U Napoliju raspad? Ovo su tri scenarija!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 01.05.2018.
08:57
Izvor: Sportske.net

Bez titule ono najgore će isplivati na površinu. DeLaurentis bi mogao da napuni kasu, ali svi ostali će završiti praznih ruku!

EPA-EFE/FABIO MURRU
EPA-EFE/FABIO MURRU

Povezane vesti

Prema pisanju italijanskih medija, vrlo je moguće da vidimo potpuno novi Napoli u novoj sezoni. Spekulacije idu od toga da će Sari napustiti klub čim mu istekne klauzula od 8 miliona evra koja traje do maja, a da će Napolitanci prodati najbolje fudbalere.

Postoje navodno tri plana, prvi podrazumeva dolazak Antonija Kontea, ali za to će De Laurentis morati da uloži veliki novac u ekipu, što nije učinio kada je Sari u pitanju.

To je recimo kamen spoticanja između predsednika i trenera, zvuči neverovatno, ali talentovani Verdi iz Bolonje nije došao zimus u Napulj jer je klub odbio da isplati proviziju od 400 000 evra njegovom agentu.



U drugoj varijanti sledi prodaja najboljih igrača, osim Rejne koji sigurno odlazi, bili bi žrtvovani Hisaj, Žorginjo, Dris Mertens, kao i Kaljehon, dok bi Kulibali mogao da ode uz neku nepristojnu ponudu. U tom slučaju bi Napoli napravio manje kvalitetnu prvu postavu, ali bi imao dužu klupu, tačnije ravnomernije bi rasporedio kvalitet. To bi značilo verovatno i novi početak, taj tim bi u prvoj godini mogao da se bori za Ligu šampiona, ali bi, realno, bio daleko od titule.

I treća najgora varijanta je da se napuni kasa (od prodaja računaju na 200 miliona evra), smanje ambicije, krene sa stvaranjem novog tima. Sari bi čak mogao da ostane, ali on traži u tom slučaju da De Laurentis jasno kaže igračima da je cilj LE i stvaranje nove ekipe, što se neće desiti.

Bolje informisani tvrde da je najverovatnije da Sari ode iz kluba, da je ovo kraj generacije koja nije uspela da ostvari možda i nerealne snove, da bi uz ikonu Hamšika, trebalo da ostane Insinje koji je tražio razgovor sa klubom i da će Napoli krenuti novim putem, tačnije da će napuniti kasu i značajno podmladiti tim.

Ostaje da vidimo šta će se na kraju desiti, tek mnogi veruju da ako ove sezone ne uzme titulu, a sva je prilika da su šanse prokockane, Napolitanci u doglednoj budućnosti neće biti kandidati za titulu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Tuesday, 01.05.2018
09:28

Pa da Inter i Napoli, a i ostali timovi u Italiji će se raspasti zbog Juventusa koji svojom hrabrom i lavovskom borbom jednostavno gazi sve pred sobom.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 01.05.2018
13:02

Juventus zbog ponasanja u italiji nikad nece da napravi nista u LS sve je to kontraproduktivno.