UEFA ima spremnu odluku, ovo je papir koji će sutra biti na stolu, za EP, ali i završnicu evropskih kupova!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 16.03.2020.
10:59
Izvor: Sportske.net

Deluje realno, ostalo je u magli, ali čini se da je u pitanju razumno rešenje...

EPA/DOMINIC FAVRE
EPA/DOMINIC FAVRE

Povezane vesti

Izgleda da odluka polako sazreva. Naime, u ovom trenutku najrealnija opcija je odlaganje, ali ne za naredno leto, već kraj novembra.

Prema tim informacijama iz Niona, šampionat bi trajao od 23. novembra do 23. decembra, posle čega će biti nastavljeni nacionalni šampionati.

Što se tiče liga, to bi bilo ostavljeno savezima, najverovatnije bi počele u septembru do kada bi trebalo da epidemija bude pobeđena.

Sa druge strane, UEFA razmišlja da kompletira osminu finala u maju, makar i pred praznim tribinama, da se u četvrtfinalu igra jedan meč, a onda održi fajnal-for u Istanbulu.

I mečevi četvrtfinala bi bili igrani na neutralnim terenima.

Sutra će biti jasnije, video konferenciji sa UEFA, osim predstavnika liga, prisustvovaće udruženje klubova, ali i reprezenti igrača, odnosno FIFpro.

Kazino baner

Svakako da nijedna odluka nije idealna, ali da bi svaka bila i provizorna, nikome nije jasno kakva će situacija biti do kraja proleća i koliko se brzo može pobediti opaki virus.

Zbog toga ostaje da čekamo, i jasno da se čuvamo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Monday, 16.03.2020
21:23

Isti princip i u prvenstvima, pa kom opanci, kom obojci. Bez ispadanja, sledeće godine više neka ispadnu i to je to.

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 16.03.2020
13:13

Po mom skromnom misljenju, sve osim odlaganja do daljnjeg sada nema smisla jer niko ne zna do kada ce sve ovo trajati. U svakom slucaju, i Liga sampiona i Liga Evrope su jos uvijek u ranim fazama, niko nece puno izgubiti u takmicarskom smislu ako se ove sezone ne zavrse pomenuta takmicenja. Kod nacionalnih sampionata je komplikovanije, to bi vec trebalo nekako zavrsiti na terenu, ako i kad se bude moglo.

avatar
Бојовић Милан
Monday, 16.03.2020
12:14

Pročitao sam da na Antarktiku nema korone, tako da mogu da odu tamo i odigraju sve zaostale utakmice odmah...dok se i tamo ne pojavi. E korono, šta nam uradi...a sezona je baš zanimljiva u većini prvenstava