UEFA pokušala da pomogne komentatorima, a onda su se pojavili Boaćjaj, Jivkovič, Serđan Babić...

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 16.09.2019.
21:21
Izvor: Sportske.net

Večita dilema za komentatore postala još veća.

Epa/Salvatore di Nolfi
Epa/Salvatore di Nolfi

Povezane vesti

Kada se igraju utakmice stranih liga večita dilema jeste kako tačno izgovoriti imena fudbalera koji nastupaju. Postoji bezbroj primera koji će ostati nerazjašnjeni, neko poštuje engleski izgovor, neko izgovor koji potiče iz zemlje igrača a postoje i kombinacije.

Liga šampiona nam se vraća sutra, UEFA je rešila da pomogne navijačima i komentatorima. Evropska kuća fudbala je izbacila "rečnik" koji bi trebao da otkloni par sumnji.

Možemo primetiti da ima par pravih bisera, posebno kod izgovora imena igrača srpskog predstavnika. Tako je Babić postao Serđan, Boaći - Boaćjaj, "stradali" su i naši predstavnici u Benfiki, Fejsa je Lubomer dok je Andrija poneo prezime Jivkovič.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man united
Tuesday, 17.09.2019
18:52

Мислим да сте побркали лончиће. Ово су они направили од енглеских слогова како би се читало. Значи није Сердјан, Јивковиц и Боацјај. Енглези то мало друкчије читају. Најсличније је оригиналу. Код наших играча су одрадили добар посао. За друге су неке забрљали. Од Ситија су направили смејурију. Оманули скроз.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 16.09.2019
22:10

Boaći je toliko poznat da ni u zvezdi ne znaju kako se tačno zove, njemu je ili pogrešno ime na dresu ili ga pogrešno zovu. Komentatori nemaju taj problem s Partizanovim igračima jer su oni poznati već evropskoj sceni, dolaze iz Arsenala, Liverpula, Mančestera, Rome...

avatar
Man united
Tuesday, 17.09.2019
18:46

У Звезди знају. Једино га новинари од старта зову погрешно. Човек би помислио да ће научити кад виде на дресу, али џаба.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Wednesday, 18.09.2019
19:00

Kako znaju kada mu na dresu piše Boaće, a zvezda ga prijavila kao Boaći i tako ga i zovu. Ispada da su u zvezdi nepismeni. Novinari samo prihvataju ono što im se da kao informacija. zvezda ne zna kako joj se zove igrač i to je činjenica.

avatar
mihmar
Monday, 16.09.2019
21:24

Boacjaj hahah pa nismo mi Partizan gde igraju Isa Sadriu, Vokri i ostali :)

avatar
Ša-la-la-la
Monday, 16.09.2019
22:07

Radživ Van la Para, El Fardou Mohamed Ben Nabouhane...

avatar
mihmar
Tuesday, 17.09.2019
16:40

Zaboravio si Aval Isah :)