UEFA odlučila posle epidemije u Prištini - Cirkus u kvalifikacijama za Ligu Evrope?!

Autor: Darko Mitrović
petak 21.08.2020.
14:22
Izvor: Sportske.net

Dve različite odluke u sličnim situacijama ovog leta.

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Početak kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope protiče i u znaku velikih problema koje klubovi predstavnici tzv. Kosova imaju sa koronavirusom.

Zbog zaraženih igrača, UEFA je već izbacila iz kvalifikacija za Ligu šampiona ekipu Drite koja je trebalo da igra protiv Linfilda iz Severne Irske, a pre par dana dogodilo se da su i čak osmorica fudbalera Prištine pozitivni na koronavirus pred gostovanje Linkolnu na Gibraltaru.

Utakmica je odložena, očekivala se ista reakcija UEFA, ali kao da u kvalifikacijama za Ligu Evrope važe drugačija pravila u odnosu na kvalifikacije za Ligu šampiona.

Naime, UEFA ipak nije izbacila Prištinu, već je meč na Gibraltaru zakazala za sutra, ali ono što je najinteresantnije u celoj priči je da niko iz ekipe i stručnog štaba Prištine ko je pre dva dana bio na Gibraltaru, sada ne može ponovo da ide tamo.

To praktično znači da Priština ne može da računa na čak 20 igrača, plus na trenere, ali u pomoć su joj priskočili ostali klubovi iz kosovske lige, neki igrači su vraćeni sa pozajmica, pa će nekako valjda da ''skrpe'' tim za sledeću utakmicu.

Postavlja se pitanje da li će UEFA ovo dozvoljavati i ako dođe do nekih kasnijih sličnih  slučajeva?
-
baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke