U Njukaslu kukaju, Rafa šta uradi sa Mitrom!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 11.09.2018.
12:36
Izvor: Sportske.net

Nije im dugo trebalo da shvate bez čega su ostali.

EPA/LINDSEY PARNABY
EPA/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Rafa Benitez nema nikakav lični problem sa Aleksandrom Mitrovićem, ali je Španac smatrao da se srpski reprezentativac neće uklopiti u njegovu filozofiju.

Još pre dva leta, postalo je jasno da se Mitrović neće naigrati pod palicom bivšeg trenera Liverpula, Čelsija, Intera, Napolija, madridskog Reala i brojnih drugih klubova.

Tako je i bilo, Mitrovića nije bilo nigde u sezoni u kojoj je Njukasl pokorio Čempionšip i vratio se u Premijer ligu.

I kada su se mnogi, makar na našim prostorima, nadali da će Mitrović dobiti šansu po povratku u PL, to se nije desilo, da bi srpski reprezentativac u januaru tekuće godine napravio najbolji mogući potez, otišao je na pozajmicu u Fulam.

Aleksandar Mitrovic

Blistao je u Čempionšipu i donekle pokazao Benitezu da je morao da ga koristi u tom rangu takmičenja, bio je bivši napadač Partizana i Anderlehata jedan od najzaslužniji za podvig Jokanovićeve ekipe.

Ni to nije nateralo Beniteza da napravi mesta za Mitra, Fulam je dobio hrpu novca po povratku u elitu, pa su početkom avgusta odlučili da dobar deo tog novca uplate na račun "Svraka" za usluge Aleksandra Mitrovića.

Stigao je za sve skupa oko 30 miliona evra srpski napadač u Fulam i odmah nastavio da rešeta protivničke mreže.

Na 22 starta u dresu "Kotidžera", postigao je 19 golova. Od februara meseca niko u čitavom engleskom fudbalu nije postigao toliko golova, a pritom je sa četiri pogotka ove sezone na vrhu liste strelaca sa Sadiom Maneom.


I povrh svega toga, Mitrović je sinoć postigao dva gola u dresu reprezentacije, stigao je do 19 pogodaka u nacionalnom timu i sa tim učinkom je daleko najbolji strelac u istoriji Srbije. Postiže "Mitroglicerin" gol na svakih 159 minuta u dresu nacionalnog tima.

Aleksandar Mitrovic

Ali i ako Mitrović nemilice trese mreže, čini se da uporni i tvrdoglavi Benitez nikada ne bi promenio svoje mišljenje.

On je video Njukasl bez njega, da je imao veći budžet možda bi pokušao da skroji ekipu prema srpskom napadaču, ovako je neke druge stvari stavio u prvi plan, kao pojačavanje odbrane, dok se u napadu zadovoljava sa Hoseluom i Salomonom Rondonom, čiju pozajmicu je platio oko 2,5 miliona evra, iako je od Mitrovića zarađen veliki novac.

Na sve ovo, treba još dodati da je Njukasl od početka sezone postigao tri gola, rekosmo da je Mitrović u dresu Fulama četiri puta tresao protivničke mreže.

Rafa možda u to ne veruje, ali svima postaje jasno da je napravio veliku grešku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lalans
Tuesday, 11.09.2018
14:53

Rafa nabedjeni trener,bez obzira na mitra

avatar
Kuma Baba Car
Tuesday, 11.09.2018
13:27

Cak je i Mitrovic rekao da nema nikakav problem sa Rafom i da su se rukovali na rastanku. Zna vrlo dobro Rafa kakav je Mitar igrac ali se ocigledno ne uklapa u njegove planove. Medjutim meni nije jasno, mislim da je Rondon slican tip igraca kao Mitrovic, ali Rafa je ipak strucnjak dok ja to nisam.

avatar
Phenomenal
Tuesday, 11.09.2018
13:08

Treba da mu zahvali. Njukasl uz Kardif igra najodvratniji fudbal na ostrvu a Fulam opstaje sigurno, igra atraktivno, ima sjajnu ekipu i menadzera koji ima puno poverenje u njega. Samo neka nastavi ovako.

avatar
Jack Rackham
Tuesday, 11.09.2018
13:02

A Mitrovic je jos navijac newcastle, al svakako mu je potez karijere ovaj prelazak u Fulam, sredio je glavu, mlad je, moze ozbiljnu karijeru da napravi

avatar
Tuesday, 11.09.2018
13:01

Даће Бог да му Митар уживо објасни (у међусобном дуелу Фулама и Њукасла) колико је погрешио што га је фактички отерао !

avatar
Los Vikingos
Tuesday, 11.09.2018
12:50

Njukastl jednostavno ne igra fudbal koji igra Mitrovic i to je to.
Siguran sam da Benitez zna sve kvalitete Mitra ali nije mogao da kupi 5-6 fudbalera koji bi se prilagodili njegovoj igri. Bespotrebno je vise pricati o ovoj situaciji. Mitrovic ima sad bolji klub i samo ovako da nastavi.

avatar
CZYNWA
Tuesday, 11.09.2018
13:10

Njukasl igra fudbal na prekide i centarsuteve, upravo ono sto Mitru odgovara. Rondon je apsolutno isti tip igraca, samo dosta slabijeg kvaliteta, kao i Hoselu, koji je jos manje kvalitetan. Rafa nije volio Mitra (najvjerovatnije zbog Mitove naravi i dosta djecijeg ponasanja) i to je to. Kakav god fudbal da igras, kakav god stil forsiras, Hoselu ne moze biti ispres Mitrovica, jer nema kvalitet ni za Cempionsip.

avatar
Los Vikingos
Wednesday, 12.09.2018
00:12

Igra tako protiv jacih klubova. Rondona su uzeli na pozajmicu kao napadac koji ce da se tuce i igra bas takve teske utakmice, a Joselu igra u prvoj postavi jer Benitezu odgovara takav fudbaler bez obzira kakav kvalitet decko poseduje. Mitrovic bi mu samo sedeo na klupi kao sto je to i radio. U Fulamu je drugacije, sve lopte idu na Mitra, dok ovamo sve lopte idu preko Pereza i Ricija.

avatar
RedDevil612989
Tuesday, 11.09.2018
14:02

A zasto su kupili Rondona ako me igraju takav fudbal? Isti tip napadaca samo stariji 5 godina.