UEFA demantovala navode koji se tiču Zvezde!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 12.05.2020.
11:40
Izvor: Sportske.net

Neće biti tako lako stići do elitnog društva.

EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Povezane vesti

Evropska fudbalska unija (UEFA) demantovala je pisanje britanskog "Tajmsa" o tome kako razmatra samo jedan krug kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Londonski list je u ponedeljak preneo da će se naredne sezone klubovi boriti za Ligu šampiona samo kroz jednu utakmicu na neutralnom terenu.

"UEFA nikada nije razmatrala da šampione nacionalnih prvenstava uskrati prilike da se kvalifikuju u grupnu fazu Lige šampiona putem terena. UEFA želi da pojasni da trenutno samo prati napredak situacije i potencijalni udarac koji će ona imati na format kvalifikacija za takmičenja naredne godine. Do danas, nikakve opcije nisu razmatrane o promeni formata kvalifikacija za evropska klupska takmičenja", navodi se u saopštenju iz Niona.

Slično je u intervjuu za Sportski žurnal rekao i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić, pa će srpski predstavnik naredne sezone ipak morati preko više od jedne prepreke do plasmana u grupnu fazu Lige šampiona.

Trenutni plan je da se naredna sezona (2020/21) završi prema planovima, u maju, kako bi se neometano odigralo Evropsko prvenstvo koje je odloženo za narednu godinu.

Kazino

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke