Učenik bolji od učitelja, prošlost nastavlja da proganja "Posebnog"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 22.12.2019.
19:31
Izvor: Sportske.net

Londonski derbi pripao "Plavcima".

Beta/AP Photo/Ian Walton
Beta/AP Photo/Ian Walton

Povezane vesti

U okviru 18. kola Premijer lige, Totenhem je dočekao Čelsi, gosti su prekinuli niz slabih rezultata i slavili u prestoničkom derbiju sa 0:2 (0:2).

Dobro su "Plavci" otvorili utakmicu, da bi u 12. minutu na najbolji način krunisali inicijativu.

Vilijan je fantastično šutirao sa leve strane kaznenog prostora rivala, poslao je projektil u dalji ugao, Gazaniga je bio nemoćan, Lampardovi puleni su stigli do prednosti.

Usledio je nešto bolji period igre domaćina, prilike su imali Kejn i Son, ali su udarci napadača "Pevaca" otišli preko gola gostiju.

Kada se činilo da će se na odmor otići sa 0:1, Gazaniga maši jednu loptu i potom u padu obara Markosa Alonsa, iz VAR sobe je odlučeno da je Argentinac skrivio penal, te su fudbaleri Čelsija dobili idealnu priliku da dupliraju prednost.

Vilijan je preuzeo odgovornost i po drugi put se upisao u listu strelaca za 2:0.

Uveo je Murinju na startu drugog dela igre na teren i Eriksena, umesto Dajera, samo da bi u 55. minutu Ejbraham zatresao mrežu domaćina, ali je njegov pogodak ipak poništen zbog ofsajda.

A onda, 62. minut, Ridiger obara Sona, a ovaj ga sa zemlje nogom udara u grudi. Usledila je provera uz pomoć video tehnologije, nakon čega je sudija Tejlor fudbaleru iz Koreje pokazao direktan crveni karton, Sparsi su ostali sa igračem manje.

Pred Totenhemom je bio praktično nemoguć zadatak, nisu uspeli sa igračem manje ozbiljnije ni da priprete gostima, Čelsi je preko kontri pokušavao da otkloni i poslednju dilemu, ali promene rezultata nije bilo, "Plavci" su slavili na "Vajt Hart Lejnu", Lampard je nadmudrio svog učitelja Murinja.

Čelsi četvrti sa 32 boda, Totenhem sedmi sa šest bodova manje.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red to the bone
Monday, 23.12.2019
10:05

Raduj se Nikice ❤️

avatar
Naka TZ (CFC)
Monday, 23.12.2019
03:06

Bravo za Lamparda pokazao je da pored i lijepe igre zna i takticki da iznenadi .Ovo 3-4-3 malo podsjetilo na vrijeme kad je Konte bio trener samo sto sada to dosta ljepse je izgledalo na terenu.Rekao sam Murinjo nije trener za Tottenham njemu da predas Barcelonu on ce tvrdoglavo tupit svoj stil .Dobio je sansu sa Totenhamom da zaigra drugacije ali on nastavlja po starom zato sam rekao da Totenhamu je trebao ofanzivan trener je tim im je tako i igrao prije.Posle zvizduka utakmice i slavlje Lamparda uz podrsku navijaca neprocjenljivo.

avatar
Wolverine
Monday, 23.12.2019
00:05

Počeli su crveni kartoni. Vidi se da je Murinjo došao.

avatar
JC\'90
Sunday, 22.12.2019
22:33

Vise volim Totinhem ali zasluzena pobeda Celzija. Mada pocinje i Celzijeva filozofija da mi se svidja sa forsiranjem mladih igraca, za mene postaju jedan od obozavanijih klubova. Nadam se da ce dovesti Sanca.

avatar
Bratuska_Blueboy
Sunday, 22.12.2019
22:30

Obzirom da smo u poslednjih par kola u padu forme nisam ovo ocekivao mislim na igru... od starta disciplinovano agresivno i oprezno, mislim da je odbrana od pocetka sezona danas najbolje izgledala, i napad je bio dobar mogli smo cak i do 3 gola... ovi momci samo treba da nastave sa radom uz nekoliko pojacanja bice jako dobri, poz za sve nase navijace.

