U Parizu šokirani, otkriven ugovor, nije sve u Nejmarovom patriotizmu, ima nešto i u novcu!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 03.03.2018.
11:11
Izvor: Sportske.net

Vratio se kući, mediji ga u Brazilu slave kao heroja koji će sve učiniti da "Selesao" osvoji Mundijal, samo kada pogledate jedan ugovor, stvari su mnogo jasnije...

screenshot - Twitter
screenshot - Twitter

Povezane vesti

Nejmar se vratio u Brazil gde će posle operacije u svom "zamku" sprovesti rehabilitaciju. Sezona je završena, ona klupska, a i dalje traju spekulacije da li je odigrao svoj poslednji meč za PSŽ.

Brazilski mediji su ga dočekali kao heroja, jedini cilj je naravno da bude spreman za Mundijal, međutim priče o njegovom patriotizmu koje forsiraju mediji u domovini malo su narušene kada su otkrivene klauzule ugovora sa "Najkom".

Ugovor je potpisan na 11 godina još 2011. a "Najk" može da ga produži do 2026. prepun je bonusa, odnosno stimulacija, a zanimljivo je da se američka kompanija obezbedila jer je podeljen u četiri kategorije jer niko nije mogao da predvidi kako će mu se karijera razvijati. Tačnije, da je propao, igrao u manjim klubovima, dobio bi mnogo manji iznos. To je jasno predviđalo da možda doživi neku tešku povredu, u svakom slučaju je korporacija želela da se obezbedi.



Recimo u toj prvoj kategoriji klubova nije bilo PSŽ, tu su bili Čelsi, Milan, Junajted, Arsenal, Juventus, Bajern, Inter, Barsa i Real.

Nejasno je da li je PSŽ pridodat naknadno, odnosno da li je lista apdejtovana jer sigurno je da Milan i Inter više zbog neučestovanja u Ligi šampiona već godinama nisu toliko atraktivni, a recimo da ovde nema Sitija koji je od tada osvojio par titula u PL.

Za osvajanje Mundijala Nejmaru pripada 40 miliona evra, a oko 25 ako Brazil bude vicešampion sveta. Ako bude strealc ili najbolji igrač, i tu dobija bonuse, gol vredi 162 262 evra.

Što se OI tiče, mali su bonusi, zlato vredi samo 16 000 evra, ali zato 80 000 predstavlja nagrada za najboljeg strelca i 120 000 za najboljeg igrača.

Međutim, najviše nosi "Zlatna lopta", što svakako pokazuje šta je najznačajnije kada su individualna priznanja u pitanju. Nejmar dobija milion dolara za prvu "Zlatnu loptu", ali i 4 za svaku sledeću.

I mora da igra za Brazil, da bi ispunio sve bonuse, on mora da igra u više od 70% mečeva za "Selesao", ako je manje od toga, onda ove klauzule važe 70%, a ako odigra manje od 30% mečeva, dobiće samo trećinu predviđenih para.

Pa jasno zbog čega je Brazil bitan, nije samo u pitanju patriotizam, ima nešto i u novcu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh1
Saturday, 03.03.2018
17:13

Ovaj Nejmar je propast za fudbal.

avatar
ZeljkoVirijevic
Saturday, 03.03.2018
15:29

Kad Messi traži najveći ugovor za sebe onda je to ok. A kad drugi igrači štite sebe onda je to zbog para. Smešan tekst.

avatar
El Clásico
Saturday, 03.03.2018
15:28

Ma nema šanse, Real će da ispadne. :(

avatar
magister
Saturday, 03.03.2018
14:37

Klauzule ovog ugovora uglavnom je osmislila kompanija, iz razloga koje su proračunali njeni marketinški stručnjaci. Prirodno je da se povređen igrač leči i idiotski je što svet od toga pravi cirkus. Ali Neimar mi je i dalje antipatičan i sumnjam da takav karakter, nekoga ko treba da bude lider tima, može da dovede do titule na Mundijalu. Ostale kategorije nisu nemoguće, mada imajući u vidu njegovu egocentričnost i način igre, kao i kod Pogbe (s tim što je Pogba u suštini pristojan, a ovaj je simulant), sumnjam da takve osobine nekog mogu da dovedu na tron u bilo kom obliku. I nadam se da neće. On ne treba i ne može da bude idol dece koja počinju da igraju fudbal.

avatar
verdant
Saturday, 03.03.2018
13:33

to i napisah juce jednom nejmarovom zagovorniku koji je pitao nas kako bi mi reagovali da matic murinju to uradi , da bi ga mi velicali ne bi li ogradio svog nejmara smesnog

avatar
Agent Provocateur
Saturday, 03.03.2018
13:12

Los tekst. Coveku je prioritet mundijal koji nije osvojio i to nema veze ni sa parama ni sa PSG.

avatar
chaki
Saturday, 03.03.2018
15:03
avatar
Agent Provocateur
Sunday, 04.03.2018
16:07

Nisam rekao da ne voli lovu, brate i ti volis lovu i ja volim lovu nemojmo se loziti. Samo kazem da je svetsko veci motiv jer ce se taj namlatiti love za 300 zivota svejedno a kada okaci kopacke o klin i sedne preko puta pelea, romarija, zube ronalda i ostalih bez titule svetskog prvaka on je boranija u svojoj zemlji.

avatar
12 NEDELJA DO ISTINE
Saturday, 03.03.2018
13:00

Milan i Inter su Milan i Inter, covece! Iskuliraj malo i ostavi nas vise na miru!

avatar
Phenomenal
Saturday, 03.03.2018
12:39

Sad ce lagano da bleji po Brazilu i da prima za to ogroman novac. Prosle godine od Barse dobio 4 meseca godisnjeg a ove od Psz-a 6... Sto je Tevez radeo u Kini eto ga ovaj u Psz-u.