UEFA izrekla kaznu Zenitu, šta čeka "večite"?

Autor: Beta Beta
petak 08.12.2017.
20:10
Izvor: Beta

Dan nakon što je kompletirana grupna faza takmičenja u Ligi Evrope UEFA je izrekla kaznu Zenitu zbog dešavanja na utakmici sa Vardarom.

Beta/Dragan Gojić/Ev
Beta/Dragan Gojić/Ev

Povezane vesti

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Zenit iz Sankt Peterburga zatvaranjem dela stadiona na narednoj evropskoj utakmici zbog toga što su navijači tog kluba istakli transparent podrške ratnom komandantu vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Navijači Zenita su na utakmici Lige Evrope protiv makedonskog Vardara istakli transparent na kojem je pisalo: "Ratko Mladić - srpski heroj".

Taj meč je odigran dan nakon što je Ratko Mladić osuđen pred Haškim tribunalom na doživotnu zatvorsku kaznu.

UEFA je navela i da je Zenit kriv za "rasističko ponašanje" i da će morati da plati kaznu od 10.000 evra.

Pored toga, Zenitu je naređeno da na delu tribina stadiona "Krestovski" koje će biti zatvorene, stoji i baner UEFA "#EqualGame".

Podsećamo da Disciplinska komisija UEFA razmatra slučajeve Crvene zvezde i Partizana protiv kojih su pokrenuti postupci nakon mečeva sa BATE Borisovim i Jang bojsom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner Pixi G00000L
Saturday, 09.12.2017
13:23

UEFA ceka rezultate zreba i posle ce odrediti kazne za vecite. Ako veciti dobiju za rivale neke klubove iz istocne Evrope to ce biti samo novcane kazne, a ako dobiju neke klubove iz zapadne Evrope onda ce to biti ne samo novcane kazne, nego I jedna utakmica pred praznim tribinama. Za partizan to nece biti ubitacno jer oni su navikli da igraju bez publike na svom stadionu, ali zato ce biti pogubno za Zvezdu.

avatar
Friday, 08.12.2017
21:53

Sta ceka navijace KELNA? Bio na utakmici, nemci su pokazali da su gori od engleza, ne svi ali 30% navijaca se ponasalo kao da su iz 14. veka, kada bih opisao kako komentar ne bi ni bio objavljen, sramota. Samo za balkance postoje nagrade, i kako to pijani nemci mogu na stadion a mi u svojoj zemlji prolazimo rigorozne kontrole? Srbija pokazala po milioniti put da svaka izbeglica ima vise prava od nas.

avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Friday, 08.12.2017
21:25

Jos jedan komentar: -Apropo situacije u Ukrajini >>>>nKaze Pantic da sinoc posle prebijanja novinara TV Partizan tamosnja policija uopste nije izasla na uvidjaj,nisu hteli sta vec,sto je skandal,a dovoljno govori o situaciji tamo.nMaltene igraci su mogli da dobiju batine i nikom nista.Dobro smo i prosli.Tamo horde divljaju po ulicama.-

avatar
fudbalski sef
Friday, 08.12.2017
21:20

Ako bude kazne nek samo bude novcana