko ko je zasluzio ili ulazak u LS ili barem sansu da se bori za ulazak u LS.

avatar
Friday, 17.04.2020
19:15

Očekivano, ipak je u pitanju gigant. Ne bi to bila prava LŠ bez Atletika.

avatar
Offside
Friday, 17.04.2020
20:36

Moze bez Intera (proteklih godina),Milana,Junajteda koji su veci i slavniji klubovi od Atletika a ne moze bez Atletika?

avatar
Mirjevac
Friday, 17.04.2020
21:34

Ako se odigra sezona do kraja i atletiko zasluzi igrom da bude u LS, ako ne zasluzi igrom onda ne treba da budu privilegije! Ako se sezona ne zavrsi igrom vec dodelom, tada je u redu da i Atletiko bude u LS, posto je zasluzio!

avatar
NikkiCFC
Friday, 17.04.2020
18:55

A kako ce Mancester Junajted da uguraju u LS? Posto vidim da je cele sezone to glavni cilj FA.

avatar
Mirjevac
Friday, 17.04.2020
21:24

Isto kao i Celsii!

avatar
NikkiCFC
Saturday, 18.04.2020
15:18

Mi treci prosle sezone sada cetvrti lagano veze sa vama nemamo.