Udineze spasao prvenstvo, Napoli pobegao rivalima!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 01.02.2015.
16:56
Izvor: Sportske.net

Meč na "Friuliju" završen bez golova, Juventus ima +7 u odnosu na Romu. Veliki dobitnik Napoli koji je pobedom protiv Kjeva pobegao pet bodova Laciju i Sampdoriji!

Beta/AP Photo/Paolo Giovannini
Beta/AP Photo/Paolo Giovannini

Povezane vesti

Malo prave igre na "Friuliju" u prvom poluvremenu. Juventus je imao problema sa brzim napadačima Udinezea, par puta su Tero, Di Natale i Fernandez pobegli odbrani šampiona, ali Bufon nije bio na većim mukama.

Na drugoj strani, pravu šansu je imao Ljorente, ali je njegov udarac glavom završio pored gola.

U nastavku šansu za Udineze propušta Danilo, Bufon je siguran, a onda je Pereira pogodio prečku, umalo da "Tuku" razočara svoje bivše klupske drugove. Juventus je napadao, ali sve je to bilo jalovo, "Zebrete" su se odlično borile, zadovoljne bodom. Šansu utakmice imao je Tevez u finišu, ali ni najbolji strelac Serije A nije imao svoj dan.

Na kraju bez golova, ista meta, isto odstojanje, Juventus je na +7, gde je bio i pre ovog kola.

Italy Soccer Serie A

Sampdorija je lako primila dva gola u Torinu. Kvaljarela je načeo Mihajlovićev tim, imali su Đenovljani šansu da se vrate, ali je umesto toga sa penala, posle prekršaja nad Glikom Torino duplirao vođstvo, ponovo je strelac bio Kvaljarela. Tada je praktično bilo gotovo, a Fabio Kvaljarela je obeležio kolo u Seriji A, postigao je het-trik! Još jedan bivši igrač Juventusa, Amauri je doneo poker, a slaba uteha za Mihu je gol Obijanga desetak minuta pre kraja.

Pravu katastrofu Đenovljanima je naneo Bruno Perez, na kraju 5:1 za "Bikove".

Italy Soccer Serie A

Nakon akcije Gabijadinija i Iguaina, Boštjan Cezar je autogolom doneo prednost Napolitancima, ali mu se revanširao Britos koji je takođe zatresao sopstvenu mrežu. Napoli u nastavku stiže do trijumfa posle kombinacije januarskih pojačanja, Strinić je učestvovao u akciji posle koje je Manolo Gabijadini postigao prvenac za Napolitance, ispostavilo se doneo i pobedu.

Golove iz Verone možete videti ovde.

Verona je posle desetak minuta golom Takidisa šokirala Palermo, ali je Paolo Dibala nastavio svoju golgetersku seriju. Sjajan udarac Argentinca, nemoćan je bio Benusi, posle desetak minuta 1:1. U finišu radost za "Rosanere", Beloti je dobro skočio i glavom doneo veliku radost "Isolanima".

Atalanta je pogotkom Bjave ali je Danijele Desena u samom finišu poluvremena, posle velike greške Del Grosa izjednačio rezultat.  Tako je ostalo do samog finiša kada je osvetnik Mauricio Pinilja zabio gol svom bivšem klubu i doneo veliko slavlje Lombardijcima.

U Ćezeni radost na "Manuciju" posle sat vremena, imali su Romanjoli par prilika u nastavku, onda je Defrel matirao Marketija, vođstvo za davljenika! To je šokiralo neubedljivi Lacio, odigrali su najgori meč u sezoni, pa nije bilo preveliko iznenađenje kada je domaćin autogolom mladog Kataldija duplirao prednost. Velika pobeda za Ćezenu, posle one prošlonedeljne u Parmi, sada su na -4 od zone spasa, nada još postoji.

Do kraja je Klose smanjio rezultat, veliki udarac za Lacio koji sada kasni pet bodova za Napolijem.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke