UEFA popustila, u Ligu šampiona sa pozivnicom! Još nekoliko bitnih izmena...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.01.2019.
10:07
Izvor: Sportske.net

Suočeni sa pobunom u februaru će odobriti novi format. Daleko smo pet godina, ali je jasno da se bogati kreću ka svom cilju...

Epa/Jean-Christophe Bott
Epa/Jean-Christophe Bott

Povezane vesti

Izgleda da je UEFA popustila, o tome će biti raspravljano u Nionu sledećeg meseca, ali je po svemu sudeći Ligi šampiona u ovakvom formatu presudilo.

Naime, prema pisanju italijanskih medija, plan sa kojim evropska kuća fudbala mora da se složi, inače rizikuje pobunu kao FIBA je evropska Superliga.

Naime, jedan broj klubova bi dobijao pozivnice za takmičenje, kod Italijana su sigurni Juventus, Inter i Milan. Prilikom pozivnica vodiće se računa i o gradovima u kojima se igra, kako bi se spakovao fudbalski i turistički doživljaj, a plan je da ti mečevi budu igrani vikendom, dok bi klubovi koji učestvuju mečeve nacionalnog šampionata igrali tokom nedelje.

Kada je Italija u pitanju, ta tri mesta bi bila zagarantovana po pozivnici, a timovi poput Rome i Napolija ili Fiorentine bi se recimo borili za četvrto mesto.

Jasno, Real, Barselona, Atletiko, Bajern, PSŽ bi na kontinentu bili neodvojivi deo takvog takmičenja, dok bi u Engleskoj prednost imali Junajted i Liverpul, ali verovatno i jedan klub iz Londona, što bi moglo da ostavi Siti van pozivnice, mada je i to zvuči neverovatno.

Takav sistem bi bio jedna vrsta kompromisa između onoga što traži udruženje klubova koje predvodi Juventusov predsednik Anjeli i pokušaja UEFA da zadrži kontrolu nad ogromnim novcem u Ligi šampiona.

UEFA je podsetimo pristala na to da vodeće zemlje imaju po četiri automatski obezbeđena mesta, kako bi izbegla otcepljenje velikana i Superligu od 2021. ali tada klubovi nisu uspeli da proguraju pozivnice za velikane, kako bi se osigurali da recimo Junajted ili Milan ne ostanu bez evropske elite. Ali, sada je na korak od ostvarenja, jer nikome se ne gubi novac, a jasno, za klubove sa Istoka biće još teže da se nađu u evro-eliti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DEL PIEROO
Wednesday, 16.01.2019
04:38

Nema od ovog nista bez brige braco

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 15.01.2019
16:44

od davno vecu glupost nisu smislili To zaista nema smisla ni logike Odnosno ako vec im nije dosta novaca nek osnuju tu Super ligu ovako CISTA LAKRDIJA

avatar
Mads87
Tuesday, 15.01.2019
12:43

Ma da i onda mi kao navijamo za neke klubove i nerviramo se. Ako neko stvarno misli da se fudbal ne namesta i to na globalnom nivou onda je naivan covek. Ko ce bre da pusti toliki novac da ide nekontrolisano zadnje kolo lige sampiona je objasnilo kako se to radi. A to im sada malo pa oce jos

avatar
Delgado
Tuesday, 15.01.2019
12:20

Ako se ovo desi trebaju sve navijači da se udruže i da bojkotuju uništavaju draž fudbala

avatar
prike
Tuesday, 15.01.2019
15:27

Sto bi se npr. navijac Barse ili recimo Milana bunio ako njegov klub igra takvo takmicenje? Dobro receno, ali ne pije vodu. Uostalom, para vrti gde burgija nece, uvek bilo i bice.

avatar
Stefan Lazović
Tuesday, 15.01.2019
12:08

Trebaju svi drugi da se otcepe i nek igraju oni medju sobom. Pa koja je svrha postojanja ostalih klubova i asocijacija?

avatar
MottiYazata
Tuesday, 15.01.2019
11:35

Resenje koje ne vodi nigde. Ovakvi ustupci vode samo u produzenje konflikta koji se zamrzava na neko vreme. Treba UEFI stati nogom za vrat, ali nisam siguran da klubovi to mogu jos uvek. Tu je i ona zabrana FIFE o igranju za reprezentacije, ali bar placenika nije nikad manjkalo.

avatar
BatiGol
Tuesday, 15.01.2019
11:33

Propade fudbal ako ovo urade.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Tuesday, 15.01.2019
11:31

Evo prilike za milan kad ne moze preko terena da ostvari moze ovako uz ogromnu pomoc...Uefa i prosle sezone uvede da 4.tima iz Italije mogu da idu u LS kako bi omogucila Milanu i Interu da vide kako je igrati LS i inter je svoju sansu iskoristio