avatar
esadesad samoesad
Sunday, 22.12.2019
21:18

Ja sam najbolji trener, moja ekipa dobro skace gura i udara, odlicno se branimo, a imam srece osvajam trofeje, ali ako ne pocnem sada da osvajam trofeje, a igru nemam, bice mi tesko nemogu se vise prosipat price hvale, potpis Murinjo

avatar
Roči Salamanka
Sunday, 22.12.2019
21:05

Koliko je ova pobeda znacila vidi se po Frenkijevoj reakciji,
Dosta cudna utakmica,spornih momenata,formacija celsija ne izgleda to lose ali licno nisam pripadnik toj italijanskoj sa 3 defanzivca.
Tot je ugusen,Kejn nevidljiv totalno, mnogi su unapred upisali sparsima ttri boda na mnogim portalima sam citao,ali sta da kazem losa prognoza :D Sve u svemu Celsi mora na pobednicku stazu i da se osigura top 4.

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Sunday, 22.12.2019
20:49

Je li opet plakao Son? Malo je preuveličao Rudiger ali opet nemaš ti šta nogom da se onako ritaš i po meni zasluženi crveni

avatar
BlagoMeniOpetJA
Monday, 23.12.2019
21:53

bas to, iako ga nije sutnuo koliko se ovaj bacio izgledalo je ko da je krenuo a to nije dozvoljeno...

avatar
Azrael
Sunday, 22.12.2019
20:46

Vilijan doktorski odigrao, svaka cast!

avatar
Fan Celsija
Sunday, 22.12.2019
20:40

Убједљиво најбоља партија ове сезоне, коначно нисмо примили гол. Ридигер и Томори савршени, уз њих двојицу Зума личи на штопера. Каква партија Вилијана!!! 3-4-3 је наша добитна комбинација!

avatar
Naka TZ (CFC)
Monday, 23.12.2019
03:08

Ja bi samo volio da u ovoj formaciji se nadje mjesto za Emersona iako ovde Alonso vise dolazi do izrazaja moj pik je Emerson .Isto tako steta je sto u ovoj kombinaciji nema mjesta za Mounta i Pulisica zajedno, nazalost tesko mogu oba igrat uz Abrahama naprijed jer Willian je sve bolji i bolji.Ostalo sve extra pogotovo vezni red i odbrana na nivou.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 22.12.2019
20:37

Veoma vazna pobeda ne samo zbog direktnog konkurenta vec i da se iskoriste neuspesi Junajteda, Arsenala i Lestera. Wilijan doktorski odigrao kao iz najboljih dana, sredina kao sat i odbrana je cvrsto delovala. Lampard nadmudrio Murinja, koji izgleda nije ocekivao formaciju sa tri stopera. Sve u svemu Celsi odlican, Totenhem kilav i bezidejan, poprilicno razocaravajuca igra.

avatar
Aleksandar Jovancevic
Sunday, 22.12.2019
21:53

Od kada je Arsenal konkurent za mesto u ls,oni već godinama imaju tim za le,rezultati to pokazuju.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 23.12.2019
17:01

Pa pazi, prosle sezone su ih svi 7 kola pre kraja videli u top4, jedan sam od retkih koji je tvrdio da im raspored i nije tako lak kako se predstavljalo ovde, na kraju su se samoubili iako su im se Celsi i Totenhem prosto nudili da ih preskoce. Svakako da po kvalitetu su najtanji od top6 timova pa i Lestera, ali Lester je cist primer kako ti ne treba suvi kvalitet da bi pravio dobre rezultate. Ako ih Arteta skocka mogu biti opasni i ne zaboravi da ih je pre pocetka sezone vecina videla kao sigurne u top4 kad je dolazio Pepe, nisu oni jos rekli svoju zadnju za ovu sezonu, ali ih licno ne vidim u top4.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 22.12.2019
20:35

Zasluzena pobeda bez i jedne zamerke. Svaka cast igracima koji su pokazali volju i dozvolili PRVI SUT kokoski tek u 97 minutu! Opet napominjem Plavce da se ne zalete u prognozama jer biti ce uspona i padova. Mozemo dobiti kokoske a izgubiti od nekog Norvica recimo. Tako je sa mladom ekipom i dok se to ne ustabili nece biti lako.

avatar
Medox
Sunday, 22.12.2019
20:33

Potpuna zasluzena pobeda Chelsija. Tottenhem nije licio na sebe,. Lampard srusio Murinja sa taktikom svaka cast...