UEFA odbila Milan, sankcije će biti bolne!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 07.12.2017.
11:31
Izvor: Sportske.net

Agonija jednog od najvećih klubova na svetu se produžava...

EPA-EFE/MARIO TADDEO
EPA-EFE/MARIO TADDEO

Povezane vesti

UEFA je i definitivno odbila Milanov plan za FFP, iako će odluka biti objavljena sutra, mediji su već došli do saznanja da je evropska kuća fudbala bila nemilosrdna.

"Postavili su nam uslove koje niko ne može da ispuni", ogorčeni su u Milanu, koji su predložili da gubitak od 150 miliona koji je projektovan bude razložen na četiri godine.

Ali, u Nionu su tvrda srca, sada se "Rosoneri" suočavaju sa kaznama.



Teško je verovati da bi Milan mogao da bude izbačen iz Evrope, to ne odgovara ni UEFA, ali sa druge strane finansijska kazna je izvesna, kao i ograničavanje broja fudbalera prijavljenih za takmičenje, ako izbore Evropu ove godine.

Takođe, biće uvedena striktna kontrola trošenja i Milan neće moći da pozajmljuje igrače bez plaćanja transfera odmah, što naravno znači da neće moći ni da troše novac na nova pojačanja, jer novca nemaju. Jedini izlaz je naravno prodaja, koja bi popunila kasu, ali to bi bili bolni zahvati, tim pre što jedino Donaruma ima neku baš ozbiljnu cenu, a igrači koji su dovedeni letos sada ne vrede toliko, već smo pisali, da je njihova cena manja za ukupno 80 miliona, što će samo otežati posao "Rosonerima".

Ni eventualni novi vlasnici, Arapi, neće moći ništa odmah da urade, moraće da se pridržavaju FFP, ali ako budu imali novca, probaće prvo da naprave novi stadion i da na taj način krenu u dugi oporavak kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Man.United99
Thursday, 07.12.2017
15:17

Nekako mi nije jasno zašto se ne pozabave i PSG

avatar
The_Matrix
Thursday, 07.12.2017
14:31

Isterajte Fasoneoa i ove prevarante koje vam je doveo i krenuce vam brzo na bolje

avatar
NikkiCFC
Thursday, 07.12.2017
13:07

Po dobro, ne vidim problem prodaju Donarumu za veliki novac. Ionako je ambiciozan momak, nece da igra samo Kalco.

avatar
DR DRE
Thursday, 07.12.2017
12:51

Nikada nisam razumeo tu finansijsku kaznu, stavljas na samar dodatni teret onome ko je u tom smislu vec preopterecen i koga kaznjavas bas zbog toga. Niste vi jedini koji su objavili tekst za umanjene cene igraca, izgleda da je resenje i za nas da pronadjemo nekog izdasnog sponzora koji ce odmah iskesirati lovu do krova i tako odagnati sve sumnje, naci odgovor za sve strepnje i dileme i biti lek i melem za sve nase muke:-D Muke i rane:-D Sto se tice tog ogranicenja broja igraca, tome se mozda cak potajno i nadam, Milan je uvek najvise cinio i postizao kada je imao nukleus koji je bio prepoznatljiv i sa Jupitera:-D

avatar
INTERnacionalist
Thursday, 07.12.2017
12:44

..dok npr Everton moze da potrosi 165 miliona evra za jedan prelazni rok,al dobro Everton je veliki klub pa to na ime stare slave :)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 07.12.2017
23:38

Everton je zaradio 80 miliona od prodaje lukakua... a sta je zaradio milan?

avatar
Dodaaa-ktbffh
Friday, 08.12.2017
02:12

Samo Everton igra Pl,gdje su abnormalni prihodi,tako da i nije bas za poredjenje..

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 07.12.2017
12:44

I da pitam rosonere koji su likovali i pricali kako donaruma ostaje u milanu da li sada isto misle??? :))). Donaruma ide u Juve ili Real i to je to

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 07.12.2017
12:36

Milan hteo nesto posebno za njih,posebna pravila i zakoni?uefa ima stroga pravila milan je mnogo potrosio a nista zaradio...kod njih ce sad biti rasprodaja kao na buvljaku to ovi manji klubovi treba da iskoriste